Megkérte a kezem, de nem tudom, mi legyen. Mit tegyek?
Azt írtad, "csaltak már meg". A fő kérdés az, ő csalt -e már meg!
Szerintem 45-50 éves férfitól óriási dolog, ha megkéri egy nő kezét! Nem tenné, ha nem szeretné tiszta szívből azt a nőt. Szerintem nem a munkahelye+kolléganői teszik kérdésessé a házasságot, hanem a te féltékenységed.
Ha le tudod küzdeni, vágj bele, sok szép év vár rátok!
Kérdés, hogy a pasi volt-e már nős, miért várt negyvenöt éves koráig, mi a valódi célja a házassággal, hogy neked mi a célod azzal, hogy miért szeretnél hozzámenni stb.
Ehhez őt is, de magadat is jól kéne ismerni. Természetes, hogy van benned egy rakás félelem, amiatt, mert megcsaltak, mert elhagytak. Azt mondom, hogy ha nagyon erősek a félelemeid, akor mondj nemet, keress meg egy pszichológust és kérj segítséget a félelmeid feloldásában. Azért is volna ez jó, mert ha az alapproblémáidat nem oldottad meg, akkor igen valószínű, hogy a régi pasi(k)hoz nagyon hasonlót szedtél össze - mert a benned levő problémákra rezonál - magyarul olyan ítpust, aki valószínűleg megcsal és elhagy. Nem biztos, de nagy a valószínűsége.
Tuddo, hogy a II. Erzsébet apja háromszor kérte meg a leendő felesége kezét (E. anyjáét)? Kitartó ember volt - ha az a férgi, aki most megkért, mégis egy másfajta ember, mint akik eddig téged elhagytak és megcsaltak, akkor ez ki fog derülni.
Egyébként nővér nem udvarol egy orvosnak, maximum kelleti magát neki. A férfi udvarol a nőnek. Ha a férfinak nem kell a nő, akkor kellettheti magát napestig, ezt ugye, tudod? (A féltékenység pedig nagyon rossz tanácsadó, akárcsak a harag.)
Egyedül a logikádat nem értem.
Ha zavar az, hogy másoknak is tetszik a pasid, és benne van, hogy megcsalhat, akkor egyáltalán miért vagy vele? Én nem tudnék úgy élni, hogy folyton ezen agyalok, hogy most vajon mit csinál a pasasom... Tehát ha ez a probléma fenn áll, fenn fog állni házasság nélkül is.
A fő kérdés inkább az, hogy ő hogy viszonyul a felkínálkozó nőkhöz. Ha kedvesen veszi a lapot, de elutasító, nem durván, csak viccelődve, az a legjobb. Nyilván ha kikérné magának hogy vele miért flörtölnek, akkor elég béna hapsi lenne, és neked se tetszene mint férfi :)
Viszont eléggé gondold meg, mert én például nem maradnék olyan nővel, aki azon nyavalyog hogy persze, mert nekem mennyi lehetőségem van a félre lépésre és ezért nem bízik bennem... Én ezen a ponton költöznék el azonnal.
33/N
Ahogyan már mondták, nagy dolog, ha 45 évesen úgy döntött, szeretne megállapodni. Ha neki a csajozás és a nővérkék járnának a fejében, valószínűleg nem szánta volt el magát egy ilyen lépésre.
Ha nem vagy biztos a dolgodban, még mindig ott van a jegyesség időszaka, adj magatoknak még egy évet, ami a jegyességről szól.
És növeld egy kicsit az önbizalmadat!
Elnézést!
Folytatom: tehát mindig udvarolni fognak neki a nők.
Később sem lesz könnyebb elviselned ezt a tényt, ha most sem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!