A barátom családja romokban hever, egy putriban laknak, az anyja alkoholista. Mennyi esély van arra, hogy rendes családapa lesz belőle?
A családi minta sajnos vagy nem sajnos nagyon meghatározó, még akkor is, ha az ember kézzel lábbal hadakozik ellene. Én nem vagyok pszichomókus, de a végzettségemből fakadóan elég sokat nyüstöltek pszicho-pedagógiával az egyetemen és azt tanultuk, hogy az emberi attitűd alapvetően 4 összetevőből áll: gének, családi minta, tapasztalat (vagyis tanulás) és a szociális környezet. Nem mondom azt, hogy olyan barom állat lesz mint a szülei, mivel tudatosan tesz ellene, de azt nem garantálom, hogy soha nem fog belőle semmilyen formában kibukni. Én azt mondtam kamaszkoromban, hogy inkább lőjenek le, ha olyan leszek mint az apám (parancsolgató, indokolatlanul szigorú, végtelenül vaskalapos kioktatógép), de bizony ahogy egyre inkább felnőtté válok, észreveszem saját magamon bizonyos helyzetekben apám dolgait és a korábban őrjítően idegesítő értékrendjét, ami számomra is megdöbbentő.
25 N
szerintem jó apa és férj lesz belőle :)
legalább a szüleitől tud példát venni,hogy ne olyan legyen,mint ők
Igen! Talpra tud állni, sőt! Már talpra is állt, egyetemre jár.
Én is így nőttem fel. Anyukám, nevelőapám alkoholista, rendetlen,igénytelen.Apukám meghalt, még kicsi voltam.
Most vagyok 27 éves, főiskolát végeztem, boldog kapcsolatban élek. Szeretek sütni-főzni (sose tanítottak meg rá pedig), szeretem a rendet.
Nem iszok alkoholt, nem szeretem az alkoholistákat.
Nekem ellenpélda volt, amit láttam, hogy milyen nem szeretnék lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!