Mennyit eszik nálatok a család húsvétkor?
Olyan a kérdésed,mintha a húsvét (vagy bármely ünnep)a zabálásról szólna.
szonbat este sonka,tojás,krumpli,saláta. vasárnapez a reggeli hidegen hagymával,retekkel. vasárnap ebéd nálunk általában bárány,a vacsi a maradékok.
Hétfő sütika locsolóknak és valami könnyű a sonkás napok után
Nem többet, mint máskor, csak egy kicsit mást.
Ugye a sonka elmaradhatatlan tojással, kaláccsal, tormával, retekkel. Hogy ma délben mit eszünk, azt még nem tudom, Anyukám meglepetés-ebédje lesz, gondolom sok finomság :) De ilyeneket, hogy pl bárány, nem eszünk. Süti lesz, azt a férjemmel mi csináltuk: málnás, epres, áfonyás és körtés muffin.
De többet tényleg nem eszünk, senkinek nem jó, ha ebéd után mozdulni sem bír. Ráadásul én 15 hetes terhes vagyok, émelygéssel, örülök, ha néhány falatot legyűrök majd...
sokat.
ma pl rakott krumpli lesz, meg a főtt sonka a hozzávalókkal: kalács, majonéz, uborka
Mi nem tartjuk, így semmi extra nem is lesz. Majd jövőre fogjuk, hogy megismerje a kicsi a hagyományokat ( ételek terén is)meg majd keresheti a tojásokat a kertben. De most még csak 3 hónapos.
Szóval mi úgy eszünk ilyenkor mint egy sima hétköznapon, még tojást se terveztem főzni.
Mi se eszünk többet, mint máskor. Csak nagy a család, és jön a rokonság.
Sonka, tojás, kalács, torma, zöldségek (retek, paprika, újhagyma, saláta)
töltött káposzta
sült tarja burgonyával
rántott pangasius halfilé, zöldségkörettel
kókuszós csiga, vaníliás kifli, diós linzer, húsvéti különlegesség, sajtos-köményes rúd
Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!:)
sok süti
édességek
húsleves
krumplipüré
csirkecomb
Meg majd még lesz valami :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!