Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egyszer megnősülök akkor...

Ha egyszer megnősülök akkor hogyan lehetnék jó férj?

Figyelt kérdés
2011. okt. 10. 16:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

"Csak azért kérdezem mert nekem az a megfigyelésem hogy sokan a házasság után és ez főleg férfiakra vonatkozik,mintha eltűnne belőlük a tűz és bele kényelmesednek az egészben.... "

Nem belekényelmesednek az egészbe, hanem belesavanyodnak a munkába.

Ezért a legfontosabb: sok pénzt keresni. Akinek sok pénze van, az kevesebbet aggódik, nyugodtabb, lazább, magabiztosabb, derűsebb, humorosabb. Meg nyaralni/bevásárolni is el tudja vinni a nőjét.

Természetesen nem tud mindenki sok pénzt keresni, ezt belátom. Ekkor az igényeket kell addig süllyeszteni, ameddig hozzájuk képest sok nem lesz a fizetésed.

Mondok egy - elismerem, roppant eretnek - példát: nem kötelező autót tartani, legalábbis Budapesten. A magyar átlagfizetés mellett az autó tartása külön indoklásra szorul. Vagy pl. a 15 milliós lakás sem kötelező, legalábbis szerintem nem ér annyit, hogy az ember elrontsa az alvását meg a szexuális életét a lakáshitel miatti állandó idegeskedéssel.

"Nyilván ha az ember házas akkor nem élhet világi életet"

Ez óriási, bár elterjedt tévedés. A házasságot nem úgy kell felfogni, mint valami súlyos betegséget, ami mindenben megakadályoz. Sokan így fogják fel, pedig nem kellene. Megfigyelésem szerint főleg az alsóbb társadalmi rétegekre jellemző, hogy a házasság mindennek véget vet, a barátságoktól a szórakozáson át mindennemű érdeklődésig.

"vajon mi lehet az a közép út"

Az, hogy nem azt kell majmolni, hogy a többség, a sok boldogtalan emberke hogy szúr ki magával, hanem lazábban kell élni. Arra figyelni, hogy ti mit akartok, nem arra, hogy mi "szokott" történni másokkal.

2011. okt. 10. 16:53
 12/16 anonim ***** válasza:
61%
Ha kiveszed a részed a házimunkából (tehát nem "segítesz" hanem közös feladatnak tekinted!!!), az már egy jó kezdet. És ne változzon a viselkedésed az együttjáráshoz képest. Én pl. folyton ettől parázok. A barátom (2 éve) olyan kedves, aranyos, segítőkész, ölelget, puszilgat, kedvemben jár a ágyban és az ágyon kívül is - és, noha semmi jelét nem adta negatív változásnak, néha, amiket itt olvasok, az alapján félek, hogy egyszer már nem lesz ilyen. :( Az borzalmas lenne!!!
2011. okt. 10. 18:07
 13/16 anonim ***** válasza:
61%

Érdekes kérdés....

Szerintem attól, hogy elfogadod a másikat olyannak amilyen, és nem akarod megváltoztatni. Természetesen ez a másik féltől is így kellene lennie. Nem csak pénzről, nyaralásról,gyerekről, házimunkáról szól a házasság (előttem szólók). Akkor lehet tökéletes az elfogadás, ha nem érzed úgy, hogy alkalmazkodnod kell.

Ha irritál bármilyen viselkedése, véleménye, meg kell alkudnia bármelyik félnek, az hosszú távon tönkre tehet egy kapcsolatot.

Ami a hűséget illeti, ha valaki 'csak' elvárás v. ígéret miatt marad hű, ott már probléma van.

Nem akarok másikat keresni, ha érzem, hogy ő nagyon fontos nekem, fel tudok rá nézni (mint ember, nem azért mert sok a pénze, hanem mondjuk azért mert ismerve önmagam olyannak fogad el amilyen vagyok), és mert ő is felnéz rám. Ezeket a belső értékeket, ha megtalálod, talán ott a helyed hosszú időn át mellette.

2011. okt. 12. 09:35
 14/16 anonim ***** válasza:
67%

Nő vagyok, feleség, 36 éves. Jó a meglátásod, a házasságkötés után sok pasi (tisztelet a kivételnek) beletesped, hogy fogalmaztál az egészbe). A férjem pl. sokat segít otthon, de ennyi. Amint a gyűrű rákerült az ujjamra, elmaradtak a virágok, kis ajándékok, a szex, ha én nem dobnám fel váratlan helyszínekkel, szexi fehérneműkkel, stb.. totál ellaposodott volna (számomra el is laposodott, mert csak én töröm magam, ő egy gyertyát nem képes meggyújtani a hangulatért, elvárja, hogy 99%-ban én kezdeményezzek). Kis gyerekeink vannak, ha bármi programot akarok kettesben, azt nekem kell megszervezni, ő max. részt vesz benne, persze neki is tetszik, de lusta bármit is tenni érte.

Szóval erre vigyázz nagyon! Legyél spontán, romantikus, és okozz néha kedves meglepetést (nem feltétlenül sok pénzbe kerülőt, néha egy-két gyertya az ágy körül is csodát tud művelni). Sok sikert Neked, már az is óriási dolog, hogy érdekel az ilyesmi :-)!!!

2011. okt. 12. 09:56
 15/16 anonim ***** válasza:

Szeresd a feleségedet, legyél hűséges, állhatatos; segíts neki, ha arra kér vagy arra szorul; magad ne szégyellj sírni, ha valami fáj, sem pedig támaszkodni rá, ha neked van arra szükséged.

Mindig, mindent beszélj meg vele, soha ne hagyj problémát megoldatlanul köztetek, légy őszinte, és állj ki mellette! Ha változik, változz vele, ha te változol, hass rá, hogy ő is változhasson és fejlődhessen.

A többi úgyis megy magától. :)

2011. okt. 12. 18:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Csak azért kérdezem mert nekem az a megfigyelésem hogy sokan a házasság után és ez főleg férfiakra vonatkozik,mintha eltűnne belőlük a tűz és bele kényelmesednek az egészben....

Jól látod. Hát akkor ne legyél ilyen. Ezt viszont munkával, kitartással lehet elérni. Mert a bizonyos tűz elkezd kialudni mindenkinél ez már csak így van, de attól még hatalmas szeretet, odaadás várható el, azaz adható a szerelmednek, szerettednek.

Ez egy idő után nem olyan könnyen jön, mint az égő tűz állapotkor, és ekkor kell odafigyelni, hogy a parazsat hagyjuk égni valamennyire. Csináljatok programokat, továbbra is tiszteld, szeresd amiért eddig szeretted stb.

A gyerekek ha jönnek olyankor eleinte ismét szuper bár fáradt szokott lenni a szitu, utána viszont sok esetben azt veszem észre, ellaposodik a dolog erősen. A nő ilyenkor általában elvár, vagyis szeretne segítséget, ami nem is segítség, hanem inkább apai feladatot, hgy ellássa az apa. Ugyanakkor ne felejtse el, hogy férj is. Sok esetben azt hiszik az anyák akik nagyon elvannak a gyerekkel és eltávolodnak az apától viszont sok sok esetben épp fordítva is van ám. Az apáknak ugyanolyan vagy majdnem erős lehet a vonzódásuk a gyerekhez, és észre sem veszik, hogy mellőzik a finomságokkal a nőt, pedig az igen fontos épp ilyennkor, mert a nőnek sok esetben épp lezuhan az önértékelése( agyal mindent jól csinál e minden téren, mikor tök fáradt már stb. kicsit felszed néhány kilót, az totálkár)ilyesmikre figyelni kell, és mutatni az odafigyelést.

2011. okt. 12. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!