Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit vehetnék édesapám szülinap...

Mit vehetnék édesapám szülinapjára, ki megvakult s megbénult 9 éve?

Figyelt kérdés
A nővéremmel törődünk vele, de már a póló, papucs s a háziruha lejárt, mert már annyi van, hogy szegény talán el sem hordja a kocsikában. Nem akarok megint édességet meg zoknit venni. Nincs valami egyedi ötletetek? - Köszi a válaszokat!!! (Minek örülhetne még egy világtalan- *vak*???)
2009. ápr. 27. 23:10
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Illetve úgy értettem, mivel - milyen ajándékkal szerezhetnék neki örömöt?
2009. ápr. 27. 23:15
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyomozd ki, milyen zenét szeret és készíts neki személyre szóló cd-t! Ha esetleg van olyan illat, amit különösen kedvel, egy finom illatgyertya is szép ajándék mellé. Ezek pont azokra az érzékekre hatnak, amik nála valószínűleg erősödtek a szeme világának elvesztése után.
2009. ápr. 27. 23:15
 3/11 A kérdező kommentje:
Zenére sajnos nagyon ideges (ki tudja mit ébreszt fel benne), de a gyertya nagyon jó ötlet! Köszi!
2009. ápr. 27. 23:18
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg valamilyen masszírozó készülék? :S Bocs, ha hülyeséget írtam.
2009. ápr. 27. 23:29
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én apukámnak is gond van a szemével sajnos és nem lehet visszafordítani, csak romlik ... :(

Én is a zenét tudtam volna javasolni, kedvenceiből válogatás.

Készítsétek el a kedvenc ételeit, és üljetek le vele beszélgetni. Pl. emlékszik-e a régi kocsira vagy kutyára vagy nem tudom és akkor arról beszélgetni.

Szegénynek nagyon rossz lehet, hogy nem is lát és még sétálni, mozogni sem tud. A legnagyobb ajándék a mindennapokban, hogy törődtök vele, szeretitek, és nagyon sokat beszélgettek vele mindenről, hogy ne gondoljon ezekre és ne keseredjen el. Nem szabad, hogy a szomorúságára gondoljon, mert akkor eluralkodik rajta.

Kellene neki valami, amivel lekötheti magát. A kezeit tudja mozgatni? Akkor kérdezősködhetnél vakoknak való intézetnél vagy hasonló, biztos van nekik könyv meg mindenféle "játék" amivel foglalkozhatnak.

Egy puha, kényelmes papucs mindig jó ötlet. Minden nap, amikor van rá lehetőségetek töltsetek együtt pár percet beszélgetéssel. Ha tudjátok vigyétek őt ki a levegőre és üljetek ki vele beszélgetni a jó levegőre. Ha nincs téma mondhatod, hogy már milyen jól melegít a nap és micsoda jó levegő van, ugye? Készíthettek limonádét, vagy amit szeret inni és kint megisszátok.

Rádiót sem szeret hallgatni? Kaphatna egy rádiót, akár hallgathatna rajta beszélgetős műsorokat is, vagy kossuth-ot és ilyen "régi zenéket" nem kell mindenáron mai dolgokat hallgatni.

Nem tudom film mennyire jó ötlet, mert ha csak hallgatni tudja, akkor úgy nem mindegyik jó ötlet.

Érdemes lenne megkérdezned valakit, aki vakokkal dolgozik vagy elmenni egy ilyen intézetbe és megnézni mivel töltik az idejüket. Biztos van sok szórakoztató dolog.

Remélem sikerül neki megfelelő ajándékot találni és nagy örömet fogtok neki szerezni.

2009. ápr. 27. 23:45
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg hangoskönyv? Az én mamám is vak volt, és nagyon szerette ha felolvastam neki.
2009. ápr. 27. 23:54
 7/11 A kérdező kommentje:
Járni sajnos nem tud, s csak a jobb keze "él". Régi családi házban lakunk, így nem gond kimenni az udvarra levegőzni, de 5 perc múlva be akar ismét menni az ágyára. De ez nem a panasz helye ugye, s örülök, hogy soraid között találok talán legalább ötletadót.
2009. ápr. 28. 00:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én elsőnek egy kisállatra gondoltam, akit lehet simogatni, babusgatni. Talán kiscica? Vagy valami más kis szőrcsimbók. :) De ha csak a jobb kezét tudja mozgatni, lehet, hogy annyira mégsem örülne neki.

Aztán még eszembe jutott az is, hogy elvihetnéd egy előadásra, ahol nem a színek meg a fények fontosak, hanem a mondanivaló. Akár egy felolvasóest, vagy egy olyan színdarab, amit már ismer jól...

Készíts neki az ízlése szerint valami olyan ételt, amit még nem kóstolt, de biztosan ízlik neki, azt megehetitek együtt is.

Tényleg eléggé megnehezíti a helyzetet, hogy nem lát, és zenét hallgatni sem szeret...

De talán létezik valami olyan játék, amihez nem kell látni... Mondjuk kapásból a Tick-Tack-Bumm jutott eszembe.

Abban betűkártyák vannak (pl sze, te, la, ko, so, os, bo) és az a lényege, hogy körben ülve mindenkinek mondania kell egy-egy szót az adott betűkkel, különféle szabályok szerint, ha valakinél megszólal a körbeadogatott bomba, veszt, és megkapja a kártyát... talán ismered. Ha az életkedve még megvan, és szívesen játszik veletek, lehet, hogy ennek is örülne, vagy valami hasonlónak...

2009. ápr. 28. 00:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Vidd el termálfürdőbe. Vgy hívj házhoz egy masszőrt, aki jól megmasszírozza. Biztos jól esne neki annyit fekszik.

Masszázsolaj, testápoló, borotvazselé luxus kivitelben.

Hívd meg meglepetésnek valami nagyon régi barátját, pl iskolatársait egy félórára bulizni.

Egy kiskutya szerintem is jó lenne. Vagyis inkább egy lusta macska, vagy egy öreg szeretetrevágó ahova teszed-ott marad kutya. Menhelyről. Megtaníthatná erre arra,simogathatná. A kutya könnyebben megérti nem kell a fárasztó beszéd sem. Egy nyugodt öreg állat, aki hálás, hogy befogadták. Mindig ott feküdne a lábánál.

A hangoskönyv is jó ötlet.Meg az illatok. Arcvíz? Virág?(cserépben, virágzó)

2009. ápr. 28. 09:44
 10/11 anonim ***** válasza:
Egy pici kutyának nem örülne?Attól, hogy vak, még el tudná látni.Nem írtad, hogy egyedül él-e.
2009. ápr. 28. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!