A külföldre kimenés a mai tiniknél komoly gondolat, vagy csak egy hirtelen fellángolás eredménye?
24 éves vagyok, tehát a tini korosztályról már nem tudok nyilatkozni, de egy kis statisztikát írnék:
Nemrég volt 5 éves osztálytalálkozónk és az egykori osztálytársak közül (mert bizony nálunk is ment az álmodozás külföldről), mindössze 2-en mentek ki külföldre szerencsét próbálni!!! (elején 36 fővel kezdtünk, a végzős osztály 21 fő - ebből 2 ment ki)
Mindkét esetre tudok példát.
Egyik volt osztálytársam érettségi után kiment 1 évre Angliába, kapott munkát egy kávézóban, gyakorolta az angolt, és emellett hazahozott egy csomó pénzt, jelenleg ebből finanszírozza az egyetemét, és persze letett egy felsőfokú nyelvvizsgát.
Egy másik ismerősöm elvégezte a szakiskolát, mint karosszéria lakatos, dolgozott pár évet a szakmán kívül, megunta, most éppen szakácsnak tanul, és napjában 5X elmondja, hogy majd ő Londonba költözik - mindezt úgy, hogy egy magyar mondatot sem tud helyesen leírni, az angolja pedig igencsak súlyosan kifogásolható.
Szóval változó, nem lehet általánosítani.
Barátnőm 16 éves volt amikor kijelentette, hogy márpedig ő Amerikában fog élni.
A középsulit nem fejezte be, helyette dolgozott Angliában, később Írországban és végül kijutott Amerikába, ahol férjhez ment. Teszem hozzá, nulla angol tudással vágott bele a dologba.
Én is külfödön élek, angol tudással jöttem (német nyelvterületen, de nem Németo.ban élek) a német-francia ragad rám és egész jól elboldogulok itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!