Mit tegyek? 11 vagyok! SOS! Hamari válaszokat. Könyörgök!
11 évesen többet kéne forgatni a nyelvtankönyvet, kevesebbet hisztizni, és még kevesebbet ocsmányul beszélni.
Ha tudnak utánozni,akkor van mit.
Volt már kiverve a feneked?? Szerintem az hiányzik.
A helyében én se engedtelek volna el!
De ha egy ilyen erőszakos hogy rángat meg minden akkor tényleg elég szemét!Bár én is még csak 14 leszek de ha az én nevelőapám lett volna én beoltottam volna rendesen hát engem ne rángasson nem a vérszerinti apám!
De bár tisztelem az idősebbeket de ezt nem hagytam volna! :)
Mon el anyukádnak amikor nincs otthon mert az is elképzelhető hogy ő is fél ettől az embertől!
Ebben a helyzetben valójában nevelőapádnak és anyádnak kellene veled leülnie és beszélniük veled. Hiszen ők lennének elvileg a bölcsebbek. Elmondhatnák, hogy nem szeretnek kevésbé, mint eddig, csak feszültek (esetleg), na meg te is kamaszodsz, meg stb...stb. Volna mit mondaniuk. De mivel te tetted fel ezt a kérdést, nem ők, így neked tudom ezt leírni. S próbálj egy kicsit az ő fejükkel gondolkodni! Nem könnyű gyerekként ez, tudom, de próbáld meg!
A helyzet az, hogy ők felelősséggel tartoznak irántad, vigyázniuk kell rád. Nem engedhetnek el, csak ha úgy látják jónak. A dühös elvonulás, nem az a helyzet, amikor jónak tarthatják. Ha visszafeleselsz, azt sem kell tolerálniuk. Tehát ilyesfajta reakcióid biztosan nem fognak sikert aratni nálunk. Anyád nem csak neked, hanem viszonylag friss élettársának is meg akar felelni. Hidd el, nem könnyű egy kamaszodónak és egy olyan férfinek egyszerre megfelelni, akit nevelőapádnak szánt....
Ha ezt megérted, akkor átláthatod egy kicsit a helyzetedet kívülről.
Én nem javaslom azt, hogy mindig minden esetbe te fogd be a szád, és hogy kamaszként nem lehet igazad. Dehogy! De abba viszont mindenképpen fektess energiát, hogy hogyan szólsz hozzájuk! Ám ha normális hangnemed ellenére is indokolatlanul goromba veled a nevelőapád, akkor keress pártfogót. Ha anyád nem áll melléd (többszöri próbálkozásodra sem), akkor keress más felnőttet! Pl. osztályfőnököt. Ő talán tud vele beszélni...
De légy szíves, mielőtt megteszed ezt, indulatodat hűtsd most le. S kezdd el egy kicsit az eszeddel felmérni helyzetedet és lehetőségeidet. Lehet, hogy ugyanis tényleg elég, ha korrekt hangnemben tudtok beszélni a köztetek lévő feszültségtől. Szerintem ezt nekik sem ártana....
Csak annyi a baj, hogy túlreagálod.
Megnéztem volna azt a "megrázást" is! :D
És hogy lett seb a karodon? Megharapott, kikarmolt, ablaknak vágott?? :O
Hisztis vagy és kész.
Ha nem változtatsz a hozzáállásodon, magatartásodon, nem is fog javulni a kapcsolatod a nevelőapáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!