Valóban ilyen "rosszak" lennének a mai szülők?
Olyan sok tini és már nagykorú fiatal panaszkodik fűnek-fának a szüleire, hogy elgondolkodtatott, vajon a szülők lennének gonoszabban manapság, vagy pedig a gyerekeik várnak túl sokat csak tőlük, s ha azt nem kapják meg, világgá kürtölik szüleik "kegyetlenkedéseit".
Az én időmben - 30-40 évvel ezelőtt - sem voltak tökéletes szülők, sőt! Az enyémek is messze voltak ettől, és ezt gyerekként, tiniként is így gondoltam és most még inkább így érzem. Viszont soha nem panaszkodtam emiatt sem felnőttnek, sem pedig barátaimnak, és tőlük sem hallottam szidalmazni a szüleiket soha, pedig legalább lett volna annyi okunk erre, mint a mostani fiataloknak.
A lányom viszont képes minden barátja előtt lejáratni, hogy én milyen rossz és irigy vagyok, mert nem kap meg sok mindent, amit kíván.

Minél több ilyet olvasok, annál inkább meg vagyok győződve, hogy remek lányom van...Én nekem mint szülőnek soha nem volt gondom hasonlókkal. Soha nem szégyelt a gyerek, megfogja a kezem, vagy belémkarol, átölel. Igaz, nagyon sokat beszélgettünk mindig is, igyekszünk a terhek, napi gondok ellenére figyelni a másikra.
Vajon miért gondolja a lányod, hogy gonosz vagy? Elbeszélgettél már vele, csináltatok amolyan csajos napot, ami csak rólatok szól? Ez sok energia tudom, de megtérül.
Bizony, örülhetsz ha ilyen jó a kapcsolatod a lányoddal. Nekem nem jött össze, hiába szerettem volna. Csúnya természete van, nem tudom honnan szedte. Bár volt olyan barátnője, kicsi korától fogva, ahol csak ilyen példát látott, de mikor beszéltünk erről, érdekes módon ő is nagyon elítélte a barátnője viselkedését a szüleivel szemben. Most mégis ugyan úgy viselkedik ő is. Néha egész normálisan elbeszélgetünk, de már rájöttem, hogy az inkább akkor fordul elő, ha kell neki valami.
Biztosan van bennünk, szülőkben is hiba. Én is szerettem volna sok minden másként csinálni a nevelésükkel kapcsolatban, ami mégsem úgy működött sajnos, de szülőként is ritkán tökéletes az ember. Én most is nagyon szeretném közvetlenebbé, barátibbá tenni vele a kapcsolatom, de mikor előveszi a szemtelen, kibírhatatlan, nagyon hülye stílust, vagy egy értelmetlen nagy vita kerekedik belőle, vagy inkább már nem is szólok hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!