Mi a véleményetek a halottak napjáról?
Nem. A Valentin nap egy pénzköltésre való,nem magyar ünnep.,nem sok köze van az érzelmekhez.
A halottak napján pedig az elhalt szeretteinkről emlékezünk meg.
Halottak napja minden kultúrában, nagyon régóta létezik. Ilyenkor összegyűlik a család és a szeretett elhunyt sírjánál emlékeznek.
Van, ahol ételt, italt, pénzt tesznek a sírhelyre. Mi virággal, koszorúval és gyertya, mécses gyújtással emlékezünk.
Szerintem ez egy nagy tiszteletteljes és szép ünnep.
nem Valentin napon szíveket rajzolgatok, most pedig tököt faragok
Semmi köze a kettőnek egymáshoz egyik nap örülünk a szerelemnek, másik nap szomorkodunk az elhunyt szeretteink miatt
Szerintem egyáltalán nem olyan, mint a Valentin-nap.
A halottak napja egyfajta megemlékezés. Az az érdekes, hogy itt a helyi temetőben is csak a nagymamám, a másik nagyszüleim, és a nagypapám szülei sírjához szoktunk kimenni év közben többször. És ez egy tökéletes alkalom arra, hogy elmenjünk a falvakba, más városokba az elhunyt rokonok sírjához, még akkor is, ha csak egy gyertyát gyújtunk (távolabbi rokonok sírjához koszorút nem szoktunk vinni, mert így elég drágán jövünk ki a halottak napjából).
Ilyenkor felidézzük az emlékeinket, én sokszor elképzelem, hogy milyen is lehetett az illető, mert sajnos a legtöbb elhunyt rokonom még a születésem előtt halt meg, vagy nagyon pici voltam és nem emlékszek rá.
Én szeretem is meg nem is. Ilyenkor napokig szomorú vagyok, eszembe jutnak - főleg nagymamámról - az emlékek. Viszont találkozunk ismerősökkel, távoli rokonokkal és nagyon furcsa, hogy sok rokonunkkal nem tartjuk a kapcsolatot, csak halottak napjakor találkozunk a temetőben. Ilyenkor azért megállunk, kicsit beszélgetünk, de nekem nagyon furcsa, hogy egyébként sosem hívjuk fel a másikat, hívjuk meg magunkhoz, vagy ők nem hívnak.
16/L
Hogy lehet ezt a kettőt egy lapra venni? Te - jó - ég!
A Valentin-nap egy pénzköltős, hajhászós giccs, a Halottak Napja ellenben szép ünnep.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!