Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Különc gyerekből különc felnőtt?

Különc gyerekből különc felnőtt?

Figyelt kérdés

Sajnos vagy nem látom hogy a gyerekem nem olyan mint a többi gyerek,probálom tanitgatni nem sok sikerrel.

Ha a gyerekek játszanak akkor ő nem kapcsolódik be csak mint külső szemlélő nézi őket.

Bárki bármit kér tőle ő azt odaadja(legyen az idegen a boltban,akárki)

Itthon mindenek megvan a helye,és ha az a valami nem ott van odateszi vagy addig nyavajog amig azt oda nem teszem a helyére(egyikünk sem ilyen a családban)

Senki nem érhet hozzá,ne simogassa de lehetőleg ne is szóljon hozzá senki.

Ha ilyen marad nagyon nagy hátránya lesz az oviban mert a különc gyerekeket kiközösitik.Van esélye annak hogy ez változik?Vagy ha ilyen ilyen marad felnőttnek is?Esetleg van itt olyan aki gyereknek ilyen volt de ha közösségbe került akkor megváltozott?

Most 20 hónapos.

2011. okt. 5. 15:08
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Bocsánat,félreérthetően irtam.

Akiket ismer,a család,azokat puszilja öleli semmi gond,de ha egy idegen a boltban hozzászól akkor már mutatja hogy menjünk onnan.

Az értelmi szintje(a neten keresgéltem viszonyitási alapokat)az megüti a mércét,sőt.

2011. okt. 5. 15:21
 12/21 anonim ***** válasza:
Igen rosszul írtad, semmi gond, hogy idegenekkel nem haverkodik, valószínűleg nem vittétek sokat más közegbe.
2011. okt. 5. 15:23
 13/21 anonim ***** válasza:

Az én gyerekem is különc, de inkább olyan zseni féle különc, de neki is vannak dolgai...nem írom le mert annyira ritka az ilyen nem akarom valami ismerős felismerjen:)

Én elvittem a gekko-ba felmérésre, járunk foglalkozásra és nagyon jó hatással van rá, és okos dolgokat mondtak (azon kívül hogy átlagon felüli képességű), a fura dolgaira is megmondták a valószínű magyarázatot, és úgy látszik használ a foglalkozás

2011. okt. 5. 15:24
 14/21 A kérdező kommentje:
Itt baromira nem rólam van szó,én igy imádom amilyen,attól félek csak hogy majd a közösségben hogy tudják elfogadni hogy ő ilyen.
2011. okt. 5. 15:24
 15/21 anonim ***** válasza:
0%

A válasz megírásának időpontja: ma 15:16

Minek josz fel az oldalra?

Aszperges, ugyanaz, az autizmus egy valtozata. Akarmennyire odavagytok, tunetei a gyereknek erre utal. Doki is erre fogja vizsgalni.

Autista gyerekkel dolgozom, foglalkozok, ugyhogy ne nyissattok ki annyira. Kerdezo felti gyereket, aggodik, kerdezett. Ezutan a dokihoz kellene most fordulnia. Ez az a kor, mikor kimutatkozik a viselkedes, szimptomok.

2011. okt. 5. 15:26
 16/21 anonim ***** válasza:

Nézessétek meg egy orvossal, itt hiába diagnosztizálja szegény kissrácot bárki, biztosat nem fogsz tudni.

De ez, hogy idegenek ne érjenek hozzá, meg ne beszéljenek hozzá, szerintem ez nem olyan nagyon furcsa. Kicsinek én is ilyen voltam, nem szerettem, ha mindenféle idegenek csak úgy odajöttek piszkálni. :D

2011. okt. 5. 15:35
 17/21 anonim ***** válasza:

annyira káros, mikor 10 sorból diagnózist állítanak fel a válaszolók!!!!

Kérdező! én is azt hittem, 6-8 évesről írsz!

Semmi baja a gyereknek, aranyos kis 20 hónapos. Amiket írtál az enyémek is így tették kb 3 év alatt - azóta már kitűnő közösségi gyerekek, jól tanulnak, szociálisan érzékenyek.

A gyerekek együtt igazán 3-4 évesen játszanak

(inkább 4!!!) (most ne gyertek, az enyém "jól játszott együtt 1 évesen" , szakkönyvekben is megtalálod a többség NÉGY évesen érett a közösségre, akkor igényli, akkor játszik együttt önfeledten a többiekkel)

Addig inkább egymás mellett játszanak.

Figyeld, hogy fedezi fel a világot, hogy miket mond, hogy fejlődik, ne hasonlítgasd a szomszédokhoz, játszótéren levőköz.

2011. okt. 5. 15:35
 18/21 anonim válasza:

nálunk a hugom ilyen.most 7éves,ö a legkisebb én 23 a legnagyobb köztünk egy 17 és egy 14 éves van.ö velünk tündéri(nem mindig),idegenekkel viszont szörnyü amit müvel.oviba utált járni,mert ott mindenki idegen,senki nem érhet hozzá rajtunk kivül.az iskola elsö napja katasztrófa volt,mert nekiment a tanárnak.és fujtat,rugdos,köpköd.eyáltlán nem is tudom honnan veszi ezeket,mert itthon nincs ilyen.igaz,el lett kényeztetve,de nem tudom mit lehetne vele tenni.mondjuk nem az én gyerekem,még biztos a szüleim fejére fog nöni.

nálatok nem biztos h ez lesz,mert azért ö még kicsi.szerintem kinövi,de azért ha a háziorvosnál jártok kérdezz rá,htha mondd vmi okosat!

2011. okt. 5. 15:39
 19/21 anonim ***** válasza:
0%
FromOz szerintem meg te vagy az autista.
2011. okt. 5. 16:19
 20/21 anonim ***** válasza:

Ha még csak 20 hónapos,nagy baj nem lehet.Ha majd közösségbe kerül hosszabb időre,úgyis meg fog nyílni.Próbálj meg nem idegeskedni,mert azt bizony a gyermek is észreveszi!

Azt viszont én is pártolom,hogy vidd orvoshoz.Ártani nem árthat.Legalább magadat megnyugtatod vele,esetleg hasznos gyermeknevelési tanácsokat is kaphatsz.Szeretgesd a picit,ez a legjobb egy gyermeknek:)

Sok sikert!

2011. okt. 5. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!