Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg túlkapás lett volna?

Tényleg túlkapás lett volna?

Figyelt kérdés

Alapvetően nagyon ellene vagyok a "nem engedem el - elengedem" jellegű dolgoknak házasságban, mivel felnőtt emberekről van szó, nem gyerekekről.

Viszont a férjem egyik haverját egy szélhámos átverte, kicsalt tőle nem kevés pénzt. Közben hitegeti mindennel, legutóbbi az volt, hogy menjenek vidékre (szélhámos lakhelye) az esti órákban és akkor valahogy megoldják.

Nekem elég egyértelmű, hogy ott vagy megverni vagy fene tudja mi rosszabbat akarnak velük...

A férjemet beizzította a haverja, nagyon gondolkodik, hogy lemegy. Mivel egyszerűen féltem a testi épségét, illetve még a jobbik esetet (önbíráskodás, bármilyen Btk. hatáskörébe tartozó dolog) se tartom túl biztatónak, azt mondtam, hogy most az egyszer nem fogom elengedni, ha kell, megeszem a lakáskulcsot, vagy csak a testemen keresztül.

A férjem most kicsit haragszik, hogy korlátozom. Egyrészt igaz, másrészt ezt nyomós indoknak érzem, mert inkább mérges férj, mint halott férj...

2011. okt. 21. 15:29
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Mivel nem egy tanult emberről van szó - mármint a szélhámos, hallottam egyszer egy telefonbeszélgetést, kapanyél eléggé kilógott - felajánlottam azt is, hogy ha ennyire összetojta magát a feljelentéstől, akkor szívesen vállalom a kamuügyvéd szerepét. Elég jó színész vagyok ahhoz, hogy "jogi" szöveggel rá tudjak ijeszteni és meghúzza magát, közben a rendőrség meg úgyis teszi a dolgát. Ezt az ötletet nem igazán fogadták el, férjem hajlott rá, de a haverja nem.

A haverja inkább elébe akar menni a pofonnak, mert egy alig 50 kilós, kifejezetten szelíd lelkű fickóról van szó, aki most attól retteg, hogy ha nem megy oda, akkor majd biztos megkeresik és még rosszabbul jár. Ami hülyeség, mert egy feljelentéssel a háta mögött, bilincsben vinnék el, ha csak megjelenne a házuk közelében.

A férjem jobb fizikumú, de mivel a vitás kérdéseket szóban szokta elintézni, nincs semmilyen gyakorlata verekedésben, még ha nincs is fegyver, a rutintalansága miatt ő kapná a második pofont.

De mondom, vannak ennél rosszabb verziók is.

Este, ha hazaér, megpróbálok beszélni vele, hogy nehogy nekiinduljanak hétvégn ennek marhaságnak. A testi épsége megér nekem akár egy ajtócsapkodós veszekedést is.

2011. okt. 21. 17:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!