Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám miért akar az összes...

Anyám miért akar az összes kapcsolatomnak keresztbe tenni? Hogy tudnám leállítani? Irigykedik vagy miért csinálja?

Figyelt kérdés
2011. nov. 2. 11:27
1 2
 11/15 anonim válasza:
10%

Szia !

Látom ugyan azzal a gonddal küzdesz mint én is, bár nekem van erre egy nagyon jó módszerem. Tudod, anyám nekem is mindig beleszól a kapcsolataimba, manapság már, betartok 2 nagyon fontos szabályt, ami magával von még kettöt. Elmondom hogy csinálom én, és eldöntöd van e benne valami amit használhatsz.

Elöször: ha megismerek valakit minnél hamarább bemitatom a szüleimnek, és megpróbálom az őseimmel tudatni vizuláis módon, ha bármi rosszat mondanak akkor harapok, és kiborulok tehát ne szóljanak egy rossz szót sem

Másodszor: Nem hanyagolom el, a ház körüli teendöimet, igy nem mondhatja azt,

" mert megint azzal a lókötövel logtál "

Ezekből következik : Mivel a ház körüli teendöim rendben vannak azt hiszik milyen rendes aranyos vagyok, de néha tudtukra adom szüleimnek (föképp anyámnak) , hogy azért van vér a pucámban és biz a fel emelem a hangom apro dolgok miatt is ha kell, ne nem ledegradálom és beszólok anyámnak csak alaposan kérdöre vonom néha hogy érezze ha perpillanat rosszat mond akkor már költözöm is el és többet nem állok szóba vele .

Na és végül az utolsó dolog :

Mivel minden áldott alkalommal az az elsö anyámnak, hogy beleszól mindenbe amibe csak tud, mindig félre hívom, és kicsit komyolan beszélgetek vele

Elmondom neki hogy a barátom a fiúm, nagyon szeretem, és ha rosszul érzi magát nálam a pasim, akkor biza Őt teszem felelőssé és ha ez bekövetkezik akkor drága anyám haja ánja mert orditozni kezdek vele irdatlan módon.

Na körülbelül ez az én módszerem alapja, persze lehet hogy nem ez a legjobb, de nekem müködik, és beválik, szavakért nem bántottak még senkit, szóval anyádnak azt mondasz amit akarsz, ne félj attól mit tudna tenni ellened

felköt ? lelő ? esetleg ki lök a vonat elé? ezért mert fenhangon közlöd vele hogy szereted aki melletted áll és nem engeded el többé ? :D nna most már megyek

Türi Dzsenifer voltam, ajánlom magamat :D puszika

2011. nov. 6. 05:57
 12/15 anonim válasza:

Én 24/F vagyok, el is költöztem otthonról és a párommal és anyámmal leültünk megbeszélni közösen az egész helyzetet. Elmondtam édesanyámnak, hogy lehetőleg ne szóljon bele a dolgaimba, de nagyon szívesen meghallgatom a véleményét és lehetőleg ne fújtasson a páromra, ha nem is ismeri igazán.

Hátha kiindulásként segít

2011. nov. 6. 10:49
 13/15 anonim ***** válasza:
Természetesen nem akarlak lebeszélni arról, hogy a sarkadra állj, és (ha igazad van) igyekezz felnőttként tárgyalni anyáddal, mert már jócskán nagykorú vagy. Kérd meg, hogy vegye ezt tudomásul. Másrészt én a Te helyedben nem támaszkodnék nagyon a nyilván jóformán kizárólag egyes kortársaid itt olvasható pökhendi tanácsaira. Semmi alapja nincs annak a feltételezésnek, hogy az idősebb korosztályban több a hülye, bunkó, akarnok, mint a Te korosztályodban. Ellenkezőleg a tapasztaltabbak bizonyára kevésbé hülyék, mint a tejfölösszájúak, akik csak bosszút lihegnek mert szüleik nevelési tevékenysége "sértette személyiségi jogaikat". Megteheted, hogy szakítasz anyáddal, de ezt csak akkor tedd, ha a párod szüleivel jó kapcsolatot alakítottál ki. Minden szülővel nem célszerű szakítani, mert akkor egyedül maradtok a pároddal, és hátrányba kerültök azokkal szemben akik mindkét részről szerető család támogatását élvezik. Ilyen helyzet van amikor két állami gondozott házasodik. Gondolom, lehetőleg el akarod kerülni, hogy magatokra maradjatok. Érdemes megfontolni, nem jobb-e némi kompromisszumok árán, de fenntartani és ápolni rokoni kapcsolatainkat. Én két rokonommal is szakítottam, nézeteltérések miatt, azóta is bánom. Egyébként a nemzedéki konfliktus majdnem normális dolog, még az állatvilágban is általános jelenség. Az emberek viszont nem ösztönlények, hanem észlények, akik képesek nemzedéki konfliktusokat elsimítani.
2011. nov. 9. 09:02
 14/15 anonim ***** válasza:
Utolsó. ez mind szép és jó, csak azt nem tudom, mit kezdenél egy olyan emberrel, aki ha unatkozik, kitalálja, hogy a családjával szándékosan kitol, anyagi kárt okoz neki, befeketíti mindenki előtt, utána ha elunta, hirtelen egy nagy és szerető család vagyunk. Közben meg játssza a szent asszonyt. Az ilyen emberrel hogy beszélsz meg bármit? Vagy a béke kedvéért nyeljen le mindenki mindent, aztán ha megint aljas módon viselkedik, csak mosolyogjunk. Persze.
2011. nov. 9. 10:01
 15/15 anonim ***** válasza:
Vannak olyan emberek, akik mindenkinek parancsolgatni akarnak. Így lesz papucs a férjből, és a fiúgyermekből. Jobb lenne, ha megbeszélnétek, és néha kivívnád a szabadságodat. Mivel az anyád, legyél vele udvarias, de határozott.Ő talán nem is tudja, mennyire rád telepedett.
2011. nov. 9. 17:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!