Miért akar mindenáron kibékíteni minket?
Korábban már kérdeztem, de ott a válaszoló nem adott nekem hasznos választ.
Fél éve nem beszélek az édesanyámmal, a párom szüleinél lakunk még 10-9-8-7- és költözünk, hamarosan szülni fogok, jön az uni. nem kiscsitri vagyok, akinek haza kéne költözni, mert.
Az apósom azóta hogy ide költöztem legalább hetente egyszer szóba hozza, beszéltünk e az anyámmal, és mivel nem, ezért Miért nem, nem lehetne, hogy én majd beszélek vele, meg ilyenekkel piszkál.
A saját életét kéne egyengetnie nem a miénket, tény, hogy hiányzik az anyum, de baromira megsértett, megbántott, és várom, hogy beismerje hibázott. És pláne nincs szükségem a "segítségére", mert valahogy nem ebben a világban él, és köze sincs a mi világnézetünkhöz, csak rontana a dolgokon, én úgy érzem.
És baromira zavaró, nem lehet leállítani.
Mit kéne tennem, vagy mi a célja ezzel a nagy békítéssel. Pénzt várna, vagy mivan? (Ismerem a kapcsolatunkat az anyummal, az unokájáról egyszer kell hogy képet lásson, tudni fogja mit kell tegyen.)
17:56-os vagyok
Van egy lassan 18 éves lányom, sose veréssel neveltem, értelmetlen, drasztikus és gyáva dolognak tartom a verést, könnyű a fiatalabbat, kisebbet bántani.
Azonban azt is tapasztalom, hogy az igazságérzete még nem terjed ki másokra, csak saját sérelmeit veszi észre, azokon rágódik, bánkódik meg.
Azt írod, jól érezted magad otthon. Akkor derült égből villámcsapásként ért édesanyád verése? Nem lehet, hogy terhes volt már neki az, ami rászakadt (háztartás, munkahely,felnőtt gyerekei ellátása)? Nem jelezte, nem mondogatta, hogy sok már neki? Nem lett volna jobb -már a békesség kedvéért is- előbb elköltözni otthonról?
Van benned ellenérzés iránta, gondolom érzi, érzékelte ő is. Apukádról nem írtál, ő veletek élt, vagy minden anyukádra hárult?
Látod mennyi kérdés, ami nélkül mi alig tudunk jó választ adni neked.
De nem jársz rosszul, ha megfogadod: tedd félre a haragod, így ne hordozz egy pici embert a pocakodban! Hadd legyen ő egy kiegyensúlyozott, elégedett baba, akinek nem egy morgolódós, sértődött, hanem egy megbocsátani képes, az emberi kicsiségen, gyarlóságon felülemelkedni képes édesanyja van!
Kedves Anyumnak egy dolga volt, azóta, hogy fel tudtuk ismerni a konnektort, magával foglalkozni.
Én vezettem neki a háztartást, meleg kaja várta estére, mikor a munkából hazajött, és ez most sem változott volna, amiben lehet segíteni abban segítettük volna. Jó voltak hiányosságaink, volt amiért szólnia kellett, de azokat is megcsináltuk a tesómmal, van egy húgom, ő még otthon. Most ő visz mindent egyedül. Nevelni: engedte, hogy suliba járjunk. Ezen túl sok dolga nem volt velünk.
Ami neki nem tetszett, és szerinte átvertem, becsaptam, hogy terhes lettem, és megtartottam a gyermekem. Főbenjáró bűn szerinte.
Meg sem hallgatott minket a párommal, mit fogunk tenni, hogy elköltözünk, összeházasodunk, nem akarjuk őt megterhelni anyagilag, nem akarom a nyakába varrni majd a picit, ahogy annak idején ő meg tudta tenni az anyujával. Csak közölte ott az ajtó. Utána nekem esett, úgy szedték le rólam. Véletlenül sem ütöttem volna vissza, és senki nem ütötte meg, csak lefogták, ne tudjon bennem és a babában kárt tenni. És teszem hozzá mind a ketten tanult nők vagyunk, ő nem ezt kellett volna hoznia a családjától.
És igazából nem is haragszom rá, inkább sajnálom, hogy kivonta magát ebből a csodából. Bízom abban, hogy épp akkor hülye volt. De azért van bennem sértettség is, meg döbbenet, hogy ilyen volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!