A nőknek illetlen úgy köszönni hogy Jó napot? Bővebben lent.
Szerintem van egy "gyerek" csókolom, és van egy "felnőtt" csókolom. A kisgyerekek minden felnőttnek csókolommal köszönnek, de a felnőtteknél ezt csak férfi mondhatja, és csak nőnek. Mondjuk én sose vártam el, hogy így köszönjenek nekem. De ha már itt tartunk, akkor a valóban illedelmes forma a "Kezét csókolom" illetve a "Jó napot kívánok".
Idősebb férfiaktól szoktam meg, hogy kezét csókolommal köszönnek, fiatalabbaktól fura lenne.
De amúgy egyáltalán nem illetlen a napszaknak megfelelő köszönés semmilyen nemnél sem. Ha már itt tartunk, a férfiak (szintén idősebbek) úgy is szoktak köszönni egymásnak, hogy "tiszteletem". Ezek olyan dolgok, hogy ők még így tanulták, de szép lassan kikopnak a használatból, épp mint az "alászolgája" meg az "ajánlom magamat".
Nem illetlenség, de én imádnám, ha minden férfi úgy köszönne nekem, hogy "Kezét csókolom".
Olyan udvarias, és lovagias!
Ha így köszön egy férfi, én elolvadok.
24/L
A köszönésnél ügyelj arra, ne csupán 'jó napot!'-tal köszönj! Tedd hozzá a 'kívánok' igét!
Jó reggelt kívánok!
Jó napot kívánok!
Jó estét kívánok!
Mindig az alárendelt félnek kell köszönnie először.
Ha férfi és nő találkozik, akkor a férfi köteles először köszönni, ha két korosztály találkozik, akkor pedig a fiatalabb az idősebbnek.
Na ez a tipikus dilema. Mikor kozepiskolas voltam, volt olyan kozepkoru no, aki azert sertodott meg, mert jo napottal koszontem, volt amelyik azert mert csokolommal koszontem. A helyes illemhez gondolatolvasonak kell lenni.
De en azt mondom erre, eppen ezert az a kobunko, aki megsertodik a nem megfelelo koszones miatt. Ugyanis ahany haz annyi sokas, semmi rosszindulat nincs abban, ha valaki elteveszti, vagy nem talalja ki az illeto gondolatait. Aki viszont megsertodik az ilyenen, az szimplan rosszindulatu. Egyebkent idos emberek kozott van sok olyan, aki az illemet keveri az erkolccsel, azaz kb. ugy gondolkodnak, hogy ha kihuzol egy fuldoklo oregembert a vizbol, de letegezed, akkor neveletlen, gonosz vagy, ha viszont iledelmesen megkersz egy embert, hogy alljon bele a kesedbe, akkor jol nevelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!