Meg merjem kérni, hogy nem fizetek rezsit egy pár hónapig, hogy legyen annyi félretett pénzem, hogy fussa a temetésére?
Papámnál lakunk, ellátjuk, bevásárlás, főzés, orvoshoz rohangálás stb...ránk akarja hagyni a házat, de semmi pénz nincs félretéve, és nagyon szerényen élünk így is.
Neki magas az özvegyije, sokat segített már nekünk, hogy nem kellett többször is rezsit fizetni, ha elromlott a kocsi, vagy a 3gyereknek kellett vmi, szóval egy tündér, így viszonozza, hogy nincs egyedül!
De idős már és félek, hamarosan itt hagy minket, akármikor is következik ez be, nehéz lesz érzelmileg is és anyagilag sem tudok majd hova kapni...
Meg merjem kérdezni tőle, hogy nem lehetne-e egy 10 -12 hónapig félretenni a ránk eső rezsi részt, hogy ne legyek bajba majd egyszer???? Nem gáz???
Ne tedd!
Nagyon nagy fájdalmat okoznál benne.
És az vissza is ütne rád, mint ahogy minden,
ami fájdalmat okozunk, visszaüt.
Örülj, és fejezd ki háládat, hogy ilyen nagypapa van a családnak. Nagyon sok kapzsi, önző öreget ismerek, aki egyáltalán nem "tündér"
A 3 gyerek is szerencsés: a bölcs öreg archetypusa életterükben van. Azok, akiknek nincs kiskorukban ilyen élményük: azok sokszor nem is tudják mi hiányzik.
Ebbe beletartozik minden, a betegség a halál tapasztalata is. Fejezd ki háládat, köszönjétek meg, hogy van nektek, amíg nem késő.
88 éves, mivel nagyon későn jött már az Apukám.
Nincs neki félretéve, mert mindenről beszámol és pont mondta, hogy az egyik barátja meghalt és a gyerekek nem tudták tisztességesen eltemetni, vhogy el kell neki kezdenie spórolni. Ezt találtam ki, hogy majd én félreteszem a 30akat, amit átlag fizetünk, vagy hát Ő is elteheti, de úgy, hogy mi nem fizetünk.
Ne értsetek félre, nekünk nem jó, hogy itt lakunk, mert imádjuk, de messzi vidéki kis falu, a melóba járás jóval több mint a rezsi és közért is gyalog fél óra...tehát amikor meghalt a Mama mi el akartunk jönni, de inkább maradtunk miatta.
Nem egész házat hagy ránk, csak a felének a felének a felét, a többit mások öröklik...
De nem is ez a lényeg, emberileg akartunk jót neki is magunknak is, mert nyugodtabb vagyok, ha nincs egyedül, de ettől függetlenül nehezebb így anyagilag, ezért gondoltam, hogy így lenne a legjobb.
Hitelképesek nem vagyunk, önk. itt nem ad semmit, csóró város. DE azért köszönöm a sok elgondolkodtató választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!