Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most voltam ultrahangon....

Most voltam ultrahangon. Kiderült, hogy nem lehet gyerekem. Hogy mondjam meg a páromnak?

Figyelt kérdés

A petefészkem lyukacsos. Mint egy szita. Amiatt mentem el az orvoshoz, mert sose jön meg a menzeszem. Most kiderült, hogy miért. Régebben is vizsgáltak, de akkor másnál voltam és semmit se mondtak nekem. Most ez a doki (aki nagyon normális) elmondott mindent. Burkoltan fogalmazott: "ha esetleg tervezel gyereket, akkor gyere vissza és ha esetleg nem esnél teherbe, akkor gyógyszeres kezelésre lesz szükség...(...)". Magyarul nem termékenyülök meg (ugyan hogy is lehetne, ha még nem is menzeszelek?!) és lombikbébiprogramra meg nincs pénz.

Én 27 éves leszek, a párom 41 éves. Lassan 1 éve leszünk együtt, de gyereket még nem tervezünk. (Hát most már nem is fogunk tudni...)

Hogyan mondjam el neki? Vajon elhagy? (Amúgy szeret engem, nincs gond a kapcsolatunkban.)

2011. okt. 10. 13:49
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
65%

Először is lehet gyereked, csak macerásabb lesz a teherbeesés az átlagnál.

Másodszor ilyet ne mondj, hogy nincs pénz a lombikra. Egy gyerek tisztességes felnevelése erősen nyolcszámjegyű összeg, ehhez képest párszázezer a lombikprogramra, ha úgy adódik, erősen elhanyagolható.

Annyit kell tenned, ha akarsz majd gyereket, hogy elkezdesz MOST gyűjteni, hogy ha esetleg évek múltán akarnátok gyógyszerezni vagy lombikozni, akkorra már legyen egy tőkéd hozzá. Ha csak 10 ezret félreteszel, az már öt év múlva 600 ezer, azzal már bőven el lehet indulni.

2011. okt. 10. 14:23
 22/30 anonim ***** válasza:
62%

Miért bántjátok?Valószínüleg sejtette már,hogy nagy gond van a menzesz kimaradásokból.Az orvostól megkapta a diagnózist.Nem érte annyira váratlanul, mint egy olyan nőt aki 10-15 évig minden hónapban menstruál azt hirtelen tájékoztatják,hogy természetesen nem eshet teherbe...

Az meg,hogy más gyerekét nem akarja felnevelni szerintem érthető,ha képtelen sajátjaként nézni egy örökbefogadott babára jobb is, ha nem fogad örökbe.Sokan vannak vele így.

A párodnak mindenképp mondd el,muszáj ezt megbeszélni.Majd eldönti,hogy mit akar.Arra senki se tud válaszolni,hogy együtt maradtok-e.Gondolom tud róla,hogy nem menstruálsz, ülj le vele és mondd neki,hogy megtalálták a menzesz kimaradás okát.

2011. okt. 10. 14:25
 23/30 anonim ***** válasza:
92%

Legyünk őszinték: a legnagyobb problémád az, hogy elhagy-e a párod vagy nem, mert a gyerekre csak kifogásokat keresel, nem megoldást.

Az orvosod konkrétan azt mondta, hogy lehet gyereked, de ha nem jönne össze, rásegít gyógyszerrel.

A nagyobb gond az, hogy 8 év múlva akarsz gyereket, és lesz*rod, hogy a párod akkor már 49 (majdnem 50!!!) éves lesz. Nem biztos, hogy ő 50 évesen még bevállalja az éjszakázást meg a pelenkázást, meg azt, hogy nem éri meg a gyereke leérettségizzen. (A magyar férfiak átlagéletkora 68 év.)

Át kéne gondolnod, van-e jövője a kapcsolatotoknak, mielőtt azt zúdítod a nyakába, hogy nem lehet gyereked, mert ez nem igaz.

Nem baj, ha nem akarsz egyébként, csak azt másképp szokás kommunikálni.

2011. okt. 10. 14:31
 24/30 anonim ***** válasza:
84%

Amúgy meg: ha eddig minden orvos szerint minden oké volt, most meg jött hirtelen egy, aki túlbuzgó, én biztosan keresnék még egyet, és megkérdezném, konkrétan ezt a problémát látja-e. Lehet, hogy igaza van, de én nem nyelnék be minden baromságot.

Én is jártam úgy, hogy nem volt orvosom, és a barátnőméhez mentem el, azonnal műtendő méhszájsebet "talált". (Előtte nem volt jele bármi problémának.) Elhittem, de nem volt szimpi a doki, ezért kerestem egy másikat, és eleve így mentem oda. Közölte, hogy semmi bajom, és ezt leletekkel is alátámasztotta.

Gondolom, az elsőnek jól jött volna némi pénz, és sosem derült volna ki, hogy átvert.

2011. okt. 10. 14:36
 25/30 anonim ***** válasza:
86%

Nekem eléggé sántít a történeted.

1. Nem hiszem, hogy 27 éves korodig még egy orvos sem foglalt állást azzal kapcsolatban, hogy nincs mensid. Vagy ha így volt és te ezt elfogadtad, az már elég furi.

2. Gondolom a barátod is tudja, hogy nincs mensid, tehát ha egy kicsit is tanult biológiát akkor számíthat arra, hogy gubanc lehet gyerekvállalás terén.

3. Az orvos azt mondta, hogy gyógyszeresen lehet, miért állítod rögtön, hogy nem lehet??

Szerintem sem akarsz gyereket. Csak tudnám miért írtad ki a kérdést.

2011. okt. 10. 14:44
 26/30 anonim ***** válasza:

Egyszerűen és egyenesen: leülsz vele édes kettesben és elmondod neki, hogy ki a helyzet. Ha gyereket akar mindenáron, akkor meg fog pattanni - és meg is kell adni neki ezt a lehetőséget! -, de ha nem, mert téged választott, akkor tudni fogod, hogy téged választott, önmagadért. Az pedig nemcsak a saját önbecsülésednek számít, de az övének is, amely kihat a párkapcsola stabilitására.

Én úgy látom, hogy nem csak a tested van gallyon, hanem magad sem vagy anyatípus. Van ilyen, és több nő ilyen, mint ahány be meri vallani és ki mer maga mellettés a döntése melett állni. Nem kell ebből semmiféle drámát csinálni. Az élet számtalan területén alkothatsz maradandót és nagyot - butaság a tested és a pszichéd ellen tenni, mindenáron és erőszakkal.

Csak egyenesen és bátran. :)

2011. okt. 10. 15:15
 27/30 anonim ***** válasza:
13%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:32

azt gondolnám h aki 81% -os nem ilyen paraszt mint Te.

Itt úgy tudom lehet véleményt nyilvánítani. Még a kérdezőt sem hülyéztem le, de amint olvastad nem csak nekem ellenszenves az írása. Egy bunkó vagy. ÉS igenis szégyenletesnek tartom hogy valaki ilyet kimond! Nem hülyézlek le mert mások az elveid.

Jahh és én sajnos tudom hogy mi az az állami gondozás...

2011. okt. 10. 15:21
 28/30 anonim ***** válasza:
40%

Valószínűleg PCO-d van.

Nem hiszem el, hogy az orvosod először is letegez, másodszor, hogy ilyen pongyolán, pontatlanul fogalmaz.

Ez pontosan azt jelenti, hogy nehezebben esel teherbe.

Egy ultrahangból nem derül ki, hogy meddő vagy.

Az állam, ha van TB-d, finanszírozza a mesterségeset egy bizonyos számú beültetésig.

2011. okt. 10. 15:37
 29/30 anonim ***** válasza:
A 14:03-t miért pontoztátok le?
2011. okt. 10. 16:08
 30/30 anonim ***** válasza:

nem tudom, honnan a fenéből veszitek, hogy nem akar gyereket, gondolatolvasók vagytok? jelenleg amúgy se akarna, csak később, de fél, hogy elhagyja a pasi, ez nem érthető?

kérdező. először is, kérdezz meg másik orvost is, mert igen nagy tévedéseket bírnak elkövetni. másodszor, kezdj el pénzt gyűjteni, mert a doki se azt mondta, hogy nem lehet, csak azt, hogy nehezebben (ne tudd meg, hány „meddő” nőnek lett már gyereke :) első pár lombik ingyenes, de 35 éves korodig összegyűl annyi, hogy fizethesd a továbbiakat is, addigra valszeg már ez a barátod se lesz meg (egy ötvenes faszi ritkán vonzó egy harmincas nőnek, plusz a megtermékenyítőképessége sincs már a topon...) és egy helyes fiatal új párral egészséges gyereked lehet.

2011. okt. 10. 18:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!