Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pofátlan az ilyen rokon, vagy...

Pofátlan az ilyen rokon, vagy csak én vagyok túl kritikus?

Figyelt kérdés

Nekem szerencsés körülményeim voltak világéletemben,szereteteben,gondoskodásban,jómódban nőttem fel.A férjem bátyja korán megnősült,sok mindenben felelőtlenséget tanított a gyerekeinek,most sem számíthatnak rá a gyerekei.

Ma este telefonált a férjem 27 éves unokaöccse,hogy menjen a férjem érte autóval,mivel a haverokkal elbuliztál,elitták a pénzt ami náluk volt,odafelé 50 km,viszafelé kerülővel + 80 km-t kell autózni a férjemnek,hogy hazavigye az unokaöccsét a haverokkal,akik már felnőttek,de elbuliztál a pénzt és most a férjemnek kell ekkora utat megtenni,hogy hazajuthassanak,ezt lazán elvárja.

Nálunk ilyen a mi családunkban fel sem merülhetett,annyira dühös vagyok,hogy azt már szavakkal leírni nem tudom...hogy képzelheti,hogy mi mindig rendelkezésre állunk,kisegítjük anyagilag...

2011. okt. 29. 19:44
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Tévedés a fiú a dédnagymamájához költözött,haza egy fillért sem ad a dédinek ,ingyen lakik ott,ingyen eszi a dédi ételét,a fiú anyja és apja éli világát,új párja van mindkettőnek.

Iszik és drogozik...

Mégis ki adna pénzt a fiúnak most az utiköltségre ?

2011. okt. 29. 20:26
 12/19 anonim ***** válasza:

Mi a szakmája?

(Azt már meg sem merem kérdezni, miért nem dolgozik)

2011. okt. 29. 20:30
 13/19 A kérdező kommentje:

Az ember élné a kis életét nyugodtan,de vállaljak egy felnőtt emberért felelősséget,segítsem ki mikor saját maga miatt gondban van?

A férjemnek még mindig az a kisgyreek az unokaöccse aki akkor volt mikor a férjem kb 11 éves korában megszületett,még mindig gyerekként kezeli,nem láttja a férjem,hogy azzal,ha így segíti,sosem lesz felelős ember...mondom neki,hogynem a mi gyerekünk,akkor azt mondja,de hiszen tudhatom,hogy a sját szülei nem foglalkoznak úgy vele,nem számíthat rájuk.

A fiú anyja azt mondja ő nem bír vele mit csinálni,sír,hogy ez lett a fiából,de neki új párja van és ő sem tudja támogatni,esetleg elvonóra elvinni.

A fiú apjának is új párja van,ők is küzdenek az adósságokkal,amit a házuk építése miatt nyögnek.

2011. okt. 29. 20:31
 14/19 A kérdező kommentje:

Annak idején a férjem ült le vele tanulni mikor még kisgyerek volt,mert a szülők nem foglalkoztak úgy vele,csak kiabáltak az amúgy is problémás gyerekkel,szerintem hiperaktív volt kiskorától.

Egy szakmunkásképzőt azért elvégzett,ács,tetőfedő és akkor dolgozik csak,ha éppen adódik munka neki,a férjem szívügyének tekinti a fiút,nagyon szereti,fáj neki,hogy nem tud rajta segíteni,neheztel is a bátyjára emiatt,hogy így nevelték,nem foglakoztak vele,mert problémásabb volt.

2011. okt. 29. 20:34
 15/19 anonim ***** válasza:

Nagyon gondos férjed van,légy rá büszke,de probáld megbeszélni vele,h oké támogassa unokaöcsit,de normális keretek között.

e

2011. okt. 29. 20:57
 16/19 anonim ***** válasza:
Valóban nem a férjed hibája, hogy gondoskodni próbál róla, de meg kell értenie, hogy hosszú távon abszolút nem megoldás, hogyha folyamatosan kihúzzátok a bajból, így sosem fog tanulni a hibáiból!
2011. okt. 29. 21:46
 17/19 anonim ***** válasza:
73%

Általánosságban hasonló az én férjem is. Egyszer valami "jószívű vagyok és emiatt szopok" helyzet után az egyik barátnőmnek őrjöngtem, hogy tököm tele ezzel.

Ő azt mondta, hogy csomagként választottam a férjemet, nagyon rendes ember, bármiben lehet számítani rá, tényleg a tenyerén hordoz. Felnőtt ember, kialakult személyiséggel, én pedig erre a "csomagra" fizettem be. Ha ez a jellemvonása nem lenne, akkor nem lenne, ami olyanná tegye, amiért szeretem.

Nagyon nem esett jól, de sajnos igaza volt. Valamit valamiért.

2011. okt. 29. 21:54
 18/19 Kései Sirató ***** válasza:
Az utolsó jól válaszolt. A férjed ilyen és ennyi, nem fogsz tudni ezen változtatni. Pedig ez elég nagy hiba, hogy nem veszi észre, hogy a saját családjának kára származik, ha segít 1 balek rokonnak.
2013. márc. 12. 12:47
 19/19 cheeta girl válasza:
italra volt elég pénz,de vissza adni a tartozást.... arra nincs.
2014. máj. 2. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!