Mit tegyek, ha nem fogad szót a "mostoha" gyerekem? Lehet hogy csak anyuci kavar a gyereken keresztül?
Párom előző kapcsolatából van egy óvodás kisfiú. Régóta ismer, nagyon szeret első perctől kezdve. Már a 2. találkozásunkkor megbeszéltük, hogy nekem is szót kell fogadnia, mint apának. Nem volt vele semmi gond.
Ahogy megtörtént a lánykérés (kb 1,5 hónapja), a kisfiú érdekes módon nem akarta látni az apját, hisztizett hogy el kell jönnie (előtte pont az ellenkezője volt, alig várta hogy eljöhessen az anyukájától, és nem akart hazamenni).
Múlt hétvégén (a 4 napos ünnep miatt) nálunk volt a gyerkőc. 2 percre maradtam vele kettesben, majdnem kirohant az autó elé. Azon kivűl, hogy nem fogad szót, belenevet a szemembe, ami nagyon rosszul esik.
Persze az apjának sem fogadott szót. Nagyon csúnyán összevesztünk, ezért a párom úgy döntött, hogy vasárnap este hazaviszi a fiát, mert nem bírunk vele. (Szombat reggeltől vasárnap estig volt velünk).
Eddig is rosszalkodott, de nem ennyire. Nem tudom mi ez a hirtelen változás. Arra gyanakszom, hogy a gyerek anyja próbál kavarni a gyereken keresztül.
3 hét múlva lesz a hivatalos eljegyzés, karikagyűrűvel, előre félek hogyan fog viselkedni a kisgyerek.
Azért lenne célszerű, ha nekem is szótfogadna, hogy ne csak akkor hozhassuk el, ha a párom egyáltalán nem dolgozik hétvégén, hanem sűrűbben.
De ha nem fogad szót, nem vállalom el, hogy 6-8 órákat vigyázok rá!
Bevallom attól is félek, hogy rámegy a kapcsolatunk. Soha nem veszekszünk, de a mostani nagyon durva volt (a gyerek viselkedése miatt robbant ki a vita).
Nincs saját gyerekem, nem kritizálhatom meg a nevelését, de szerintem elfogadhatatlan, hogy a gyereknek nem kell este fürdenie ha nem akar (az anyja megengedi neki) és akár 3 napig virslit eszik ha úgy akarja (anyuci ezt is megengedi).
Fogalmam sincs mit tegyek. :(
Köszönöm előre a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!