Önző vagyok a szüleimmel szemben?
1 éve szakítottunk Vele. Békés kimenetelű szakítás volt, de azóta sem tartottuk a kapcsolatot. Mindenki szemében körülöttem ő már nem létezik, "hiszen velem minden csak rendben lehet, szép is vagyok, fiatal és, oly sok kapcsolatom volt utána". Nem rég megtudtam egy közös ismerősünktől akivel újra felvettem a kapcsolatot, hogy Ő nagyon beteg. Donorra lenne szüksége, senkinek sem merem megmondani, főleg nem a szüleimnek, hogy szívesen lennék az első aki felajánlja magát. Még mindig elgyengülök arra is, ha meghallom a nevét, igazán szeretem. Ez kockázatokkal jár, és ők nem igazán kedvelik Őt. Hogyan beszéljem meg szüleimmel? Tudom, béna, de tényleg nem akarok közeliekhez fordulni. Önzőség szüleimmel szemben? A teszten vizsgálatok után megfelelően találtak (máj). Nem merem senkinek elmondani, de a biztos vagyok az elhatározásban. Szüleimre legyek inkább tekintettel?
21/L
nagyon nehéz a helyzet, de szerintem magadban is tisztázni kell, hogy csak azért segítenél, mert megtennéd ezt egy rászorulónak, vagy érzelmeket kavart fel nálad az, hogy tudod, hogy beteg. Ha az utóbbi arra is rá kellene valahogy jönnöd, hogy a transzplantáció által közelebb szeretnél/fogsz kerülni vele, és hogy ez jó-e neked, hiszen te tudod, hogy miért ért véget.
Veszélyes a helyzet, mert ez a donor viszony mindkettőtöket felkavarhat és nem biztos, hogy jól jártok vele, hiszen a kapcsolat egyszer már zátonyra futott.
Persze, ha csak segíteni szeretnél, és akár egy idegennek, vagy majdnem igedennek is megtennéd, akkor ok. De ha a volt idők emlékére teszed, akkor érzelmi örvényve kerülhetsz.
A szüleid meg biztosan tiltakozni fognak, ezzel ne törődj, de azzel igen, hogy miért nem szerették a pasit, mert általában a szülőknek lehet igazuk, mert olyat is megláthatnak, amit te a kapcsolaton belül vagy még utána sem ismersz fel. Ne feledd ők önzetlenül szeretnek és CSAK a javadat akarják. De ha minden faktor mellett úgy döntesz, hogy megteszed, amit meg kell tenni, akkor kérd a támogatásukat!
A legkevésbé sem önzőség amit tenni készülsz, épp ellenkezőleg. Azt viszont tényleg érdemes lenne végiggondolni, hohy miért akarsz segíteni a volt barátodnak? Emberségből vagy mert ettől reméled, hogy újra közelebb kerültök egymáshoz? Ha valakinek segítesz, pláne ily módon azt szívből tedd, és ne azért, mert szeretnél valamit elérni.
Szerintem ha véglegesen eldöntöd, hogy te ezt vállalod inkább csak utólag mondd meg a szüleidnek, ha egyáltalán meg akarod mondani. Végülis 21 évesen nem vagy köteles beszámolni arról, hogy mit teszel.
Azt még hozzátenném, hogy nem igazán értek egyet azzal, miszerint a szülők csak jót akarnak. Igen, előfordulhat, hogy meglátnak olyat is, amit te nem. De én azt vettem észre. hogy legtöbbször a szülők a saját vágyaikat és elvárásaikat vetítik ki a gyerekük párjára és eszükbe sem jut, hogy esetleg a gyerekük teljesen másra vágyik, mint ők és teljesen más teszi őt boldoggá. Közben a szülők fennen hangoztatják, hogy ők csak jót akarnak és nem veszik észre, hogy a gyerekük meg pont olyan társra vágyik, mint az az illető, akivel együtt van.
Sajnos ritkán kerülök gép közelbe. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igaz ami igaz, tényleg érzelmi felindulásról van szó. De válaszaitokból is sokat nyertem.
Kedves Anyuka! A fiú eszéki, őt Horvátországban készítik elő. Utána olvastam én is sok helyen, hogy mégis miként zajlik ez az egész, de sajnos én sem találtam olyan konkrét helyet Magyarországon. A Semmelweis OTE Transzplantációs és Sebészeti Klinikája nevével viszont sokszor találkoztam. Ők kezdtek el nálunk elsősorban erre az esetre specializálódni. Szerintem érdemes velük felvenni a kapcsolatot, biztosan tudnak segíteni, vagy ajánlani hogy hol találhatsz megoldást. Nagyon sok szerencsét kívánok a Kisfiadnak, és remélem minden jóre fordul.
Sajnos ritkán kerülök gép közelbe. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, igaz ami igaz, tényleg érzelmi felindulásról van szó. De válaszaitokból is sokat nyertem.
Kedves Anyuka! A fiú eszéki, őt Horvátországban készítik elő. Utána olvastam én is sok helyen, hogy mégis miként zajlik ez az egész, de sajnos én sem találtam olyan konkrét helyet Magyarországon. A Semmelweis OTE Transzplantációs és Sebészeti Klinikája nevével viszont sokszor találkoztam. Ők kezdtek el nálunk elsősorban erre az esetre specializálódni. Szerintem érdemes velük felvenni a kapcsolatot, biztosan tudnak segíteni, vagy ajánlani hogy hol találhatsz megoldást. Nagyon sok szerencsét kívánok a Kisfiadnak, és remélem minden jóra fordul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!