Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lányomat lebeszéljem a hülyesé...

Lányomat lebeszéljem a hülyeségéről? Katona és ki akar menni Irakba katonáskodni. Mert nincsen pénze. De mi mindenben támogatnánk. De nem hagyja.

Figyelt kérdés
És nagyon féltjük.. mert 25 évesen nem kéne az életét kockáztatnia. Köszönöm a válaszokat. 46N
2011. okt. 28. 11:52
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Az én testvérem hivatásos katona és ő is kiment már misszióba fél évre. Eleinte mi is le kartuk beszélni, de mára már megértem az ő álláspontját, próbáld meg Te is: először is, tényleg nem véletlenül választotta ezt a hivatást. Elvárod, hogy egész életében abból álljon a szolgálata, hogy őrségben van vagy gyakorlatozik? Nekik ez egy komoly előrelépési lehetőség! Másodszor és nem utolsó sorban a mai világban másképp ennyi idő alatt ennyi pénzt nem fog tudni keresni. Ez ilyen világ. Én diplomásként mérnök létemre annyit keresek, hogy soha nem lesz esélyem se saját házat venni-neki így meglesz erre a lehetősége! Viszont nem muszály Irakba menni-mehet AFgansztánba is, ami azért egy fokkal jobb...Szerintem az a legjobb, ha mindenben támogatjátok, és tudatjátok vele, hogy mellette álltok és hazavárjátok...
2011. okt. 28. 17:51
 12/16 anonim ***** válasza:
88%

Estire amikor jártam akkor volt ott egy katona ffi.Amikor kérdeztem Irak-Irán-Pakisztánról (mert több helyen szolgált 2 évet) azt mondta,hogy ha szégyen ha nem,szó szerint össze h*gyozták magukat mikor egy barom petárdázott,mert már jó ideje bennük volt a félsz,hogy mikor fognak rájuk támadni újra.

Akár mennyire is kell a pénz lányodnak nem éri meg,hogy azt lássa ami ott van.Ha tudod akkor győzd meg,hogy jó neki itthon minimálbérért.

2011. okt. 28. 17:57
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Becsülöm a lányodat: hívatást választott, megállja a helyét. Nem az ő hibája, hogy katonákra egyáltalán szükség van az emberiség életében. A realitás sajnos az, hogy van.

Ebből kiindulva: annak örülnék igazán, ha volna saját honvédő erőnk, hazai földön, mozgósíthatóan. Az a véleményem, hogy a NATO-ba való betagozódottság semmire sem garancia..messzire vinne kifejteni, hogy miért. Irakban, szerintem, nincs semmi keresnivalónk..az egy hazug, mondvacsinált ürüggyel történt támadás keserves utóélete, nem "békemisszió". Már csak ezért sem látom szívesen, ha ott kockáztatja az életét egy honfitársnőm, - a fentiek alapján mint "közönséges" zsoldos. A magyar katonai hagyományba ez nem illik bele..és úgy szeretnék büszke lenni rá, mint magyar katonára.

2011. okt. 28. 18:15
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én mint nő büszke vagyok rá,hogy katonának állt.De...Irak nagyon veszélyes hely.De ha ki akar menni,akkor gondolom megállja a helyét.Nekem mindkét nagybátyám volt kint Boszniában,és Afganisztánban,ők gyerekeket is hagytak hátra.Pénzügyileg nagyon megérte kimenni,annyi pénzt szedtek össze,mint itthon egy év alatt sem.Azért nem hagyja,hogy támogassátok,mert a saját lábára akar állni,és neki ez tűnik a legjobb megoldásnak.Szerintem nem fogja meggondolni magát,persze elhiszem,hogy aggódtok érte.Még én is aggódom,pedig nem is ismerem.25/N
2011. okt. 28. 19:17
 15/16 anonim ***** válasza:
77%

Irakba szerintem nem kéne, ott csak az amerikaiak seggét nyaljuk. Az is igaz sajnos, hogy itthon meg nem fizetik meg a katonákat.

Mutass meg neki pár cikket az ott meghalt magyar katonákról, hátha ez eltántorítja. Ha nem tántorítja el, akkor gondolj arra, hogy évek óta vannak kint katonáink Irakban és Afganisztánban, és ebből összesen ha négyen meghaltak, és ennek is a fele autóbalesetben, szóval annyira nem gázos a helyzet...

2011. okt. 28. 22:49
 16/16 anonim válasza:
Haza jött épségben?
2024. máj. 22. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!