Mit gondoltok az alábbi nevekről?
Fiúnevek: Gergő, Marsall, Ármin, András
Lánynevek: Mirella, Réka, Viktória, Tímea
Fiúból a Marsall nem tetszik, az Ármin még elmegy, de azt sem adnám a gyerekemnek, a Gergő elég gyakori mostanában, amúgy nincs gond vele, az András pedig nálunk is listás volt.
Lányból a Mirella amit rögtön kilövök, a másik három teljesen oké.
Fiúból a Gergő és az András szép, az Ármin elmegy, a Marsall nem tetszik.
Lányból a Mirella és a Réka nagyon szép, a Viktória (anyukám neve) elmegy, a Tímea olyan semmilyen számomra. De egyik név sem ronda.
a Marsall nem tetszik, az egy katonai rangfokozat vagy ilyesmi, vagyis köznévi használata is van... (gondolj bele, vicces lenne, ha katona lenne a srác és mindenki félreértené a nevét, azt hinnék, valami fejes, közben meg csak hadnagy :D)
az Ármin tök jó, a Gergő is tetszik, az András kicsivel kevésbé, mint a Gergő, de ez inkább azért, mert több normális Gergőt ismertem, mint Andrást.
lánynévből a Tímea a legszebb (ennek személyes okai is vannak :) a Mirella is nagyon szép, a másik kettő túl gyakori, de csinos. (nem tudom, ki szerint „maradi” a Tímea, a nyolcvanas évek előtt nem nagyon adták...)
A fiúnevek között (számomra) legelfogadhatóbb az András. A Gergőt eleve Gergely becéző alakjának érzem, az Ármin (perzsa eredetű, a jelentése - kb. - "harcos") nem rossz, de nem kedvencem.
Mirella: gyönyörű olasz név, Milano környékén rendkívül népszerű (jelentése kb. "bámulatosan szép leány")
A Réka (nekem) szép és jó. (Unokahúgom is, aki ezt viseli).
A Viktória kemény és kopogó. Nekem hideg és fensőbbséges.
Tímea: rengeteg van. (Engem) nem vonz és nem taszít.
Bocsánat: kimaradt a "Marsall". Szóhoz sem tudok jutni. Vajon hol a kritikátlanság határa???!!!
Ezzel az erővel lehetne Sergent..vagy netán Colonel..
(Szegény gyerek..)
Marsall nagyon nem,és az Ármin nekem annyira lányos név.
Lánynévből meg a Viktória olyan ijesztő a többi szép :)
Kinek pap kinek papné ;)
A Marsall, Mirella, ilyesmiket cigányok szoktak adni a gyerekeiknek, Marsall ráadásul, mint már más is mondta, egy rendfokozat, nagyon hülyén hangzik névnek.
A többi tök átlagos név, mindegyik rendben van. Tímea nem tudom mióta maradi, pont manapság népszerű név.
Ármin mitől lányos? Ha már asszociálnék, inkább zsidó viccek jutnak róla eszembe, ugyanakkor egy megszokott fiú név, tehát nem értem...
Gegrgő Ármin szép nevek
Viktória szintén
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!