Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mutatkozik be az aki...

Hogy mutatkozik be az aki felvette a férje vezetéknevét?

Figyelt kérdés
Nagyon furcsán hangzik számomra kettő vezeték név egymás utáni felsorolása bemutatkozás esetén. Állásinterjúra megyek és azon gondolkoztam hogy is mutatkozzak be. Nem szégyen a férjem neve számomra, de teljesen más leírni mint kimondani kettő vezetéknevet.
2011. okt. 20. 12:37
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Édesanyám úgy vette fel, hogy x-né yz, de a -nét nem hivatalos bemutatkozáskor mindig elhagyja.

Én lecseréltem a lánykori vezetéknevemet a férjemére, de ha a régi baráti társaságomban kerültem olyan helyzetbe, hogy be kellett mutatkoznom, sokáig a lánynevemet mondtam. Mesterkéltnek éreztem volna máshogy. Most már ilyenkor is a mostani nevemet mondom, hiszen nagyon megszoktam, ösztönösen ez jön már ki a számon. A barátnőm meg is jegyezte, milyen fura. :)

Szerintem állásintejún meg egyéb hivatalos helyeken mindenképp a teljes nevedet mondd, kötetlenebb körben pedig ahogy érzed.

2011. okt. 20. 12:50
 12/16 anonim ***** válasza:
Én is mindkét nevet mondanám. Sőt örülnék ha megtehetném de mivel a párom vezetékneve azonos az enyémmel bajban leszünk ha feleségül vesz :) Valószínű örökre a lánykori nevem marad meg.
2011. okt. 20. 13:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Én a saját vezeték nevem után vettem fel a férjemét, kötőjellel. Szerencsére neki elég rövid neve van és még kifejezetten jól is hangzik az enyém után :) Olyannyira, hogy ő is gondolkodott, hogy ugyanígy felveszi :D

Szóval én hamar megszoktam, mert nem volt túl nagy változás.

Állásinterjún mindenképp mondd a teljes neved, ha hosszú, akkor is.

2011. okt. 20. 13:09
 14/16 anonim ***** válasza:
52%

JObb, ha asszonynéven mutatkozol be, mert akkor - sajnos - a legtöbb helyen komolyabban vesznek.

Én nem veszem fel a párom nevét (csak ha ő is az enyémet, de azt nem akarja, mert hosszú, így abban maradtunk, hogy mindenki marad az, aki :) ) - de ha valamiért mégis elgondolkodnék rajta, hát ezért.

2011. okt. 20. 14:12
 15/16 anonim ***** válasza:

En konnyen megszoktam és az aláírásom is sokkal jobban tetszik. A saját vezetéknevemet nem használom. 1 éve vagyunk házasok!

(ugy mutatkozz be, ahogy a személyiben van)

2011. okt. 20. 15:33
 16/16 anonim válasza:

Egy munkatársnőm férje is és ő is doktori fokozatuk megszerzése után "dr. X Y Z né dr." néven mutatkozik be, amiről azt a ragadványnevet kapta - cinizmussal -, hogy elől doktor hátul doktor.

Lényeg, hogy úgy látszik ez ma már nem ritkaság (van aki a bérmakeresztnevét is használja, ezt is megteheti)

2016. nov. 22. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!