Lányomat lebeszéljem a hülyeségéről? Katona és ki akar menni Irakba katonáskodni. Mert nincsen pénze. De mi mindenben támogatnánk. De nem hagyja.
Estire amikor jártam akkor volt ott egy katona ffi.Amikor kérdeztem Irak-Irán-Pakisztánról (mert több helyen szolgált 2 évet) azt mondta,hogy ha szégyen ha nem,szó szerint össze h*gyozták magukat mikor egy barom petárdázott,mert már jó ideje bennük volt a félsz,hogy mikor fognak rájuk támadni újra.
Akár mennyire is kell a pénz lányodnak nem éri meg,hogy azt lássa ami ott van.Ha tudod akkor győzd meg,hogy jó neki itthon minimálbérért.
Becsülöm a lányodat: hívatást választott, megállja a helyét. Nem az ő hibája, hogy katonákra egyáltalán szükség van az emberiség életében. A realitás sajnos az, hogy van.
Ebből kiindulva: annak örülnék igazán, ha volna saját honvédő erőnk, hazai földön, mozgósíthatóan. Az a véleményem, hogy a NATO-ba való betagozódottság semmire sem garancia..messzire vinne kifejteni, hogy miért. Irakban, szerintem, nincs semmi keresnivalónk..az egy hazug, mondvacsinált ürüggyel történt támadás keserves utóélete, nem "békemisszió". Már csak ezért sem látom szívesen, ha ott kockáztatja az életét egy honfitársnőm, - a fentiek alapján mint "közönséges" zsoldos. A magyar katonai hagyományba ez nem illik bele..és úgy szeretnék büszke lenni rá, mint magyar katonára.
Irakba szerintem nem kéne, ott csak az amerikaiak seggét nyaljuk. Az is igaz sajnos, hogy itthon meg nem fizetik meg a katonákat.
Mutass meg neki pár cikket az ott meghalt magyar katonákról, hátha ez eltántorítja. Ha nem tántorítja el, akkor gondolj arra, hogy évek óta vannak kint katonáink Irakban és Afganisztánban, és ebből összesen ha négyen meghaltak, és ennek is a fele autóbalesetben, szóval annyira nem gázos a helyzet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!