Egy név hogy hatna már ki egy ember személyiségére?
Annyira felfoghatatlan nekem, hogy sokan klérdezik, hogy "'mit gondoltok az ilyen olyan névről, és milyen személyiségűek az ilyen nevű ismerőseid".
Egy név hogy befolyásolná már valaki sze,mélyiségét?
Mégis mi köze van egy keresztnévnek ahhoz, hogy valaki rendes, vagy bunkó?
Teljesen hülyeségnek gondolom.
Annyi ismerősöm van aki ugyan olyan keresztnevű, az egyik rendes, segítőkész, a másik bunkó, önző, mindent letojik, a harmadik, meg egy szemét...
Akkor mégis ki találta ki ezt a "milyen személyiségű vagy, megmondom a neved alapján" dolgot?
Az ember tulajdonságára nagyon sok minden kihat, azért nem egyforma két egyforma nevü ember.Ha nem hiszel ebben , néz utánna a femina.hu oldalun , és meglátok hogy van benne igazság.
A tulajdonságra kihat:
-mikor születél , dátum percek is számtanak , meg hogy hétfön , vagy kedden születtél.
-hajszin
-arcnak az alakja
-A kéznek az aránya
-Beceneved is
-kedvenc szined
-vagy akár hogy milyen szinube öltözöl
és ha valaki megváltoztatja a külsejét, v a nevit a tulajdonsága is változik.
Nomen est omen, ez egy régi latin közmondás és ha már akkor használták, akkor lehet benne valami igazság.
Persze azért a névváltoztatások, meg az eltelt évszázadok miatt már nem sokat mondanak a nevek, de azért nem mondhatjuk azt róluk, hogy semmitmondóak.
Akkor hat ki rá ha azonosul a nevével.
Pl:
Azt érzi: én egy Klaudia vagyok, és tényleg úgy fog kinézni mint egy Klaudia.
Másik akit Klaudiának hívnak nem azonosul személyiségszintjén a nevével, és meg se gondolná az ember h Klaudiának hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!