Anyukák! Szerintetek mindig csak rossz ANYÓS van, rossz MENY nincsen?
Van rossz meny is, nem egyszer olvastam mennyel vagy épp leendő mennyel kapcsolatos kérdéseket is itt. Sztem az, hogy több anyósprobléma van (legalábbis itt a gyakorin), az nagyjából ezekre az okokra vezethető vissza:
-most még oléyan világban élünk, hogy az anyósok egy része a korából kifolyólag nem is tud netezni (anyukám nem volt 50éves, amikor elkezdett netezni, és olyan 4-5 év kellett ahhoz neki, hogy magától meg tudjon írni egy normális mailt pl.) :D... így a gyakorira való feljövetel sem olyan gyakori és megszokott, gondolom, tehát ez a minta, amit itt látunk, messze nem reprezentatív
-végül is az anyuka az, akitől "elszakítják" a kicsi fiát, akinek addig ő volt a legfontosabb nő az életében (gyakran minden óhaját leste stb.)...
-az idősebbek hajlamosabbak arra, hogy kioktassák a fiatalabbakat, csak azért mert "egy taknyos ne mondja meg nekem, mit csináljak, hogy csináljak, ne ellenkezzen velem, mert én jobban tudom, mert tapasztaltabb vagyok"
-egy anyuka lehet részlehajló az egyik gyerekével kapcsolatban, kivételezhet a másik tesóval-míg ha egy lány összejön egy pasival, valszeg nem fog semmilyen más férfit előtérbe helyezni...
Szerintem ez úgy alakul ki, hogy valljuk be, egy családban (ami alatt érthetünk egy fiatal párt is) általában a nő a főnök. Most ezt úgy értem, hogy a háztartást ő dirigálja. Számlákat intéz, rendben tartja a dolgokat. Mindenről ő tudja a legjobban, mi hol van a lakásban, mert az ő elképzelései szerint van minden elrendezve. A férfiak általában ilyennel nem foglalkoznak, hagyják kibontakozni a nőt.
A nő anyósa ugyanígy van a saját otthonában. Ha netán egy fedél alatt élnek a mennyel, az már konfliktusforrás, hisz a fiatal nő is szeretne érvényesülni, részt akar, legalább a párjával közös szobát a saját képére teremteni. Mi nők tudjuk, mennyire fontos ez nekünk. De az anyós meg úgy van vele, hogy az is az ő kis birodalma része...
Ha pedig külön háztartást vezet a meny. Az anyós óhatatlanul is beleszól, lehet, hogy csak tanácsot ad, lehet, hogy direkt kötekedik, ezt ugye természete szerint változik... De a fiatalasszony sokszor ezt mindenképp kötekedésnek veszi, mert védi a maga területét. :) Szóval azt akarom ebből a maszlagból kihozni, hogy ez dominanciaharc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!