Lopnál (boltból) ha az életed múlna rajta?
Ha a megélhetésem múlna rajta hajszál nélkül.
De csak legvégső esetben, előtte mindenképp dolgoznék (mosogatás, tálca szedés, konyhán takarítás, wc puci,...) csak kapjak egy tál meleg ételt, v zsömlét. Esetleg plázákban szétnéznék kajálda környékén, hátha vki megszán és nekem adja a maradékot. V bolt előtt vki vesz nekem egy zsömlét (segítek érte)... szóval csak ha minden kötél szakad.
V ennék benn pl. óchanban, teszcóban, ilyesmi helyen. 1-1 poi, aztán csá.
Nem.
Nem múlhat az életem egy darab kenyéren, mert annyit ma már a fogyasztói társadalom is kidob, fölöslegként a kukákba. Vannak ingyenkonyhák, vannak pl. ferencesek, vannak jószívű emberek, akik mindig adnak egy tál meleg levest. Hamarabb kiülnék koldulni, mintsem, hogy lopjak.
ha az életem múlna rajta,még jóhogy
az egy dolog hogy legyünk becsületesek,de egy ember élete többet és egy szelet kenyérnél,ettől senki nem lesz rosszabb ember,hogy ha mindjárt éhen hal és lop egy kenyeret a boltból....
jó,most lehet hogy picit értelmetlenre sikerült de remélem ki lehet hámozni amit mondani akartam :D
13l
Nem.
Nem kerülhetek ilyen helyzetbe, mert van egy gondviselőm aki szeret és akire mindig számíthatok.
"Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?
Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.
Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.
Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja."Mt.6 31-34
Azt hiszem, hogy imákkal és bibliai idézetekkel nem lehet jóllakni.
Ezzel együtt nem lopnék, van más mogoldás, hogy csak egy példát mondjak: üres fémdobozokat gyűjtenék, darabonként két fointért vissza lehet váltani. Boros üvegeket gyűjtenék, amiket vissza lehet váltani. Elmennék a nagyobb Spar üzletbe, ahol kóstoltatások vannak rendszeresen.
Ha már az imáknál tartunk, elmennék egy paphoz, és megkérném, a hívektől próbálja begyűjteni a felesleges élelmiszert. Családokkal próbálnék kapcsolatba lépni, és megkérni, hogy a megmaradt de még használható élelmet adják nekem, ne dobják ki.Mindenképpen kitalálnék valamit, ami nem törvénybe ütköző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!