Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyukák! Szerintetek mindig...

Anyukák! Szerintetek mindig csak rossz ANYÓS van, rossz MENY nincsen?

Figyelt kérdés
Csak azt nem értem, hogy a mai fiatalok között általában úgy jön le az Anyós-Meny viszony,mintha csak az anyós lenne rossz.Nekem nincs semmi gondom az anyósommal, sőt nincs is miért, mert én ugyan meg nem bántanám,hiszen az ő fiával lakom, az ő unokáját nevelem. Nélküle mindez nem jött volna létre.
2011. okt. 10. 00:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
64%
De van. Az éremnek két oldala van. Azért van több anyós szidás, mert többnyire a fiatalabbak neteznek, az anyósok ritkábban. Ők talán inkább a környezetüknek "mesélik", hogy milyen rossz a menyük. Megítélés kérdése az biztos. Nem csak meny-anyós viszonylatban, hanem bármiben is nézed, a nők mindig nehezebben jönnek ki egymással, mint a férfiak. Ugyanis a nők rivalizálnak és ha valamiben megbántódnak, akkor bosszúállók is. Az biztos, hogy az anyósok ott követik el a legnagyobb hibát, hogy úgy gondolják, a koruk és tapasztalatuk alapján irányíthatják a párt. A menyek pedig ott követnek el hibát, hogy azonnal ugranak, még a legjobb szándékú segítségben is a rosszat látják.
2011. okt. 10. 09:55
 12/15 A kérdező kommentje:
Én szeretem a menyemet, de nem csak azért mert megajándékozott egy kisunokával, egyáltalán olyan vagyok,hogy nem szeretek senkit bántani. Azt tanítottam a fiammal, mielőtt bárkinek visszaszólna, csak olyat mondjon, hogy később ne kelljen érte szégyenkeznie. Tehát a menyem is csak ezt hallotta tőlünk.Bár ő messze nem igy gondolkodik az egészről. Az a válasza,amit érdemelt, azt kapta.Látom rajta, hogy utána kényelmetlenül érzi magát, ha találkoznak.Mit tegyek?
2011. okt. 10. 10:09
 13/15 anonim ***** válasza:
51%

Van rossz meny is, nem egyszer olvastam mennyel vagy épp leendő mennyel kapcsolatos kérdéseket is itt. Sztem az, hogy több anyósprobléma van (legalábbis itt a gyakorin), az nagyjából ezekre az okokra vezethető vissza:

-most még oléyan világban élünk, hogy az anyósok egy része a korából kifolyólag nem is tud netezni (anyukám nem volt 50éves, amikor elkezdett netezni, és olyan 4-5 év kellett ahhoz neki, hogy magától meg tudjon írni egy normális mailt pl.) :D... így a gyakorira való feljövetel sem olyan gyakori és megszokott, gondolom, tehát ez a minta, amit itt látunk, messze nem reprezentatív

-végül is az anyuka az, akitől "elszakítják" a kicsi fiát, akinek addig ő volt a legfontosabb nő az életében (gyakran minden óhaját leste stb.)...

-az idősebbek hajlamosabbak arra, hogy kioktassák a fiatalabbakat, csak azért mert "egy taknyos ne mondja meg nekem, mit csináljak, hogy csináljak, ne ellenkezzen velem, mert én jobban tudom, mert tapasztaltabb vagyok"

-egy anyuka lehet részlehajló az egyik gyerekével kapcsolatban, kivételezhet a másik tesóval-míg ha egy lány összejön egy pasival, valszeg nem fog semmilyen más férfit előtérbe helyezni...

2011. okt. 10. 13:33
 14/15 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem ez úgy alakul ki, hogy valljuk be, egy családban (ami alatt érthetünk egy fiatal párt is) általában a nő a főnök. Most ezt úgy értem, hogy a háztartást ő dirigálja. Számlákat intéz, rendben tartja a dolgokat. Mindenről ő tudja a legjobban, mi hol van a lakásban, mert az ő elképzelései szerint van minden elrendezve. A férfiak általában ilyennel nem foglalkoznak, hagyják kibontakozni a nőt.

A nő anyósa ugyanígy van a saját otthonában. Ha netán egy fedél alatt élnek a mennyel, az már konfliktusforrás, hisz a fiatal nő is szeretne érvényesülni, részt akar, legalább a párjával közös szobát a saját képére teremteni. Mi nők tudjuk, mennyire fontos ez nekünk. De az anyós meg úgy van vele, hogy az is az ő kis birodalma része...

Ha pedig külön háztartást vezet a meny. Az anyós óhatatlanul is beleszól, lehet, hogy csak tanácsot ad, lehet, hogy direkt kötekedik, ezt ugye természete szerint változik... De a fiatalasszony sokszor ezt mindenképp kötekedésnek veszi, mert védi a maga területét. :) Szóval azt akarom ebből a maszlagból kihozni, hogy ez dominanciaharc.

2011. okt. 10. 17:03
 15/15 anonim ***** válasza:
A legtöbb ember ilyen sz*rkeverő, mint az itt leírt anyósok, menyek. Többre tartja a saját családját. Könyörögjön az anyós az unokáért. Proletár rabszolgamentalitás. A neveltetés teljes hiánya. Örülök, hogy nem házasodtam meg.
2017. nov. 7. 19:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!