Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek a barátom édesanyjá...

Mit tegyek a barátom édesanyjával?

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, és a barátommal kb 2 és fél hónapja vagyunk együtt. Az anyuja már kezdettől fogva befogadott..túlságosan is. Nagyon előre tervez, amit az én anyám eléggé nem néz jó szemmel. Gyakran vagyok náluk, ált. hétvégén, de akkora sem mind2 nap. Az "anyósjelölt" vlmeik nap eltervezte, h menjek hozzájuk és süssünk együtt vlmit, meg, h aludjak náluk, győzzem meg anyut. Mindenképp ki akarja kényszeríteni, h azt mondjam, h én náluk teljes mértékben otthon érzem magam, és, h én már a család része vagyok. Ajándékokkal halmoz el.., ami azért aggasztó, mert elég biztos, h vár érte vlmit.. Anyumat nagyon zavarja, azt akarja építsem le az "anyósjelöltet", mert kezd olyan lenni a helyzet, mintha én már nem is a mi családunkhoz tartoznék.:(:( A barátomat viszont őrülten szeretem, és nem akarom megbántani.

Bármilyen tanács megfelel, köszönöm.

2009. máj. 1. 22:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Biztos vagy benne, hogy szandekos a tulzott kozeledese? Vannak olyan emberek, akik csak kedveskedni akarnak es nem veszik eszre, ha tulzasba esnek...tudom, mert anyukam is ilyen. Nem biztos, hogy var cserebe valamit. En ebbe senkit sem kevernek bele, hanem az anyosjelolttel beszelnek kozvetlenul es megmondanam neki, hogy jol esik, hogy ennyire kedves es befogado, de meg nem allsz keszen arra, hogy naluk aludj. Ha rendes es tenyleg nem kepmutato, akkor meg fogja erteni es mindent meg fogsz tudni beszelni vele.
2009. máj. 2. 04:17
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem biztos ám,hogy vár érte valamit.Lehet,hogy ő egy tipikus tyúkanyó típus.Szereti maga körül tudni a szeretteit.Nyugodtan megmondhatod neki,hogyha úgy alakul,akkor majd szívesen ott alszol,de még te nem jutottál odáig érzelmileg.Simán meg fogja érteni.
2009. máj. 2. 06:01
 3/6 anonim ***** válasza:
72%

Érdekes helyzet. Nehéz így ismeretlenül megállapítani, hogy most miért is olyan az "anyós" amilyen. Én saját tapasztalataimból kiindulva nem javasolnám, hogy nyíltan beszélj vele erről. 1.: ha tényleg vár valamit cserébe tőled és te felvilágosítod, hogy neked nem igazán tetszik ez a helyzet, jó esélyed van rá, hogy a visszájára fordul a dolog és ellenséges lesz. 2.: ha csak szimplán tyúkanyó típus akkor totálisan megsértődne. Az ilyen emberek nem szoktak tisztában lenni azzal, hogy az ő személyiségük mennyire sok másoknak. Vannak, akik így mutatják ki a szeretetüket, hogy pl egy étkezés alkalmával teletömik a vendéget 5 féle fogással és 5 percenként megkérdezik, hogy szeretne-e még valamit? És nem tűnik fel nekik, hogy ez a vendégnek esetleg hihetetlenül kellemetlen (egy idő után már konkrétam dühítő), hogy nem tud egy tányér levest nyugodtan megenni. Mert miért csk annyit eszik? Miért nem eszik húst? Miért nem kér desszertet? Holott az illető csak egy tányér levesre vágyik.

Ami számomra elgondokodtató, hogy anyukád szeretné, hogy némileg leépítsd az anyóst. Anyukád nyilván a te beszámolóidból indul ki. És ha az anyósod csak szimplám aranyos és kedves lenne aligha akarná, hogy leállítsd. De ha ezt szeretné, akkor valószínűleg ő is úgy látja, hogy nem teljesen pozitívak a hölgyemény szándékai.

Én a helyedben mindig hangsúlyoznám, persze csak úgy "mellékesen", hogy épp most sütöttél anyukáddal sütit és ezt te mennyire szereted, mert ilyenkor olyan jókat beszélgettek, mert Ő (!) a legfőbb bizalmasod. Hangsúlyozd, hogy mennyire jó a viszonyod a szüleiddel, hogy olyan jól érzed magad otthon, hogy egy darabig biztos nem fogsz elköltözni. Az ottalvásra mondhatod, hogy ráérsz még, hiszen fiatal vagy. Vagy esetleg mondhatod azt, hogy jobban szeretnéd, ha a barátod aludna nálatok. A fő, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy te jól érzed magad otthon, szereted a szüleidet és ODA tartozol, nem egy úgymond idegen családba.

2009. máj. 2. 12:03
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, am én is erre gondoltam, h ő ilyen, és tényleg csak kedves akar lenni. Anyumnak sosem mondok rosszat róla, csak az én anyám úgy alapból nem bízik meg senkiben, és tudjátok az meg kicsit fura, h egy idegen már így áll hozzám. Egyébként ez a helyzet még mindig jobb, mintha kivágna az ajtón, mondván "az ő fia ne járjon ilyen csajjal"! De én is attól félek, hha vele beszélek erről, akk megutál (mert am ő eléggé karakán. Mondok egy példát: Vlmeik nap a barátom vette egy fülhallgatót, mondván, h rossz az övé. A füles drága volt. És mivel az enyém télleg rossz volt, -az övé persze nem, csak így tudott meggyőzni, h elmenjek vele- nekem akarta adni, én meg megmondtam, h nem kell, felesleges. Kedves tőle, de akkor sem fogadom el, mert nem kell elhalmoznia ajándékokkal, h szeressem, mert én így is tiszta szívből szeretem. Na, hazament, elmondta az anyujának. Azon a héten mentem hozzájuk, és az édesanyja letámadott, (de elég dühösen), h ajándékot szerintem illik e visszautasítani?! Hát mondom nem. És muszáj volt eltennem a fülest. Szal, ha ő ebből ekkora ügyet csinál, akk mi lenne, ha erről beszélnék vele.. félek el is tiltana a barátomtól, ami persze nem változtatna sokat a helyzeten, mert egy suliba járunk. Csak az a baj, h nálunk nem lehetünk rendesen együtt (nem a szexre gondolok, persze még nem feküdtünk le), mert mi sajnos kis lakásban lakunk és egy szobában vagyok tesómmal, aki igaz, h egy idős velem, de nem zavarhatom csak úgy el. Meg ugye anyum sem az a "mindent megengedek" típus. Úgyh egyenlőre marad minden így, és reménykedek, h némileg változik a helyzet. Már próbáltam célozgatni a barátomnak, h anyuja kicsit megijeszt ezekkel..persze nem értette, úgyh nem is erőltettem, nehogy azt gondolja, h el akarok távolodni tőle v szakítani v ilyesmi..

Na de azért köszönöm a válaszokat!:) Mindegyik hasznos!:)

2009. máj. 2. 21:54
 5/6 anonim válasza:
72%
hát remélem nem lesz ebből az ami nálunk volt. az exem anyja is ilyen volt, elhalmozott mindennel, segített stb, nagyon kedves volt az elején is azutánis, viszont emellett a sráccal való kapcsolatunk legapróbb részleteibe is beleszólt, kioktatott, már többet beszéltem vele a dolgokról mint a sráccal. és persze neki mindig igaza kellett hogy legyen. aztán ez egy idő után már nagyon kikészítő volt
2009. máj. 4. 18:25
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, én is nagyon remélem. De nem hagyom, h a fejemre nőjön. Annyira nem beszélek vele a kapcsolatunkról, de azért kicsit meglepett, mikor a barátom volt barátnőjét becézte előttem..baba..pff
2009. máj. 8. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!