Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most érzem csak így? Mi...

Most érzem csak így? Mi történt, h eddig jó volt?

Figyelt kérdés
20 év házasság,kevés korkülönbség(9 évvel idősebb a férj)most jött el az életembe az a dolog amiért már oly sokat nyeltem...a mindig megfelelni akarás...most miért nem megy?ő nem ismer engem,nem tudok olyan lenni mellette amilyen vagyok,mert én tudom,h ő mit vár el,és én nem olyan vagyok,de ezek alap dolgok,egy példa:ő nem fázós,én nagyon,ő nem fogadja el,h imádom a meleget...ez most hülyeségnek tünik,de most megint rám tört,hogy miért nem ő enged...persze,tudom ő a férfi és a pénz kereső(én is dolgozom).3 gyerek van,már szinte felnőttek.utálom most magam,hogy mindig azt válaszolom,amit ő hallani szeretne...csak én vagyok ilyen ?vagy mások is estek ebbe a hibába?szerintem,féltem még régen,hogy elhagy ha nem azt csinálom amit ő szeretne.(nem bánt,haza adja a pénzt,dolgozik,jót akar nekünk,nem iszik..)
2011. okt. 12. 12:06
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
38 vagyok,de nem merek rengeteg dolgot elmondani neki...nem..mert tudom,h ő nem így látja.és besértődne.de már annyi besértődés volt,hogy túl sok,inkább nyelek.csak most ez a beszélgetés megint kihozta belőlem a kérdéseket,,,,
2011. okt. 12. 12:31
 12/18 anonim ***** válasza:
Ha alapvetően jó ember, szeret téged, szereti a gyerekeit, hazaadja a pénzt, dolgzik, nem iszik... Nos akkor ne lelkizz ilyesmin. Az a fontos, hogy menjenek a dolgok. Gondoldd meg: milyen életed volna akkor, ha a róla leírt pozitívumok mind átváltoznának negatívvá! Akkor szenvednél igazán!
2011. okt. 12. 12:31
 13/18 A kérdező kommentje:
igaz,de számomra sokat érnek az érzések,és nem a pénz!!mondom most...de lehet ha másképp élnék,másképp gondolnám.ő a pénzzel mindent megold,vallja ő,de nekem nem csak az kell...értitek?
2011. okt. 12. 12:33
 14/18 anonim ***** válasza:
Először alaposan gondold át, vannak-e olyan dolgok, amiben ő enged. Ha igen, mennyi? A házasság kompromisszumokat igényel. Ha ez itt tényleg azt jelenti, hogy te engedsz mindenben, az valóban lealázó, de szerintem sosincs késő helyes útra terelni a kapcsolatot. Most már sarkadra állhatsz, és elmondhatod, mik az igényeid, találjatok rá közösen kompromisszumos megoldást! (az előzőekben vázolt én külön szobában alszom, mert nem szeretem a hideget-et nem javasolnám, én mindjárt arra gondolnék, kifogás, már nem szeret,eddig jó volt, talált egy indokot, hogy elhúzhasson mellőlem. Inkább közösen választani megoldást) Magadat meg ne hibáztasd, 3 gyerek mellett sokan inkább engedékenyek vagyunk, mintsem megkockáztassuk, hogy egyedül neveljük fel a gyerekeket! Erre nem mindenki képes úgy, hogy ne pszihiátriai esetek legyenek egytől-egyig. Ez a gyerekek érdekében volt, de most már itt a lehetőség, hogy a sarkadra állj!
2011. okt. 12. 12:36
 15/18 anonim ***** válasza:
És milyen igaza van :) vett magának egy néma ágybetétet és háztartási alkalmazottat :)
2011. okt. 12. 12:36
 16/18 anonim ***** válasza:

En is ilyen voltam, de màr vàltoztattam. Azt hittem, hogy a férjem jobban érti a dolgàt, mint én. Aztàn ràjöttem, hogy vannak dolgok,amelyeket màr nem tudok lenyelni. Nem nagyon tetszik neki, hogy vàltoztam, mindig is mondja, hogy azt a nõt akarja,aki régen volt. Mondtam neki, az elmùlt, màr elfàradtam a megfelelésben, elég volt.

Elfogadta, hogy igenis kinyitom a szàmat, ha kell.

2011. okt. 12. 12:40
 17/18 anonim ***** válasza:
Én voltam aki a külön szobát javasoltam. Lehet hogy a kérdező nem éjszakára értette, de, ha igen, akkor más kompromisszum nem nagyon van! Kedves előző válaszoló, aludtál te már teljesen már hőmérsékleten tartósan? Nem egy-egy alkalomra értem, hanem hosszan, évekig, olyanban amiben nem tudsz? Anyám nagyon szereti apámat, de ha apám azzal jönne, hogy csak tök melegben tud aludni, biztos vagyok benne, hogy külön szobában aludnának. Nem a szerelem miatt. De a szerelmet megöli, ha huzamosabban kényszerítve vagy olyasmire ami nem megfelelő számodra. Látom a legjobb barátoméknál. A pasi sokáig tűrte, hogy a barátnője éjjelig tévézik, nem fülhallgatóval, hanem hangosan, emiatt ő nem tudott időben aludni, és persze ő kelt korán. Aztán megszületett a gyerek, és most már külön szobában alszanak, mert a nő nem hajlandó előbb lefeküdni, ő meg nem hajlandó éjjelig kínlódni. Elfogadták így egymást, ezzel a kompromisszummal. Egyelőre jól működik. Máskor bújnak össze, de külön alszanak. Lehet hogy nem ideális megoldás, de ha valaki azt gondolja, hogy ez a kapcsolat végét jelenti, akkor azt lehet mondani, hogy kár volt összeállni. Lehet hogy igaz.
2011. okt. 12. 12:42
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanezzel a hozzáállással (mondjuk kicsit gonoszabb, de szintén pénzközpontú férjjel) 22 év alatt oda jutottam, hogy szó szerint remegett a kezem, mindent jól csinálok-e. Vége akkor lett, mikor már a gyerekeknél -20 és 18 évesek voltak akkor- is valahol a kutya után jöttem a sorban. Állandó hasmenés, gyomorgörcs, és egy ember hibája volt: az enyém. Mert hagytam. Én elmentem, hosszú. Két év telt el, a gyerekek -akik vele maradtak, mert nem értették mi bajom- többet vannak nálam mint nála, ő vissza akarna kapni én meg le tudnám h@nyni. Bár 44 vagyok, de lassan visszajön az a régi csaj, aki én vagyok. Nem hittem volna, hogy ennyi erő van bennem, vagy ő nem hitte volna.

Bocs, hogy ennyit írtam, csak így talán érthetőbb. Szeresd magadat, próbáld megbeszélni vele, de ha nem megy, állj a sarkadra, senki nem fog sajnálni, de ha igen, azzal sem leszel előbbre. Mindenki annyit tesz meg veled, amennyit engedsz, hogy megtegyen. Igen, ragaszkodj a házasságodhoz, de csak addig, amíg az valóban házasság, nem valami egész más.

2011. okt. 12. 12:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!