A barátom családja romokban hever, egy putriban laknak, az anyja alkoholista. Mennyi esély van arra, hogy rendes családapa lesz belőle?
A szülő vagy példaként, vagy ellenpéldaként tud szolgálni gyereke számára, és abból, amiket leírtál, úgy néz ki, barátod nem követi a szülei példáját. Persze, sok-sok minden lesz még, amit Neked kell megmutatni, megtanítani neki, hiszen amikor két ember összekerül, ki kell alakítaniuk a közös szokásaikat és hagyományaikat. Pl. egy karácsony menete, lesz-e karácsonyfa, mekkora, ajándékozás, rokonlátogatás, kaják stb. Ebben Te terelgeted őt, mert neki kevés tapasztalata lesz (ha egyáltalán van).
Az, hogy rendetlen... némileg majd javul idővel ez is, amúgy meg a pasik jó része rendetlen. :)
50-50% az esély.
Az én családom is hasonló, de én SOHA nem fogom követni a példájukat. Féltesóm, nővérem családja is hasonló és ő is totál ellentétük, míg a bátyánk sajnos beleesett ugyanebbe a hibába.
Elhatározás kérdése az egész: ha akar, akkor jó lesz az élete, bármi áron is!
22/L
Az én párom lelencben nőtt fel, illetve egy olyan családba került később, ahol az apuka alkesz volt, és agyba-főbe verte.
Jelentem, csodálatos apuka!
ez pszichológusos duma 1 nagy kamu.
az én szüleim rendimádók, míg engem nem zavar a kupi.
ők jól tanultak, én csak tűrhetően.
ők vallásosak, én nem.
ők türelmetlenek, és a türelem szobra vok.
egyáltalán nem biztos, hogy olyan lesz valaki, mint a szülei ha nem akar rájuk hasonlítani.
nekem pl. eszem ágában sincs, de nem is tudnék, mert egyszerűen más vagyok.
ő is kitörhet simán a szegénységből.
Érdekes egyébként, mert nagyjából tényleg 50-50 % az esély.
A párom családja, anyukák 5-en voltak lányok testvérek, ebbők 3 kemény alkoholista lett. Az ő fiúgyerekeik között pedig van 1 normális, 1 elzüllött, az emberemnek húgai vannak, de ők mindhárman normálisak.
Az én családomban meg mindenki rohadt igénytelen (anyukám kivételével), de mégse lettünk tesóimmal azok.
Szerintem elég biztató a helyzet, ahogy leírtad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!