Azt kéri írjak végrendeletet a világ végére való utazásom előtt, szerintetek ez normális?
ma 23:09
Akkor nincs hozzá semmi joga.
Végrendeletet akkor írunk, ha valakiről így akarunk gondoskodni, aki ha történik velünk valami, jog szerint nem örököl.
De nehogy már ő döntse el, hogy márpedig hagyj rá bizonyos dolgokat, amikhez köze nincs.
Van egy férjem és egy házam. A férjem viszont mondta - egyszer szóba került, hogy mi van, ha elüt egy busz - hogy ne hülyéskedjek, a házat 8 éves koromban iratták a nevemre a szüleim, ezért nekik jár és ez így van jól.
Az ő dolgai meg a lányának (nem közös gyerek).
Viszont jó fej voltam, a munkaszerződésemmel együtt adott papírt (ha a munkahelyemen murdálok meg) úgy töltöttem ki, hogy a kártérítési összeg fele az övé :) Ezen meg ő volt felháborodva, mondta, hogy inkább maradjak életben, azzal többet ér.
23.54
Nincs igazad! Apám is írt végrendeletet, mivel 3 gyereke van és abból az egyik más anyától és rá teljesen mást hagy, mint rám meg a tesómra- h értsd, a fél "tesónk" nem kaphat semmit a mamám házából, aminek a papa halála után egy része apámé lett, ő mást örököl hasonló értékben. Tehát ilyen formán fontos a végrendelet, ha a család nem egységes és nincs szívjóság szeretet a felek között.
"Nincs igazad! Apám is írt végrendeletet, mivel 3 gyereke van és abból az egyik más anyától és rá teljesen mást hagy, mint rám meg a tesómra"
Jó, de ez nem erinti az oroklesi rendet, mert ő is ugyanolyan erteket kap, tehat ez a vegrendelet csak a targyak elosztasat érinti. A feltett kerdesben egyertelmu, hogy a fiu egy bizonyos ingatlannal kapcsolatban kér a torvenyestol eltérő rendelkezést. Az apukad nem a torvenyestol tért el a vegrendeletében.
Kedves 23:56-Vanegyférjemmegegyházam!
Jogilag hogy tutatok arrol rendelkezni, hoyg ne aferjed, hanem a szuleid legyenek a haz orokosei? Én is iylet szeretnek most csinalni, de ugy tudom, csak erdemtelensegi indokkal lehet valakit kizarni, hogy vegul az orokoljon, aki nekem a hazat vette.
23:56-os vagyok. A ház ági vagyonnak minősül, mert adott esetben a bíróság vélelmezné, hogy 8 évesen nem a saját erőmből szereztem a házat, hanem eléggé valószínű, hogy ajándékba kaptam - ami így is van. Keresőképességet nehéz lenne bizonyítani, másrészt házasság előtt szerzett vagyok különvagyonnak számít. A férjem lakása is a különvagyona, mert az esküvő előtt vette.
A baleseti halál más tészta, ott én rendelkezhetek róla, hogy ki legyen a kártérítés kedvezményezettje. Akár egy szomszédot is beírhattam volna, de inkább a nekem legfontosabb emberek között osztom szét, ha netán valami bajom esne a munkahelyen (erre nagyon kicsi az esély, de kötelező bizotsítást kötnie a munkahelyemnek a dolgozóira).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!