Véletlen eltörtem édesanyám levesestáljának a tetjét, és most ki nem állhat engem. Mit tegyek?
A szekrényből ki akartam venni a poharamat, amikor kinyítottam az ajtót, leesett egy bögre, rá a tetőre, és eltört. Anya most utál, mit tehetnék?
15/F
Ha látja, hogy bánt téged, biztosan megbékél. Szerintem is jó ötlet, ha összeragasztod, legalább a szándék miatt.
Majd elmúlik a haragja. Ha nem, akkor tényleg túl van reagálva.
Szerintem egyszerűen csak kicsit megharagudott rád, de hamar elszáll ez a méreg.
Ha viszont valóban utál, akkor elég h.lye anyud van.
Már beszél velem, de még mindig:
UTÁLLAK, AZ MÉG A DÉDIM LEVESESTÁLJA VOLT
Nem komplett tényleg, ha olyat mond, hogy utállak.
Ha kétezer éves kínai császári amfóra törött volna össze, akkor sem mond egy normális anya ilyet a gyerekének.
S különben is, ha ennyire féltette, miért rakta a használati edények közé?
Másrészt meg én is anya vagyok, tehát átalakulnak a dolgok már ilyenkor. S igen, ha gyerek van a közelbe, számítani kell az átlagosnál jobban a különféle hasonló veszteségekre. Ez, mégha értékes is volt számára, akkor sem jogosítja fel, hogy ilyet mondjon.
Nyugodj meg, szegénykém. Édesanyádnak nincs joga így beszélni veled, még akkor sem, ha mégoly féltett levesestál tört is össze. Nem utál ő téged csak a harag mondatja ezt vele, de minden kétséget kizáróan túlreagálja a dolgot.
Nem a tál fontos, hanem az emlékek maguk, amiket a dédijéről a szívében őriz. A tál eltörhet, de az ő emlékei nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!