Mit lehet ilyen emberrel kezdeni, mint anyukám?
Nos nekem ebből az jön le, hogy anyagilag gondjaitok vannak és ezért agyal rajta mindig. És pl. lehet azért baxogat, mert égve hagyod a fürdőben a villanyt, vagy pocsékolsz valami mást.
Ha nem így van, akkor fogalmam sincs ... ebből mást én nem tudok 'kihozni'.
Így "tanácsot" se lehet adni, hogy mit kezdj 'ilyen' emberrel.
Bár, az is lehet, hogy egyszerűen csak beléd akarja nevelni, hogyan bánj a pénzzel és ilyesmi..
Az én anyukám akkor volt ilyen, amikor klímaxolt. Nem tudom, a tiéd hány éves, de nem lehetséges, hogy ő is ezt a periódusát éli?
Ilyenkor mi inkább kikerültük, nem válaszoltunk vissza neki, békén hagytuk, tudtuk, hogy ez nehéz időszak a számára. Aztán elmúlt és minden rendeződött.
bánomisén
anyukám már 65 éves,a klimax már meg volt szerintem
"Lehet tul sok ideje van agyalni. Talan nem eleg elfoglalt? Vagy valami lelki banata van es igy jon ki neki."
Az meg eshet,bár mikor még dolgozott néha akkor is az ember agyára ment de igaz ritkábban
Ennyi idősen valószínű, hogy már túl van rajta.
Valami rendszeres elfoglaltságot kellene neki találni, ami leköti az idejét és a figyelmét. Olyat, persze, ami nem kerül pénzbe - nehogy ebbe is belekössön -, esetleg olyat, ahol társaságban lehet. Az elterelné a figyelmét a morgásról.
Apukám is rendkívül pénzközpontú, holott sosem voltak anyagi nehézségeink, azt hiszem, ez egy "embertípus" aki folyton a pénzen agyal, nem tudsz vele mit csinálni.
Az meg, hogy kezd zsémbes lenni, hát, egyszerűen öregszik, mint mindenki más, így kell elfogadnotok :)
bánomisén
Én is agyaltam hogy valami társasági dolgot kitalálni neki vagy valami elfoglaltságot,de mondtam neki miért nem megy pl a nyugdíjas klubb bulijaira,de csak azt mondta azok idióták,vagyis valószínűleg már nagyon magába fordúlt,és ez nem jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!