Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők, ti mit tennétek az...

Szülők, ti mit tennétek az alábbi helyzetben? Iskolai gondok.

Figyelt kérdés

Szinte mióta elkezdődött a suli, a fiamat egyik osztálytársa piszkálja, nekimegy, már odáig jutott, hogy az ennivalóját is szétdobálta mielőtt beleharapott. Ugye így a fiam nem tudott enni.. Tanár egy volt velük, aki épp a saját osztályával volt elfoglalva. Az már biztos, hogy bemegyek, beszélek a tanárral is és a gyerek anyjával. Tudni kell róla, hogy problémás a gyerek, semmit nem fejlődött a viselkedése az elmúlt évek alatt.

Azt a kötekedős, verekedős, ki, ha ő nem típus. Félig nem magyar származású.. Nem szeretnék balhézni, nem is hívem a balhézás, de nem akarom hagyni, mert az én gyerekem stresszesen megy minden reggel iskolába.

2011. okt. 5. 08:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a hozzászólását!

Valóban, a fiam csendes, nem az a típus, aki leáll verekedni. Jó tanuló, a magatartása neki egyedül jeles. De azt én is elmondtam neki, ha nem védi meg magát mérges leszek. Ha beírást kap nem érdekel aláírom, de védje meg magát! Vannak barátai az osztályból, öten hatan vannak, akik jóban vannak, el is járnak egymáshoz. Hozzánk is jön a többi gyerek, az én fiam is megy máshoz. Beszélgettünk róla, hogy védje meg magát, ha kell, az osztálytársai is segítenek neki. Egyik nap sikerült is "elgyepálni" kicsit, de azóta jobban megy a gyerekemre, plusz a társaira is. És idegesít, mert ez nem jó a fiamnak. Ő amúgy egy nyugodt gyerek, tényleg nincs rá egy rossz szavam. Néha ő is tombol itthon, de annyi belefér úgy gondolom. Tanárnéni is mondta, hogy az jó, ha nekimennek a kölöknek, hátha megijed. A gyerekkel az anyja jelenléte nélkül nem akarok beszélni, ergo én sem örülnék, ha más szülő osztaná az észt a gyerekemnek, amikor nincs ott az apja vagy én.

Önvédelmi sport nincsen nálunk, de mi is beszéltük már itthon. Városba eljárni pedig nem igen tudna idő és pénz hiányában. Ha itt helyben lenne, az jó lenne.

Állítólag a problémás gyerek anyja már volt benn a családsegítőben is, mert ő nem tud már mit kezdeni a gyerekkel, de sokra nem ment vele. nem tudom aztán, hogy igaz-e. A másik gyerekével is ugyanilyen gondok vannak. Tehát ott a szülő rontott el valamit, de nagyon. Az anyuka is egy nagyszájú, nagyképű nőszemély.

2011. okt. 5. 12:12
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

szia!

Valami sport pedig mindenképp kellene neki! Ha mást nem,akkor töltsetek le különböző sport videókat a netről,és otthon sportoljon a gyerek valahogy.Pl az apukája v egy nagybácsi segítjetne neki.A foci is jó volna,az is erősíti a gyerekeket,vagy a kosárlabda!

Az én bátyám kitűnő volt mindig,ő volt az osztály strébere.6-7éves korától szivatta mindenki,gimiben ugyanez.Mindaddig,amíg egyszer úgy odacsapott valakinek, hogy a végén már folytogatta a srácot!Természetesen még az igazgató is elismerte,hogy a tesómnak volt igaza,megúszta egy intővel,a másikat kirúgták és tesóm megkapta évvégén a szokásos iskola legjobb tanulója díjat...Én a mai napig állítom, hogy neki félelmetes tekintete van,pont ezek miatt a gyerekkori dolgok miatt...

Szóval vigyázz,nehogy elfajuljon a dolog

2011. okt. 5. 13:01
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiamat is piszkálta egy nemzetiségi gyerek, csak ők az oviban akaszkodtak össze. Annyi különbség volt, hogy a gyerek nem volt hajlandó megmondani, hogy ki bántja, az csak a probléma rendezése után derült ki.

A megoldásom így egyszerű volt, megtanítottam a fiamnak, hogy csapjon úgy oda, hogy megérezze azt a kölyök. És bizony felkente a falra a gyereket. Utána, nem mert szívózni a fiammal.

Ezzel egyidőben beirattam kick-boxra. Most már nem meri bántani senki. Persze az óvodában az én fiamat látta meg az óvónő. És nekem szólt, hogy nem lesz ennek jó vége, mert agresszív a gyerek. Nem is hallgattam végig, megmondtam neki, hogy majd ha mást is megtudott, akkor tárgyalunk. És ha rá mer szólni a gyerekemre, ha megvédi magát, akkor velem akasztja össze a bajszot. Az anyjának is ez volt a véleménye, hogy igenis védje meg magát a gyerek, így ott is süket fülekre talált.

Azt tudom neked mondani, hogy ezt egyedül a fiad tudja megoldani. Ha ő nem vág oda, akkor te hiába csinálsz bármit is. Mert ott, és akkor egyedül vannak a gyerekek, nem segít neki senki.

2011. okt. 5. 13:47
 14/16 anonim ***** válasza:
54%
Próbálj beszélni a tanárokkal, meg a fiú anyukájával, ha nem megy, iratkozzatok át másik iskolába, nem ér ennyit az egész, sajnos vannak ilyenek :/
2011. okt. 5. 14:03
 15/16 A kérdező kommentje:

Focizni szoktak az apával, szinte minden nap.

Tudom, hogy ezt neki kell megoldania, de félek, nehogy komoly baja legyen a gyerekemnek egy ilyen kis sz@rházi miatt. Tudom, hogy nem lehetek mindig mellette, hogy megvédjem. magyaráztuk neki tegnap este is, hogy hova üssön és hogyan, ha le karja győzni. Mert ugye nem mindegy az sem, hogy hova üt. Életében nem verekedett, esetleg csak a tesóval, de hát az nem olyan..

Majd leírom, hogy mire jutottam. Köszi nektek is a tanácsokat!

2011. okt. 5. 15:19
 16/16 anonim ***** válasza:

Szerintem kérd meg a fiad ,hogy növesszen péniszt.

19/L

2011. okt. 5. 15:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!