Tényleg túlkapás lett volna?
Alapvetően nagyon ellene vagyok a "nem engedem el - elengedem" jellegű dolgoknak házasságban, mivel felnőtt emberekről van szó, nem gyerekekről.
Viszont a férjem egyik haverját egy szélhámos átverte, kicsalt tőle nem kevés pénzt. Közben hitegeti mindennel, legutóbbi az volt, hogy menjenek vidékre (szélhámos lakhelye) az esti órákban és akkor valahogy megoldják.
Nekem elég egyértelmű, hogy ott vagy megverni vagy fene tudja mi rosszabbat akarnak velük...
A férjemet beizzította a haverja, nagyon gondolkodik, hogy lemegy. Mivel egyszerűen féltem a testi épségét, illetve még a jobbik esetet (önbíráskodás, bármilyen Btk. hatáskörébe tartozó dolog) se tartom túl biztatónak, azt mondtam, hogy most az egyszer nem fogom elengedni, ha kell, megeszem a lakáskulcsot, vagy csak a testemen keresztül.
A férjem most kicsit haragszik, hogy korlátozom. Egyrészt igaz, másrészt ezt nyomós indoknak érzem, mert inkább mérges férj, mint halott férj...
én is így tennék, inkább, minthogy viszont lássam magamat sírva az esti híradóban...
vagy beszéld meg vele, hogy vigyen magával pár erős havert vagy verőlegényt erősítésnek, akkor nem lehet baja és mégse korlátozod a férjedet, nem érzi magát kisgyereknek, hogy a felesége 'nem engedi el'
Ilyen esetben eléállnék, hogyha elmegy , elhagyom. De viccen kívül.
A haverja nagy sz.rban van, de felesleges hogy férjed jószolgálati nagykövetként összeveresse magát. Mert a leírásodból én is azt veszem ki, hogy nem véletlen a vidék meg az esti időpont, ez még egy tökfejűnek is egyértelmű.
Egyből az futott át az agyamon, hogy de jó, hogy az én uram nem forrófejű, és nem akar mindenáron beleavatkozni ilyen dolgokba, sőt inkább kerüli...
Valahogy beszélned kellene vele, hogy azzal segítene a haverjának, ha elmondaná neki is, h nem vidékre és nem az esti órákra kérné a találkozót és nem ketten mennének, hanem még többen.........
Gyerek nálunk nincs még, de erre a még számomra is radikális lépésre is azért szántam el magam, mert egyszerűen féltem a testi épségét. Ha ezt úgy tudom megakadályozni, hogy vita vagy veszekedés lesz belőle, teszek rá, akkor is egyben marad.
Más dolgokban nem szoktuk korlátozni egymást, én is elítélném, de valószínűleg, ha én akarnám megkéseltetni magam, utólag hálás lennék, ha akaratom ellenére is visszatartana.
Nem tudom, az aggodalom most eléggé felülír minden eddigi elvemet...
A férjem szerencsére nem az a verőlegény típus, tudtommal utoljára kamaszkorában verekedett.
De nem is ez a lényeg, hanem ha fegyver van náluk - kés, pisztoly, akármi - akkor aztán sokra mennek.
Ha nincs fegyver, akkor meg önbíráskodásért járhatnak bíróságra. Soha nem volt semmilyen bírósági ügye, örülnék, ha nem most kezdené el.
Szerintem sem túlkapás, nagyon bűzlik ez az egész esti órák-vidék dolog.
Hát, nem tudom elképzelni, hogy fogod megakadályozni, ha agyban nagyon elszánta magát és a haverja oltogatja. Remélem, elég lesz egy kérés részedről, max. vita, és fizikailag tényleg nem kell lekorlátoznod az ajtóbezárással. Nem tudom, milyen típusú ember a férjed, én sajnos ismerek olyanokat, akik inkább jól összevesznének de akkor is elmennének "segíteni" a haverjuknak, az asszony "okoskodása és túlaggódása meg kit érdekel, majd lenyugszik". Nagyon remélem, hogy a te férjed normális és nem így gondolkodik.
Az illető biztosan nem a törvény oldalán áll, egyszer már lementek (ekkor rendőrségi feljelentést is tettek) és akkor mondták nekik a rendőrök, hogy a cég vezetője ellen elfogatóparancsot adtak ki, és mostanában győzik fogadni a feljelentéseket.
A szélhámos most azért kapkod, mert értesítették, hogy elindult az eljárás ellene. Gondolom "észérvekkel" szeretné a férjem haverját rábeszélni, hogy álljon el a feljelentéstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!