Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » 13 éves lány vagyok, hogy...

13 éves lány vagyok, hogy szerezek pénzt iskolára?

Figyelt kérdés
Most 13 éves vagyok és 8. osztályos de nem tudom, hogy mit csináljak!Hamarosan itt a felvételi és a szomszéd városba egy kis iskolába akarnak a szüleim beirtani! Mondtam nekik, hogy nem oda szeretnék menni de erre a válaszuk az volt, hogy nincs rá pénzük és az se biztos h ezt az iskolát tudják majd nekem fizetni. Én viszont nem egy olyat érsteigit akarok amiben ilyen szín 5-ös vagyok ilyen gyenge iskolában! Mivel 13 éves vagyok nagyon pénzt nem tudok szerezni! Mit tegyek h más iskolába tudjak majd járni?
2011. okt. 10. 13:22
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Úgy van, ahogy már írták is. Ha tanulni akarsz, bárhol tudsz. Ha kevésnek érzed, amit az iskola ad, kiegészítheted azt egyéb forrásokból is. Ha pedig annyira nincs pénz a taníttatásodra, lehet igényelni segélyt. Legfeljebb az lehet még kérdéses, hogy szakmával egybekötött iskolába mennél-e, vagy csak sima gimnáziumba?
2011. okt. 10. 13:41
 12/29 anonim ***** válasza:
53%

CSAK SZÓLOK : Manapság már mindegyik középiskola és gimnázium úgy kezdődik, hogy 9-től gyűjteni kell a szülőknek a szalagavatóra, ballagásra...

Havonta 1000-2000 forintot kell CSAK ERRE a célra beadni...

Aztán a tankönyvek, különórák, mindig kitalálnak valamit, mire kell pénz...

Ha a szomszéd városba akarják járatni a szülei a Kérdezőt, akkor szép pénz lesz havonta az utazási bérlet is...

Nagyonis megértem a szülők aggodalmát... :-((

(Nekem most fognak érettségizni a gyerekeim, utolsó évben mentünk át esti gimibe, mert nem tudtuk volna kifizetni két gyerekre az 500ezer forintos szalagavató- és ballagási költségeket!)

Évente 28-30ezer forintba kerültek a tankönyvek, itt az estibe meg semmi tankönyv nem kell!... :-))

2011. okt. 10. 13:47
 13/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy nincs rá pénzük...A középiskolai oktatás ingyenes, a tankönyvek meg mindenhol pénzbe kerülnek. Esetleg a bejárást nem tudják finanszírozni? Akkor mehetsz kollégiumba, még olcsóbban is kijönnek, mintha otthon tartanának.

Egyébként az önszorgalom sokat tud segíteni, ha nem elég, amit az órán hallasz. Én a középsuliban így készültem annó a töri és irodalom felvételire (akkor még volt), míg a lusta osztálytársaim mellé magántanár kellett még ezekből is, de nem azért mert buták voltak, hanem mert lusták maguktól a könyv mellé leülni, és kellett egy hajcsár, aki kényszerítette őket. Én sajnáltam volna ezért pénzt pazarolni.

2011. okt. 10. 13:47
 14/29 anonim ***** válasza:
100%
13:47-esnek üzenném, hogy a szalagavatóm nagyjából abból a 15 ezerből jött ki, amiből megvettem magamnak a cipőt meg a ruhát egy turkálóban (7000), a maradékból meg otthon volt vacsi. Az 500 ezer egyébként sem reális, mi a jó franc kerül fejenként 250 ezerbe?
2011. okt. 10. 13:59
 15/29 anonim válasza:
100%

ez a "jaj a középiskola mindenhol sokba kerül" dolog baromság, már bocsánat. a mi osztályunk tele volt hátrányos helyzetűekkel (két éve érettségiztem le), így nem volt osztálypénz, kirándulni pedig csak pest megyén belülre mentünk, így ez sem volt drága. utolsó évben a ballagási ruha (öltöny/kosztüm) került egy combos 20ezer forintba, de abban járok vizsgázni és állásinterjúra is. ebből a szempontból ez kifejezetten olcsó volt. a szalagavatón a kölcsönzött ruha volt három napra 5ezer, sminkemet, hajamat magamnak csináltam meg, a második táncunk pedig saját ruhában volt. a ballagási ajándékra szintén fejenként körülbelül 2ezer forintot fizettünk.

a tankönyv tényleg drága, de NEM kötelező újonnan megvenni. én a régi, soha nem használt tankönyveimet neten adtam el 400 forintokért, és bumm, a következő generáció könyvcsomagja mindjárt nem 20ezer, csak 5.

mindent meg lehet oldani ésszel, logikusan és meg lehet oldani a pénzt elszórva. nyugodtan pontozzatok le, rossz a helyesírásom és szánalmas, hogy egy ilyen ember, mint én, egyetemre járhat, tudom.

2011. okt. 10. 14:00
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: ma 14:00

Így van! De a lányom iskolájában a valóban rászorulóknak a könyveket sem kellett kifizetni. Szegény családoktól pedig nem követelhetik az osztálypénzt sem, a többszázezres szalagavató pedig már kész röhej! Miért kell majmolni a pénzes sznobokat annak, aki ezt nem teheti meg? A lányom diákbérlete 30 km-re úgy tudom 2100,-Ft. Ennyi még kitelik a családi pótlékból.

2011. okt. 10. 14:10
 17/29 anonim ***** válasza:

13:59-nek

"... 13:47-esnek üzenném, hogy a szalagavatóm nagyjából abból a 15 ezerből jött ki, amiből megvettem magamnak a cipőt meg a ruhát egy turkálóban (7000), a maradékból meg otthon volt vacsi. Az 500 ezer egyébként sem reális, mi a jó franc kerül fejenként 250 ezerbe?..."

Kedves Beíró!

Jó is lenne, ha ezt a diákok dönthetnék el (vagy a szülők), de a mi iskolánkban az Osztályfőnök és a Tanári kar döntött...

KÖTELEZŐ volt a havi 1500 forintot (diákonként!) befizetni egy osztály-számlára, sőt már előre szóltak, hogy ez csak a költségek felét fogja fedezni...

A tablókép, az egységes ballagó-ruha, a tarisznya, a fotós, a tánctanár, a szalagavatóra 3-féle kölcsönzött ruha, a bankett, és még ki tudja miafranc, amit Osztályfőnöknő kitalált!!!... :-[

SŐT, minden évben 500-500 forintot kellett arra fizetnünk, hogy az éppen akkor ballagók teremdíjába besegítsünk... 8-[

De mondhatnám még : minden év végén vagonnyi virágot kellett bevinnie minden diáknak, hogy az egész iskolát élővirágokkal tudja beborítani a Tanári kar...

No, ez sem kevés pénz...

2011. okt. 10. 14:10
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nem az osztályfőnök találta ki a dolgokat, hanem a diákok és a szülők közösen, minden meg lett szavazva. Az osztálypénz korrekt dolog, ezen nem kell vitatkozni. 3kölcsönzött ruha, meg egyenruha... Milyen burzsuj suliba járnak a gyerekeid?

Díszítésre nálunk az vitt virágot, akinek volt kertje, vittek minden osztályból és el volt intézve. A tarisznyákat pedig a ballagtató osztály intézi. A 250ezres, sőt félmillás összeg szerintem se reális. Én öt éve, öcsém 3, húgom pedig tavaly ballagott, bankettezett, mind különböző iskolákban és egyikünknél sem voltak ekkora költségek.

2011. okt. 10. 14:16
 19/29 anonim ***** válasza:
Így van, ekkora költségek csak néhány sznob suliban lehetnek, hidd el, van tapasztalatom több helyről, attól, hogy te kifogtál egy ilyet, nem ez az általános.
2011. okt. 10. 14:17
 20/29 anonim ***** válasza:
Na azért a szalagavatós meg ballagásos költségeket én nem számolnám a tanulmányok rovására!
2011. okt. 10. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!