Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meg merjem kérni, hogy nem...

Meg merjem kérni, hogy nem fizetek rezsit egy pár hónapig, hogy legyen annyi félretett pénzem, hogy fussa a temetésére?

Figyelt kérdés

Papámnál lakunk, ellátjuk, bevásárlás, főzés, orvoshoz rohangálás stb...ránk akarja hagyni a házat, de semmi pénz nincs félretéve, és nagyon szerényen élünk így is.

Neki magas az özvegyije, sokat segített már nekünk, hogy nem kellett többször is rezsit fizetni, ha elromlott a kocsi, vagy a 3gyereknek kellett vmi, szóval egy tündér, így viszonozza, hogy nincs egyedül!

De idős már és félek, hamarosan itt hagy minket, akármikor is következik ez be, nehéz lesz érzelmileg is és anyagilag sem tudok majd hova kapni...

Meg merjem kérdezni tőle, hogy nem lehetne-e egy 10 -12 hónapig félretenni a ránk eső rezsi részt, hogy ne legyek bajba majd egyszer???? Nem gáz???

2011. okt. 13. 15:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
77%
A papának simán van félretett pénze a temetésre.Minden öreg gondol erre.Jó egészséget és hosszú boldog életet kívánok neki és nektek is!!
2011. okt. 13. 15:38
 12/25 anonim ***** válasza:
68%

Ne tedd!

Nagyon nagy fájdalmat okoznál benne.

És az vissza is ütne rád, mint ahogy minden,

ami fájdalmat okozunk, visszaüt.

Örülj, és fejezd ki háládat, hogy ilyen nagypapa van a családnak. Nagyon sok kapzsi, önző öreget ismerek, aki egyáltalán nem "tündér"

A 3 gyerek is szerencsés: a bölcs öreg archetypusa életterükben van. Azok, akiknek nincs kiskorukban ilyen élményük: azok sokszor nem is tudják mi hiányzik.

Ebbe beletartozik minden, a betegség a halál tapasztalata is. Fejezd ki háládat, köszönjétek meg, hogy van nektek, amíg nem késő.

2011. okt. 13. 15:39
 13/25 anonim ***** válasza:
81%
A véleményem: szerintem gáz. Nagyon gáz. Gondolj bele: nála laksz 3 gyerekkel, már ez is hatalmas segítség. Segített néha, ha megszorultatok azzal, hogy nem kellett rezsit fizetni. Most meg még a saját temetését kb. is vele akarnád megfizettetni, holott ő egy egész házat hagyna rátok? Szerintem ez nemcsak nagyon illetlen, hanem egyenesen tapló hozzáállás. Felnőtt ember vagy, képesnek kellene legyél arra, hogy eltartsd a családodat, ha már ilyen szép nagy van, és ő ebben is segít, hisz tetőt tesz a fejetek felé. Képes lennél ezzel eléállni, hogy mostantól nem fizetnél egy évig rezsit, mert a temetésére spórolnál? Egyébként tuti van félretett pénze, az öregek szinte mind erre gyűjtenek, ha meg nincs, akkor meg biztos azt gondolja, hogy az örökségért cserébe annyit elvárhat, hogy illőn eltemetitek.
2011. okt. 13. 15:41
 14/25 anonim ***** válasza:
Ez nagyon, nagyon gáz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HOgy jut eszedbe ilyesmi, szegény Papád, gondold el, hogy esne neki! Miért, annyira beteg, hogy közeleg a vég? Hány éves? Inkább örülnél, hogy él, és ne gondolnál a halálára (ami egyszer úgyis eljön, minek előre törni rajta a fejed) - én is örülnék, ha az enyém élne :(
2011. okt. 13. 15:58
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen úgy hangzana, mintha a temetésére várnál már. Inkább mondd azt neki, hogy papa, tegyünk félre, én is meg maga is havi pl. 5000-ret, mert ha váratlan kiadás jön, meg vagyunk lőve. Csőtörés, kocsiszerelés, bármi. Így sokkal emberibb. Ráadásul az utolsó havi nyugdíját megkapjátok majd, de adja Isten, rendkívül soká legyen az.
2011. okt. 13. 16:10
 16/25 anonim ***** válasza:
Ha olyan rendes nagypapa, biztosan gondolt erre. Az én nagyszüleimnek már évek óta megvolt a pénzt félretéve a temetésükre. 80-on felül hunytak el mindketten, de már ki tudja mióta össze volt az a pénz készítve. De egyébként is volt megtakarításuk egyébként, csak külön hangsúlyozta mama, hogy van az is. Pedig minimál-nyugdíjuk volt, teszem hozzá...
2011. okt. 13. 17:05
 17/25 anonim ***** válasza:
Hidd el az összes öreg már több éve a saját temetésére gyűjt!Biztos vagyok benne,hogy már ő is gondolt erre,és bebiztosította magát!
2011. okt. 13. 17:08
 18/25 anonim ***** válasza:
Ez olyan,mintha már most eltemetnéd szegényt.:(
2011. okt. 13. 17:18
 19/25 anonim ***** válasza:
Én inkább azt ajánlanám, hogy akkor, amikor nem nektek kell a rezsit fizetni /ő fizeti/, nos akkor kellene ezt az összeget félre tennetek, hiszen ez ugyan az a megtakarítás, csak éppen ő nem tud róla.
2011. okt. 13. 18:04
 20/25 A kérdező kommentje:

88 éves, mivel nagyon későn jött már az Apukám.

Nincs neki félretéve, mert mindenről beszámol és pont mondta, hogy az egyik barátja meghalt és a gyerekek nem tudták tisztességesen eltemetni, vhogy el kell neki kezdenie spórolni. Ezt találtam ki, hogy majd én félreteszem a 30akat, amit átlag fizetünk, vagy hát Ő is elteheti, de úgy, hogy mi nem fizetünk.

Ne értsetek félre, nekünk nem jó, hogy itt lakunk, mert imádjuk, de messzi vidéki kis falu, a melóba járás jóval több mint a rezsi és közért is gyalog fél óra...tehát amikor meghalt a Mama mi el akartunk jönni, de inkább maradtunk miatta.

Nem egész házat hagy ránk, csak a felének a felének a felét, a többit mások öröklik...

De nem is ez a lényeg, emberileg akartunk jót neki is magunknak is, mert nyugodtabb vagyok, ha nincs egyedül, de ettől függetlenül nehezebb így anyagilag, ezért gondoltam, hogy így lenne a legjobb.

Hitelképesek nem vagyunk, önk. itt nem ad semmit, csóró város. DE azért köszönöm a sok elgondolkodtató választ.

2011. okt. 14. 08:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!