Pofátlan az ilyen rokon, vagy csak én vagyok túl kritikus?
Nekem szerencsés körülményeim voltak világéletemben,szereteteben,gondoskodásban,jómódban nőttem fel.A férjem bátyja korán megnősült,sok mindenben felelőtlenséget tanított a gyerekeinek,most sem számíthatnak rá a gyerekei.
Ma este telefonált a férjem 27 éves unokaöccse,hogy menjen a férjem érte autóval,mivel a haverokkal elbuliztál,elitták a pénzt ami náluk volt,odafelé 50 km,viszafelé kerülővel + 80 km-t kell autózni a férjemnek,hogy hazavigye az unokaöccsét a haverokkal,akik már felnőttek,de elbuliztál a pénzt és most a férjemnek kell ekkora utat megtenni,hogy hazajuthassanak,ezt lazán elvárja.
Nálunk ilyen a mi családunkban fel sem merülhetett,annyira dühös vagyok,hogy azt már szavakkal leírni nem tudom...hogy képzelheti,hogy mi mindig rendelkezésre állunk,kisegítjük anyagilag...
Tévedés a fiú a dédnagymamájához költözött,haza egy fillért sem ad a dédinek ,ingyen lakik ott,ingyen eszi a dédi ételét,a fiú anyja és apja éli világát,új párja van mindkettőnek.
Iszik és drogozik...
Mégis ki adna pénzt a fiúnak most az utiköltségre ?
Mi a szakmája?
(Azt már meg sem merem kérdezni, miért nem dolgozik)
Az ember élné a kis életét nyugodtan,de vállaljak egy felnőtt emberért felelősséget,segítsem ki mikor saját maga miatt gondban van?
A férjemnek még mindig az a kisgyreek az unokaöccse aki akkor volt mikor a férjem kb 11 éves korában megszületett,még mindig gyerekként kezeli,nem láttja a férjem,hogy azzal,ha így segíti,sosem lesz felelős ember...mondom neki,hogynem a mi gyerekünk,akkor azt mondja,de hiszen tudhatom,hogy a sját szülei nem foglalkoznak úgy vele,nem számíthat rájuk.
A fiú anyja azt mondja ő nem bír vele mit csinálni,sír,hogy ez lett a fiából,de neki új párja van és ő sem tudja támogatni,esetleg elvonóra elvinni.
A fiú apjának is új párja van,ők is küzdenek az adósságokkal,amit a házuk építése miatt nyögnek.
Annak idején a férjem ült le vele tanulni mikor még kisgyerek volt,mert a szülők nem foglalkoztak úgy vele,csak kiabáltak az amúgy is problémás gyerekkel,szerintem hiperaktív volt kiskorától.
Egy szakmunkásképzőt azért elvégzett,ács,tetőfedő és akkor dolgozik csak,ha éppen adódik munka neki,a férjem szívügyének tekinti a fiút,nagyon szereti,fáj neki,hogy nem tud rajta segíteni,neheztel is a bátyjára emiatt,hogy így nevelték,nem foglakoztak vele,mert problémásabb volt.
Nagyon gondos férjed van,légy rá büszke,de probáld megbeszélni vele,h oké támogassa unokaöcsit,de normális keretek között.
e
Általánosságban hasonló az én férjem is. Egyszer valami "jószívű vagyok és emiatt szopok" helyzet után az egyik barátnőmnek őrjöngtem, hogy tököm tele ezzel.
Ő azt mondta, hogy csomagként választottam a férjemet, nagyon rendes ember, bármiben lehet számítani rá, tényleg a tenyerén hordoz. Felnőtt ember, kialakult személyiséggel, én pedig erre a "csomagra" fizettem be. Ha ez a jellemvonása nem lenne, akkor nem lenne, ami olyanná tegye, amiért szeretem.
Nagyon nem esett jól, de sajnos igaza volt. Valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!