Anyám miért állva eszik? Van hely le tudna ülni
Azért eszik állva, mert ez egy - valószínűleg nem teljesen tudatos - "lázadás" a házicseléd-szerep ellen. (Régen a parasztasszony se ült le az asztalhoz az "urával")
Azaz ha ő a családi szolga, akkor étkezésnél is látványosan kimutatja, és nem ül az asztalhoz, mint egyenrangú családtag - mert hogy (még ha ezt nem is mondja ki, vagy nem tudatosítja) nem érzi annak magát. Nem érzi, hogy tisztelitek, szeretitek. Az, hogy "nem ér rá", kifogás.
Aki évtizedek óta ácsorog egymaga a tűzhelynél (pláne úgy, hogy mondjuk nem is szeret főzni különösebben, mert nem lehet mindenki konyhatündér típus), mint a magyar nők elég nagy része - az nem is egyenrangú.
Megoldás: apukád és Te is vegyétek ki a részeteket a házimunkából, segítsetek a főzésben is, ne ő csináljon mindent.
Az sem kizárt, hogy azért kövér, mert bánatában evett!
És az, hogy szid, ordítozik, szintén a frusztrációját jelzi. Bocs, de szerintem az én elméletem lesz az igaz. Szeressétek, tiszteljétek jobban. Apukád főleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!