Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? 11 vagyok! SOS!...

Mit tegyek? 11 vagyok! SOS! Hamari válaszokat. Könyörgök!

Figyelt kérdés
11-éves vagyok.A anyukámmal elköltöztünk.Így egy nevelőapám lett.Évek során egyre ingerlékenyebb és aggreszívebb.Ma az történt hogy a (csap magátol elkezd zúgni...) Elzártam megint zúgot és ez elismétlődött 3x. Elmentem vécére és elkezdett megint zúgni a csap.Én mérgesen kimentem és hangosan azt mondtam hogy Jaaaaaaaj.Erre ő bedühödött és kijött hogy miért csinálom. Én mérgesen elmondtam hogy mi történt. ő meg azt mondta hogy nem kellene ezt csinálni. És elutánzott engem afektáló hangal inspirálva és eljátszotta a mozdulatot tulspilázva. Aztán én erre bemérgesedtem és elkeztem öltözni hogy ok ha ijen *k*ö*cs*ö*g*-vagy akk elmegyek. Ő meg aközbe magyarázott valamit. De ő meg erőszakosan nem engedett el. Megpróbáltam elmeni megint és elémált. Aztán annyira bedühödtem hogy nekiszaladtam és megpróbáltam átfurni magamat erre megfogott és berángatott a szobámba én sikitottam mert úgy rángatott mint egy hülye kutyát sikitottam erre befogta a számat. én eltéptem a kezét a számtól hogy mit képzel magáról hogy így rángat meg erőszakoskodik. Seb is lett ettől a rángatástól. A karomon egy 5cm hosszú és 3 centi vastag véres seb. Anya erre hazajön és mit mond????????? Hogy a nevelőapám semmibe se hibás csak énvagyok a hülye... És ezt a nevelőapám már 100000 szer megcsiálta. Anya szerintem már nem is szeret...Más anya már rég elköltözött volna az ijentől...
2011. okt. 6. 19:31
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
41%

11 évesen többet kéne forgatni a nyelvtankönyvet, kevesebbet hisztizni, és még kevesebbet ocsmányul beszélni.

Ha tudnak utánozni,akkor van mit.

Volt már kiverve a feneked?? Szerintem az hiányzik.

2011. okt. 6. 19:50
 12/22 anonim ***** válasza:
59%
Mindketten túlreagáltátok. Te sem a jajgatással kezdted, hanem előtte már háromszor elzártad a csapot. Lehet, a nevelőapád is felhúzta magát addigra valamin, amit te nem tudsz, így mindketten idegbetegek voltatok, mire összefutottatok a folyosón.
2011. okt. 6. 19:52
 13/22 anonim ***** válasza:
47%

A helyében én se engedtelek volna el!

De ha egy ilyen erőszakos hogy rángat meg minden akkor tényleg elég szemét!Bár én is még csak 14 leszek de ha az én nevelőapám lett volna én beoltottam volna rendesen hát engem ne rángasson nem a vérszerinti apám!

De bár tisztelem az idősebbeket de ezt nem hagytam volna! :)

Mon el anyukádnak amikor nincs otthon mert az is elképzelhető hogy ő is fél ettől az embertől!

2011. okt. 6. 19:53
 14/22 anonim ***** válasza:
54%
Ez nekem is eszembe jutott,hogy velük minden oké vagy te vagy az akin csattan az ostor.
2011. okt. 6. 19:58
 15/22 anonim ***** válasza:
88%
Őszintén, ne köcsögözd, mi az, hogy neki futsz és furakodsz? van egy olyan szó, hogy "lécci" és utána lehet mondani, hogy állj arébb, kiváncsi lennék a többi alkalomnál amikor rángatott, miket mondtál/csináltál? Elhiszem, nem volt szép, hogy megrángatott, de vannak hirtelen haragú emberek, fogadd el, az élet már csak ilyen, ott "rángat" ahol tud..ha kezd elfajulni akkor kettesben beszélj anyukáddal és mondd meg neki, hogy neked rosszul esik, hogy nem figyel rád, és nem azt kéred, hogy hagyja el, hanem vegye észre miket csinál a hapsi...vagy szólsz tanárnak, hidd el jobban oda fog figyelni.
2011. okt. 6. 20:01
 16/22 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk is zúg a csap vagy vmi arrafelé a csöveknél amikor lehúzzuk a wc-t, de úgylátszik ezzel nem vagyok egyedül :D
2011. okt. 6. 20:15
 17/22 anonim ***** válasza:
92%

Ebben a helyzetben valójában nevelőapádnak és anyádnak kellene veled leülnie és beszélniük veled. Hiszen ők lennének elvileg a bölcsebbek. Elmondhatnák, hogy nem szeretnek kevésbé, mint eddig, csak feszültek (esetleg), na meg te is kamaszodsz, meg stb...stb. Volna mit mondaniuk. De mivel te tetted fel ezt a kérdést, nem ők, így neked tudom ezt leírni. S próbálj egy kicsit az ő fejükkel gondolkodni! Nem könnyű gyerekként ez, tudom, de próbáld meg!

A helyzet az, hogy ők felelősséggel tartoznak irántad, vigyázniuk kell rád. Nem engedhetnek el, csak ha úgy látják jónak. A dühös elvonulás, nem az a helyzet, amikor jónak tarthatják. Ha visszafeleselsz, azt sem kell tolerálniuk. Tehát ilyesfajta reakcióid biztosan nem fognak sikert aratni nálunk. Anyád nem csak neked, hanem viszonylag friss élettársának is meg akar felelni. Hidd el, nem könnyű egy kamaszodónak és egy olyan férfinek egyszerre megfelelni, akit nevelőapádnak szánt....

Ha ezt megérted, akkor átláthatod egy kicsit a helyzetedet kívülről.

Én nem javaslom azt, hogy mindig minden esetbe te fogd be a szád, és hogy kamaszként nem lehet igazad. Dehogy! De abba viszont mindenképpen fektess energiát, hogy hogyan szólsz hozzájuk! Ám ha normális hangnemed ellenére is indokolatlanul goromba veled a nevelőapád, akkor keress pártfogót. Ha anyád nem áll melléd (többszöri próbálkozásodra sem), akkor keress más felnőttet! Pl. osztályfőnököt. Ő talán tud vele beszélni...

De légy szíves, mielőtt megteszed ezt, indulatodat hűtsd most le. S kezdd el egy kicsit az eszeddel felmérni helyzetedet és lehetőségeidet. Lehet, hogy ugyanis tényleg elég, ha korrekt hangnemben tudtok beszélni a köztetek lévő feszültségtől. Szerintem ezt nekik sem ártana....

2011. okt. 6. 20:17
 18/22 anonim ***** válasza:
47%

Csak annyi a baj, hogy túlreagálod.

Megnéztem volna azt a "megrázást" is! :D

És hogy lett seb a karodon? Megharapott, kikarmolt, ablaknak vágott?? :O

Hisztis vagy és kész.

Ha nem változtatsz a hozzáállásodon, magatartásodon, nem is fog javulni a kapcsolatod a nevelőapáddal.

2011. okt. 6. 20:24
 19/22 anonim ***** válasza:
54%
Figyelj, tudom, hogy nem az igazi apád, de azért álljon már meg a menet, 11 éves vagy, nehogy már csak úgy leköcsögözöd, meg hisztériázol és akkor még neked áll feljebb. Nekimész egy felnőtt embernek? Kapj a fejedhez kislány! Persze, ő sem úgy állt hozzá a dolgokhoz, ahogy kellett volna, ez igaz, de nehogy már ennyi idősen azt képzeld magadról, hogy bármit megtehetsz! Mit gondolsz, nem fognak előbb-utóbb szájba vágni, ha így beszélsz? Nem vagyok egy szent, nekem is elég nagy a szám, öreg sem vagyok (19 éves), de ha 11 évesen így viselkedtem volna, nem hogy másnak adott volna igazat anyukám, de úgy kikaptam volna, hogy a mai napig emlegetném.
2011. okt. 6. 21:31
 20/22 anonim ***** válasza:
58%
hát ne haragudj, de szerintem 11 évesen nem kéne neki indulni, ha csak így tud visszatartani... bár kicsit durva a folt. De szerintem előbb gondolkodj, mielőtt így fogod a cók mókodat. Ő felelősséggel tartozik érted, mit kellett volna csinálnia? még adjon buszjegyre valót is?
2011. okt. 7. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!