Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 13 éves lány vagyok, hogy...

13 éves lány vagyok, hogy szerezek pénzt iskolára?

Figyelt kérdés
Most 13 éves vagyok és 8. osztályos de nem tudom, hogy mit csináljak!Hamarosan itt a felvételi és a szomszéd városba egy kis iskolába akarnak a szüleim beirtani! Mondtam nekik, hogy nem oda szeretnék menni de erre a válaszuk az volt, hogy nincs rá pénzük és az se biztos h ezt az iskolát tudják majd nekem fizetni. Én viszont nem egy olyat érsteigit akarok amiben ilyen szín 5-ös vagyok ilyen gyenge iskolában! Mivel 13 éves vagyok nagyon pénzt nem tudok szerezni! Mit tegyek h más iskolába tudjak majd járni?
2011. okt. 10. 13:22
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
58%

14:16-nak

Hidd el, én is fel voltam háborodva és sok más szülő is, de senki nem mert szólni... :-((

Próbáltam halkan megjegyezni, hogy azért ez elég sok pénz, minek ez a felhajtás, de röviden "leszerelt" az Osztályfőnök : ez már így szokás, ezt nem lehet elvenni a gyerekektől, PUNKTUM!...

És hidd el, mi még valahogy bírtuk a költségeket, de sok gyerek szülei leszázalékolt, nyugdíjas volt, az Osztályfőnök is tudott róla, hogy sok gyerek dolgozott már 9-ben is, hogy segítse a szüleit...

Ez sem nagyon izgatta őket!...

Nem, nem hiszem, hogy "burzsuj" iskola a Budai Középiskola, a tanulók 70%-a vidékről bejáró, egyáltalán nem gazdag gyerek!...

No, aztán mi 11. végén úgy döntöttünk, hogy a többszázezer forintot inkább a gyerekeimre költöm, ennyiből elmehetnek 1 hétre Londonba, ez nagyobb hasznukra lesz, mint kidobni a pénzt a tanárok szórakoztatására...

2011. okt. 10. 14:25
 22/29 bánomisén ***** válasza:

Szerintem kezdd el a középiskolát ott, ahová a szüleid küldenek. Menet közben is lehet sulit váltani, ha éppen úgy gondolod, hogy szükséges. Az egyik hozzászóló írta, hogy 16 év alatt diákmunkát nem tudsz vállalni, addig nem is nagyon tudsz mit tenni ez ügyben.

Kezdd el, tanulj sokat, aztán pár év múlva jelentkezz diákmunkára és majd meglátod, hogy az azzal keresett pénz mire elég, át tudsz-e menni belőle egy erősebb suliba.

2011. okt. 10. 14:26
 23/29 anonim ***** válasza:

Hát ezen a 250 ezren én is kicsit fent akadtam.

Amúgy pestiek, elmesélem neked, hogy ez nem minden városban van így, h szalagavató bál meg fehér ruha meg ilyenek. Én soproni vagyok. Olyan iskolába jártam ahol elsőben kellett venni egy egyenruhát, amit minden iskolai ünnepségre fel kellett venni, ebben is ballagtunk. (királykék szoknya, fehér blúz és szintén kék sál, plusz egy kitűző a suli címerével amit kb mindenki elvesztett már elsőben) Ezen kívül volt osztálypénz, ami anno 500Ft/hó volt. (2005ben érettségiztem) És volt olyan, h iskola bál ami minden évben volt februárban, oda mindenki olyan ruhában ment amiben akart (csak elegáns legyen) Báli hozzájárulás címén 500ft/főt beszedtek, és 50ft volt egy tombola. Ballagáskor meg a 3.asok vették a tarisznyát. Az osztálykirándulások, illetve a tabló az osztály szintű szavazás volt. A szalagavató szintén osztályszintű, a végén egy kis állófogadással ahova mi készítettül az ételt. Ami sokba került az a tankönyv, de nekem sok könyvem volt meg a tesómtól, szóval ez sem volt annyira horror.

2011. okt. 10. 14:27
 24/29 anonim ***** válasza:
Azért szeretném és látni azt az iskolát, ahol kötelezővé teszik egy okos, tehetséges gyereknek az effajta költségek befizetését, ha arra a szülőknek nincs lehetősége. Mit csinálnak vele? Kiteszik az iskolából, mert nem tudja fizetni ezeket? Nem tehetik, bár a gyerek sajnos rosszul érezheti magát emiatt. Ezért undorodom ezektől a felhajtásoktól, aminek a költségeit a tanárok megszavaztatják a sok sznob, rongyrázó szülővel, akik között van, aki kirázza ezt a pénzt a kisujjából, de vannak olyanok, akik alig képesek azt kiszorítani a családi kasszából, de meg kell tegye, mert a gyerekéről van szó, akinek egyébként is kellemetlen a pénzes gyerekek előtt a saját pénztelenségük.
2011. okt. 10. 14:30
 25/29 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 14:27

Ez lenne a normális, amit Te leírtál.

2011. okt. 10. 14:33
 26/29 anonim ***** válasza:
92%

Szia! :)

Én 14 éves vagyok, de szintén 8. osztályos. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezek, mint te, én rengeteg versenyt megnyertem gyakorlatilag, kémiából biológiából versenyzek, stb. Vidéken élek, a fővárostól 130km-re, viszont gyakorlatilag semmi nélkül mehetnék az Apáczaiba, mert kompletten felvennének. Szüleim viszont a városunk gimnáziumába szeretnének járatni, ahol körülbelül az éppen becsúszott gyerek is megtudja állni a helyét. Milyen az a gimnázium, ahol egy háromszor bukott fiút felvesznek 2es átlaggal?

Most sikerült elérnem azt, hogy nyílt napra felmenjünk, és majd meglátjuk.. :)

Próbáld meg, igazából sok mindenen lehet spórolni!

14/L

2011. okt. 10. 14:40
 27/29 anonim ***** válasza:
15%
odamennyél ahova a szüleid küldtek,tekis caros,nejázd az eszed hogy majd te szerzel pénzt,tojáshéj a pi..on van.
2011. okt. 10. 15:44
 28/29 anonim ***** válasza:

A szüleid be akarnak irtani egy iskolába?

(jól írtam) XDD

2012. ápr. 30. 20:45
 29/29 anonim ***** válasza:
36%

"13 éves lány vagyok, hogy szerezek pénzt iskolára?"

hát 13 évesen legálisan munkát nem vállalhatsz, igy csak

valami illegális pénzkereset maradt.

árulhatsz füvet az iskolában vagy a testedet mellete.

De lopkodhatsz is a barátaid házából vagy a boltokból. 13 évesen még nem vagy büntethető igy a lehetőségeid szinte határtalanok

good luck

2012. máj. 15. 22:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!