Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Életmódváltoztatás, költözés...

Életmódváltoztatás, költözés otthonról. Vélemény?

Figyelt kérdés
17 éves vagyok,és nagyon unom,hogy az iskolában 7 órákat ülök hiába,a diplomámért meg a 4,8-as átlagomért a későbbiekben max diplomás munkanélküli leszek.Ezért,mivel már 16 éves korig vagyok/voltam köteles iskolába járni,úgy döntöttem,szedem a cókmókomat,elindulok,letelepedem egy dél-dunántúli kis faluban,20 éves koromig szülök 2 gyereket,és éldegélek egy kis parasztházban abból,amit magamnak megtermelek.Gáz,víz,villany nem kell,kutat ásni lehet,gyertya meg fa az van bőven.Nincs kedvem elpazarolni arra az életem,hogy 25 éves koromig tanuljak,bár okosnak tartanak...de nem akarom,hogy egész életemben anyámékon kelljen lógnom.Komoly válaszokat szeretnék.Előre is köszönöm.
2011. okt. 8. 23:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

ez addig ok is lenne amég be nem hoztad a szülök két gyereket részt...

tudod milyen szívás lenne a gyereknek víz, gáz villany nélkül felnőni?

meg se adod nekik az esélyt, hogy többek legyenek mint te...

az jó ötlet lenne, hogy most szeded a cokmókodat, irány anglia vagy amerika, és alapítasz egy céget, mert nem kell ahhoz diploma hogy nagy légy és gazdag...nade így? hogy kiszúrsz 2 gyerekkel, meg igazából magaddal is...

2011. okt. 8. 23:19
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
És mit szól ehhez leendő gyermekeid apja, róla nem esett szó, pedig a tudomány mai állása szerint a gyerekhez kell egy férfi is, de legalább a spermája. Mert az első gyereksírással töltött hét után az illető fiatalember úgy elhúz, hogy csak úgy porzik utána parasztházad udvara. Hogy akarsz egy ordító gyerekkel kapálni, és miből élsz, amíg tavaszra, nyárra, őszre beérik az első termésed, ha ugyan ki nem szárad, el nem rohad vagy el nem veri a jég. Vagy meg nem eszik a tetvek, mert ugye pénz nélkül permetezni sem tudod őket.
2011. okt. 8. 23:25
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

"diplomámért meg a 4,8-as átlagomért a későbbiekben max diplomás munkanélküli leszek."

Még el sem kezdted, kukagyerek.

"etelepedem egy dél-dunántúli kis faluban,20 éves koromig szülök 2 gyereket,és éldegélek egy kis parasztházban abból,amit magamnak megtermelek"

gratu. bizonyára jobb lesz így...

"Nincs kedvem elpazarolni arra az életem,hogy 25 éves koromig tanuljak,bár okosnak tartanak..."

ha ezeket a hülyeségeket kitaláltad és majd sírsz, mikor rádöbbensz, hogy elb*sztad az életed...

tudod mit?

ne tanulj! nem érdemes neked

Komoly válaszokat akarsz egy ILYEN kérdésre?

2011. okt. 8. 23:26
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Leírok neked egy sztorit volt egy osztálytársam középiskolában jó tanuló volt ügyvéd akart lenni a jogra akart menni,de érettségi előtt 2 hónappal szerelmes lett( összejött egy 40 éves pasival) és otthagyta a sulit nem érettségizett le és nem lett ügyvéd. A csaj terhes lett pasi pár hónappal később meghalt ... ma gyereket nevel és a szüleivel él, pedig szép tervei voltak...

Ne b... el az életed egy rossz döntés miatt.

2011. okt. 8. 23:26
 15/20 anonim válasza:
100%

1. A legtöbb "reál" tárgyú diplomával nem leszel éppen munkanéküli, sőt.

2. Az alapképézst 21, a mesterképzést 23 évesen kéne befejezned, nem 25 évesen.

3. Szerinted van jogod eldönteni a gyerek sorsát? Az egy dolog, h te ilyen körülmények között akarsz élni, de ezt nem kényszerítheted rá a gyerekeidre.

4. Szerintem a favágás, növénytermesztés (ami persze nem ilyen egyszerű, ahogy elképzeled, mitn ahogy azt már írták előttem) az élet elpazarlása. Tudás szerzésével, önfejlesztéssel leszel ember, nem létszükségleteit ellátó állat, aki kaját szerez valahogy, eszik, kakil és alszik, mert tk. a te életed ebből állna, ha meg tudnád valósítani. Igen, szegény jobbágyoknak is ez jutott elég sokáig, de aki megtehette, okkal nem ezt az életmódot válaszottta!

5. Mi a fenéért kéne a szüleiden lógnod? Szerzel valami jó képesítést (komolyan: vegyészmérnöktől asztalosig elég sok mindenből meg lehet élni).

2011. okt. 8. 23:27
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Olvastam a kommenteket, sokaknak igazuk van, de én mégis kicsit megértelek. Bár nem a te indokaid miatt, hanem az enyémek miatt. :) A te korodban én is sokat törtem az agyam azon, hogy nem akarok olyan lapos életet, mint a felnőtteknek van. Nem akarok beállni a sorba... érettségi, diploma, munka, férj, gyerek... ennyi? Uncsi... :)

Na mindegy. Ettől függetlenül diplomás munkanélküli lettem, amíg el nem hagytam az országot.

Azért örülök, hogy lediplomáztam, na nem a padban töltött idő miatt, hanem a sok szabadság, buli, barátok miatt. :)

Amikor az ember belép a munka világába minden megváltozik, túl sok a kötelesség és a felelősség. Én azt mondom neked közelítsd meg innen a kérdést. Próbáld élvezni a gimit meg a fősulit. Nézd azt az oldalát, hogy még "gyerek" lehetsz... a szüleidnek pedig az a kötelességük, hogy eltartsanak, ez nem a nyakukon lógás. De persze diákmunkával picit segítheted őket.

Aztán ha még diploma után (vagy szakma vagy akármi) is ilyen nomád életet szeretnél, hát hajrá. Azt hiszem nyugdíjas éveimet én is egy - modernebb - farmon szeretném majd tölteni.

Van Magyarországon egy egyesület féle, MAG a neve, ha jól tudom. Van nekik valami bio falu szerűségük, ahol ilyen körülények között élnek, amiket leírtál. Olvass utána.

2011. okt. 8. 23:41
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Hú, a hajam kihullott ettől a kérdéstől. Ez a mai napi vicc.

Látszik a kérdezőn, hogy még igazából fogalma sincs az életről, az összkomfortos lakásukban, a szülei mellett unt bele a tanulásba, és most azt hiszi, hogy ez az új divat, vissza a természethez, persze. Életében nem vágott még fát, nem tüzelt, nem termelt, nem nevelt gyereket ezek nélkül se, nemhogy ezekkel. Szóval annyira gyerek még, hogy álmodozik.

Azt szabad, csak meg ne valósítsa, mert az utcán köt ki, a gyerekei meg intézetben. Mert abban biztos vagyok, hogy a gyerekeket valósítaná meg mindebből a leghamarabb, mivel azt a legegyszerűbb.

Kérdező! Az a tanulság, hogy menj vissza játszani még egy kicsit, meg kerül közelebbi barátságba a tankönyveiddel, és ne fáraszd a környezeted butaságokkal. Ez a véleményem, te kérdezted.

2011. okt. 8. 23:43
 18/20 anonim ***** válasza:

hahaha csináld csak :P

nem lehet túl intelligens a kérdező :(

2011. okt. 9. 10:10
 19/20 anonim ***** válasza:
75%
Ahol nincs áram ott a gyerekeket elviszi a gyámügy.
2011. okt. 9. 11:13
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem viszi el a gyereket a gyámügy attól, hogy nincs áram. Akkor viszi el a gyereket, ha gondozatlan, koszos, nem törődnek vele. Mondjuk megnézném, hogy a kérdező hogy oldja majd meg, hogy tényleg közművek nélkül el tudja látni a gyerekeit és magát is. Vagy mit csinál, ha a gyerek beteg lesz, ő meg kint lakik a pusztaságban, ahol még telefon sincs, hogy viszi majd orvoshoz?

Meg mi az, hogy "a későbbiekben max diplomás munkanélküli leszek"? Valóban ez lenne a MAXIMUM, amit el lehet érni diplomásként? Mellesleg nem csak diplomásként lehet élni. Ha téged ennyire vonz a gazdálkodás, tanulhatsz ilyen irányban is, akkor legalább értesz is majd ahhoz, amit csinálsz. Nem úgy megy az, hogy veszek egy házat, földet (miből?), aztán ott termelgetek, és minden lesz is, ahogy azt megálmodom. Azzal tisztában vagy, hogy mikor kell szántani? Vagy melyik növényt mikor kell elvetni? Mikor kell aratni? Arról van valami sejtésed, hogy hányféle betegsége lehet a különböző növényeknek (az állatokról nem is beszélve)?

Ezt a fajta életvitelt szerintem amúgy sem lehet magányosan művelni. Kicsit az amisokra emlékeztet, amit csinálni akarsz, csak az a különbség, hogy ők egy közösséget alkotnak. Van némi különbség.

2011. okt. 9. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!