Ha nekem van apeh tartozásom, és a szüleimnél lakom, akkor a szüleim cuccait elviheti a végrehajtó?
Figyelt kérdés
Nekem semmim sincs2011. okt. 13. 23:51
21/23 anonim válasza:
nekem is volt adó tartozásom, sajnos vállalkozásba fogtam, ami rosszul sült el. nekem 270 valahány ezer forint volt. Én bementem az apehba, mondtam, hogy ez van, kértem csekket és kimutatást a teljes tartozásról. minden hónapban befizettem valamennyit a tarozásból. nem kaptam büntetést, pár 1000 forint késedelmi kamatot számoltak fel, de másfél év után 17000 ft volt ez az összeg, és nem kaptam egyéb büntetést. a lényeg, hogy lássák, hogy próbálod rendezni. egyik hónapban volt, hogy 30 000-t fizettem be, a következőben csak 5000-t. de a lényeg, hogy haladjak a fizetéssel.
22/23 anonim válasza:
nekem nem is válaszolt a levelemre a hátralékkezelési osztály :-( már 2 hónapja :-(
de megvan a feladóvevény.
külföldön vagyok, az itteni munkából egyszerűbben vissza tudnám fizetni talán, de így is csak részletekben... (nem mondtam nekik, hogy most külföldön vagyok. a levelet otthonról adtam fel)
23/23 anonim válasza:
Igen elviheti!! DE! Írjatok egy papírt 2tanuval hogy a lakásban minden ingótárgy a szüleid tulajdona ,tételesen is felsorolva az értékesebb dolgokat.Ezt megmutatva a végrehajtó semmit nem foglalhat le.Különben viszi amit lát és utólag bizonygathattok. És adósok börtöne nincs ,többen lennének bent mint kint!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!