Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit csináljak?! Anyu...

Most mit csináljak?! Anyu mindig elkéregeti a pénzem ha kapok valamelyik családtagtól.

Figyelt kérdés
Tegnap voltunk unokatesóméknál(3éve láttuk egymást),és adtak nekem 3000ft-ot,hogy azt vegyek raja amit akarok. Erre ma anyu nekem azzal nyitott,hogy nincs pénze(már megint,mindig elkölti)hogy adjak egy ezrest neki,megmondtam szépen,hogy anyu ezt én kaptam.. Rá egy órára elkezdett sírni,hogy jaj mit fogunk enni,és célozgatott rá,hogy adjam oda a 3000ft-omat.. Akárhányszor van egy kis pénzem,anyu mindig elkéregeti,ha nem adok akkor meg zsarol.. Nem tudja a pénzt kezelni,és mindig minden hülyeségre elkölti,utána meg sír,hogy nincs pénze. Apu mindig ezért cirkuszol vele.. Most mit csináljak? Adjam oda neki??
2011. okt. 30. 17:15
1 2
 11/17 anonim válasza:
Ne adj neki egy vasat sem! Senkinek sincs joga így viselkedni veled, akár szülő, akár nem. Nincs joga ehhez.
2011. okt. 30. 17:42
 12/17 anonim ***** válasza:

Apukád mit szól ehhez?

Szerintem ne add oda neki a pénzt, ha tényleg nincs vészhelyzet. Mondd, hogy tartoztál egy barátodnak, és ebből adtad meg neki, úgyhogy nincs már meg.

És rejtsd el jól, vagy inkább legyen mindig nálad.

2011. okt. 30. 17:43
 13/17 anonim ***** válasza:

Ne add oda!

Hogyha valóban az éhezős dumával jön, vigyél haza egy kiló kenyeret, felvágottal, és mondd anyukádnak, hogy ezt vetted a pénzből, hogy "ne pusztuljatok éhen"

2011. okt. 30. 17:43
 14/17 A kérdező kommentje:
Van még itthon kenyér. Azt mondja nem tudom 3napig mit fogunk enni. Most apu cirkuszolt vele,hogy jó lenne a spórolna.. Nem mindig másra kéne,meg nem az aranyt kéne meghosszabbítani amit nem vált ki.. Apu azt mondta neki van pénze(tartalék) és ha kell valami ő fog bevásárolni.. Mióta külön kasszán vannak,azóta anyu amint pénz van a kezében elkölti,utána aput szapulja ha meg ugye épp nekem van ami ritka akkor engem.. Mikor apu kezelte a pénzt,akkor nem volt ez.. Apu meg azért iszik sört(saját pénzéből) mert elege van anyuból..:S
2011. okt. 30. 18:05
 15/17 anonim ***** válasza:

és ha te nem kaptál volna pénzt akkor mit csinálna falnak szaladna

azt a pénzt amit te kapsz úgy kell tekintenie, hogy nincs, mintha nem is kaptál volna

2011. okt. 30. 18:46
 16/17 anonim ***** válasza:

Anyukád agresszor, nem is kicsit. Rendkívül önző ember. Nem elég, hogy ő maga nem teremti elő azt a pénzt, ami NEKED kellene, hanem még azt is elveszi, amit másoktól kapsz.

Legközelebb mondd meg neki, hogy nem, nem adod oda apénzEDET, mert az a te ajándékod, és ha már nincs benne annyi, hogy ő adjon, mert van képe elverni a pénzt, akkor ne hisztizzen és ne merészelje elvenni a te saját pénzedet.

Azt is megteheted, hogy megtanulsz hallgatni arról a pénzről, ajéndékról, amit kapsz, vagy pedig azzal utasítod el már az unokatesódnál, hogy nem szeretnéd elvenni, mert anyukád úgyis elveszi és kihisztizi tőled.

Ebben az esetben mások is megtudják, hogy anyukád mit művel, és van rá remény - ha ők normálisak - hogy ők melléd állnak és megvédenek anyukád agressziójával szemben. Magyarul: legközelebbi találkozáskor esteleg jól leteremtik (ahogy meg is érdemelné).

Ha édesapád melletted áll, akkor fordulj hozzá támaszért.

A te pénzed, nyugodtan mondd meg anyukádnak, hogy ez nem közös vagyon. Ha éhenhaltok, akkor az IS az ő bűne lesz, nem a te hibád, mert ő az, akinek mint szülőnek be kellene osztani a pénzt, és magát a háttérbe szorítva a gyerekéért megtenni mindent, nem te. Ne hisztériázzon, ne sírjon, ne merészeljen hamis bűntudatot kelteni benned és rád tenni azt a felelősséget, ami nem a tied, hanem az övé, vagy ha teszi, akkor tegye, sírjon, ahogyna akar, de te akkor is maradj kemény és konzekvens: a te pénzed, és kész. Amint megkapod, vagy költsd el, vagy pedig tedd a bankba, saját számlára! (számlaszámot nem megadni senkinek)

Majd ha nem lesz mit enni, akkor legközelebb belosztja a pénzt. Vagy kölcsönkér. De a te pénzed a te pénzed, nem pedig közös vagyon, nem azért adták a rokonaid, hogy anyukáédat támogassák, hanem TÉGED.

És azt is megmondhatod neki a legközelebbi cirkuszakor, hogy nem neki van joga dühösnek lenni, hanem neked, mert egy felelőtlen, önző ember, minden kéne neki, az is, ami nem az övé, hanem a tied.

Velem is, a férjemmel is ezt játszotta a saját anya, nekem még az apám is. Ma egyikünk sincs túl sok kapcsolata a családjával - gondolom, ez nem nagyon meglepő senki számára. A férjem anyja hála istennek már nem él, az apja kissé normálisabb ember, az beosztó és nem kér kölcsön sem, azzal beszélő viszonyban vagyunk, de az én családom a számomra nem létezik.

2011. okt. 30. 18:48
 17/17 .:Laci:. ***** válasza:
régebben nekem is elkérte anyu állandóan minden pénzemet, oda is adtam neki mindig morgás nélkül, vagyis csak magamban morogtam tovább. volt egy nyaram amikor amit kerestem kb 2xese volt mint a minimálbér majdnem mindet rájuk, a számláikra költöttem, nekem annyi maradt, hogy mikor elkértem a fizetést olyan hetente 2 hetente elmentem munkatársakkal a közeli bolthoz és munka után megittam 2 sört és 2 energiaitalt, és suli kezdéskor kb 15000et költöttem füzetekre, írószerekre és ruhákra összesen. aztán a mostani nyár alatt már nem adtam haza szinte semennyit se, itt volt barátnőm is nálunk egy hónapot, ugyan ott dolgoztunk és egymásra költöttük, elmentünk vásárolni ruhákat, kajáltunk mikor bent voltunk, bevásároltunk itthonra és elment a pénzünk, aztán ő haza ment és talán majd jön vissza pár hét múlva végleg. pár napja kedves szeretett apám azt mondta anyunak, hogy majd beszállhatok én is a családi kasszába, nem voltam ott mikor mondták csak a szobámból hallottam és megjegyeztem, hogy perszeeee :D egy forintot sem fognak kapni főleg nem apám. nem fogom finanszírozni neki a kocsmázását, főleg azután, hogy nyáron kijelentette ő nem ad haza a konyhára semmit se inkább megtekercseltet 2 motort ez kb 25000 be került neki, mellette elvárja, hogy mindig legyen itthon kaja meg napi 2 doboz cigi neki...
2011. okt. 30. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!