Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van APEH tartozásom. Mi a...

Van APEH tartozásom. Mi a módja, hogy az Apeh ne vigye el az ingóságomat?

Figyelt kérdés

Volt vállalkozásom ami csődbe ment.Vissza adtam a vállalkozást,mert nem bírtam a fenntartását,így összegjött a tartozás.Bíztam,hogy ki tudom fizetni,de mégsem úgy jöttek össze a dolgok.Van saját ingatlanom,amiben élünk,de hitellel terhelt.De az ingóságokat hogyan tudom megmenteni?Írassam át a másnak a nevére?Kértem részletfizetést,de negatív lett.

Köszönöm a segítséget.

2011. febr. 3. 14:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Átíratni felesleges,mert ha kimegy a végrehajtó,ő mindent visz ami a lakásban van..Kivéve azokat a tárgyakat aminek van más névre szóló számlája..Azt,hogy átíratod egy papírra leírva,ez régi trükk,és nem foglalkoznak vele..

Egy dolgot viszont tehetsz. Általában előre jelzik,hogy melyik nap mennek ki,de ha nem akkor is nagyjából tudod mikorra várhatod őket.Ilyenkor az összes olyan tárgyat amit nem akarsz,hogy elvigyenek vidd át a szomszédba,vagy haverhoz,vagy rokonhoz..Ők máshová nem mehetnek csakis hozzád.Sokan ezt csinálják..Pár értéktelen dolgot hagyj otthon..és ha rákérdeznek hogy hol vannak a dolgaid(bár ehhez semmi közük) akkor csak mond azt,hogy magán személyeknek is tartoztál és eladtak nekik...Így a végrehajtást lezárják avval,hogy nincs miből behajtani,és jöhet a részletfizetés..

2011. febr. 3. 14:17
 2/12 A kérdező kommentje:

Igen,ezt én is értem.Húúúú,de útálom az összes ilyen hercehúrcát!

Ráadásul a vállalkozásomban is jól átvágtak!

Ez az én szerencsém!

Köszi a segítséget,aranyos vagy!

2011. febr. 3. 14:21
 3/12 A kérdező kommentje:
Így utólag amúgy nem lehetne átszámláztatni a cuccokat valahogy?
2011. febr. 3. 14:22
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem!
2011. febr. 3. 14:33
 5/12 anonim ***** válasza:

"csak mond azt,hogy magán személyeknek is tartoztál és eladtak nekik..."

Amiből jövedelmed származott, és amit be kellett volna vallanod. Tehát ez nem annyira nyerő.

2011. febr. 3. 14:49
 6/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok..

Én a helyedben nem számláznék át utólag semmit,mert az apeh sem hülye,és képes utána járnia dolgoknak..Inkább vidd át a szomszédhoz..

Egyébként nemrég voltam anyósomnál akinek a szembe szomszédja elég zűrös..Hatalmas házban lakik a szomszéd.Olyan új gazdagok..terepjáróval furikáznak,de okosan csinálta,mert nem az ő nevére vette(valami unoka testvér nevén van aki nem közeli családtag)

Drága bútorok ,drága konyhai eszközök..Amikor az anyósomnál voltunk akkor várta a szomszéd a végrehajtót.Ők azt csinálták,hogy a szembe lévő házba(az unokatesóhoz) vittek mindent át..Az asszonyka olyan lelkesen mosta az ablakot,holott eddig a takarítónő csinálta,de a lényeg a lakás ki volt pucolva..Meg is vártuk,hogy mi lesz ebből..Másnap jöttek is a végrehajtók..Elhiheted nem sok mindent vittek el,mert alig maradt valami a lakásban..

Először egyébként a terepjáróra mentek,de azt nem vihették el,mert nem az övéké..

Szóval ma újra minden a helyén van,és élvezik az életet tovább..

2011. febr. 3. 14:52
 7/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok

"csak mond azt,hogy magán személyeknek is tartoztál és eladtak nekik..."

Amiből jövedelmed származott, és amit be kellett volna vallanod. Tehát ez nem annyira nyerő."

Akkor elajándékoztad..Azt lehet,azt a törvény nem bünteti,és nem számít jövedelemnek.

2011. febr. 3. 14:54
 8/12 anonim ***** válasza:
Az ajándékozás csak egyenesági rokon felé nem adóköteles és csak 150000 Ft összegig.
2011. febr. 3. 15:50
 9/12 anonim ***** válasza:
Az ajándékozási adót törölték én úgy tudom...
2011. febr. 3. 16:20
 10/12 anonim ***** válasza:
Jelentkezz ki a lakásból.
2011. febr. 3. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!