Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondolsz elsőre egy...

Mit gondolsz elsőre egy Gáspár vezetéknevűről?

Figyelt kérdés
Én az vagyok,és nagyon sokan kicikiznek miatta.Volt már olyan is,hogy nem árultam el,egészen addig kedvesek voltak velem,mikor megtudták,hogy ez a vezetéknevem,elkezdtek idegenkedni,pedig nem vagyok roma,és nagyon rossz érzés,hogy a médiának köszönhetően mindenki a Győzikére gondol!
2011. okt. 4. 19:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem is van Gáspár vezetéknevű barátom, de abszolút nincs benne cigányvér, és a családja többi tagjában sem, amúgy őt nem zavarja, mert szép keresztneve van hozzá.
2011. okt. 4. 20:16
 12/15 anonim ***** válasza:

19.57: pl. anyukám szülőfalujában az összes cigányt Horváthnak hívták...

amúgy csatlakozom, aki erről a Győzikére asszociál, az magáról állítja ki a szegénységi bizonyítványt. azon kívül, elég gyakori név, további gyakori cigánynevekkel együtt, mint pl. Oláh. az a gyakorisági listán a 17, én is ismerek olyat, és nem cigány.

2011. okt. 4. 20:19
 13/15 anonim ***** válasza:
a Gáspár egy bibliai keresztnévből képződött magyar vezetéknév, semmi köze a cigánysághoz, sőt semmilyen származáshoz. ugyanis nem mindegyik vezetéknév származásra utal, csak ezzel a rengeteg ostoba bunkó ember nincs tisztában. nem beszélve arról, hogy ugye Magyarországon a háború után rengeteg családnév-változtatás történt politikai okok miatt, a sok sötét közül sokan valószínűleg nem is tudják, h az ő "makulátlan" vezetékneve, mondjuk pl. Váradi, eredetileg Weismüller volt.
2011. okt. 4. 21:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Sajna nekem is rögtön a romák jutottak eszembe, pedig nekem is van a munkahelyemen egy Gáspár nevezetű, aki nem roma. Amúgy van másik olyan név is, akik között sok roma van, pl. az én Párom Varga, azok között is rengeteg roma van és ő nem az, mi folyton hülyülünk, hogy menjen koldulni segélykét, meg hasonlók. :)
2011. okt. 5. 08:15
 15/15 anonim ***** válasza:
Amúgy ne törődj arról, ki mit gondol rólad emiatt, ha ezért elitélnek, az őket minősíti, hogy buták. De ha nagyon zavar, simán megváltoztathatod a neved valami hasonló hangzásúra.
2011. okt. 5. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!