Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A külföldre kimenés a mai...

A külföldre kimenés a mai tiniknél komoly gondolat, vagy csak egy hirtelen fellángolás eredménye?

Figyelt kérdés
Van két 18 éves lány, akik azt mondják, hogy ki fognak menni németve vagy angliába együtt, ha leérettségiztek. Elég nevetségesnek hangzik, de nem tudom, hogy tényleg lennének olyan örültek, hogy kimenjenek, mert ugyebár tinik, tele vannak vágyakkal, de komolytalanok.
2011. okt. 29. 21:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

24 éves vagyok, tehát a tini korosztályról már nem tudok nyilatkozni, de egy kis statisztikát írnék:

Nemrég volt 5 éves osztálytalálkozónk és az egykori osztálytársak közül (mert bizony nálunk is ment az álmodozás külföldről), mindössze 2-en mentek ki külföldre szerencsét próbálni!!! (elején 36 fővel kezdtünk, a végzős osztály 21 fő - ebből 2 ment ki)

2011. okt. 29. 23:38
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét esetre tudok példát.

Egyik volt osztálytársam érettségi után kiment 1 évre Angliába, kapott munkát egy kávézóban, gyakorolta az angolt, és emellett hazahozott egy csomó pénzt, jelenleg ebből finanszírozza az egyetemét, és persze letett egy felsőfokú nyelvvizsgát.

Egy másik ismerősöm elvégezte a szakiskolát, mint karosszéria lakatos, dolgozott pár évet a szakmán kívül, megunta, most éppen szakácsnak tanul, és napjában 5X elmondja, hogy majd ő Londonba költözik - mindezt úgy, hogy egy magyar mondatot sem tud helyesen leírni, az angolja pedig igencsak súlyosan kifogásolható.

Szóval változó, nem lehet általánosítani.

2011. okt. 29. 23:40
 13/21 anonim ***** válasza:
Aki teheti, az menekül ebből az országból, MSc-t már én is külföldre tervezem.
2011. okt. 30. 00:17
 14/21 anonim ***** válasza:
72%
azért elmenni Angliába vagy pláne Németországba nem nevezném kifejezetten őrültségnek... Németország még kocsival is fél nap, repülővel meg másfél óra----hát nagyon őrült dolog mondhatom :D
2011. okt. 30. 06:24
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm 16 éves volt amikor kijelentette, hogy márpedig ő Amerikában fog élni.

A középsulit nem fejezte be, helyette dolgozott Angliában, később Írországban és végül kijutott Amerikába, ahol férjhez ment. Teszem hozzá, nulla angol tudással vágott bele a dologba.

Én is külfödön élek, angol tudással jöttem (német nyelvterületen, de nem Németo.ban élek) a német-francia ragad rám és egész jól elboldogulok itt.

2011. okt. 30. 08:06
 16/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is kiszeretnék menni Németbe vagy Ausztriába, az a szerencsém, hogy a szüleim támogatnak benne.Anyukámtól is mindig azt hallom, hogy meneküljünk, amig csak lehet. Szőrnyű, de valóban élhetetlen ez az ország. A középkorúak, idősek már nem nagyon mennek ki, de a fiatalok közül szerintem tömegével fogják itt hagyni az országot.:( és teljesen jogosan.
2011. okt. 30. 10:06
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
Ez egy divat ahogy a sz*r Magyarországozás is.
2011. okt. 30. 10:34
 18/21 anonim ***** válasza:
Mi ebben az őrültség? Én is ki akarok menni már nagyon régóta. Nem azért mert utálom ezt az országot, hanem mert 1, oda megyek ahol a saját ízlésemnek megfelelőt kapom 2, a világon annyi érdekes hely van, miért kellene egész életemben ugyanott dekkolni? Nem értem mi ebben a rossz vagy őrültség?
2011. okt. 30. 11:24
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Hááát ha még abban sem biztosak, hogy hova, és a nyelvtudás sincs meg, akkor lehet, csak fellángolás. Én úgy tervezem hogy egyetem után ahogy lehet, megyek. Egyszerűen utálok itt élni, nincs olyan nap, hogy a buszon vagy az utcán ne kezdene kötekedni valami bolond.. meg tele van minden csövesekkel.
2011. okt. 30. 16:23
 20/21 anonim ***** válasza:
84%
Szia! Most fogok majd érettségizni, és utána mindenképpen Németország a cél, valójában már 14-15 évesen is megfordult a fejemben, hogy érettségi után és egyetem előtt kimennék egy évre Angliába a nyelvtanulás miatt (az angolom gyengébb, mint a németem) de ez most annyiban módosult, hogy Németország a cél, és nem egy évre, hanem örökre, mert rájöttem arra, hogy Magyarország nem alkalmas hely arra, hogy én valóra váltsam az álmaim, és ezért az egyetemet is Németben szeretném megcsinálni. Hoffman Rózsa pedig lesz*phat.
2011. okt. 30. 17:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!