Ha a családomat "nem zavarja" hogy nem dolgozom, akkor a szomszédokat miért zavarja?
Munkakeresőben vagyok pár hónapja, és a családom pontosan tudja hogy tényleg el akarok helyezkedni, de nem sikerül, nem is piszkálnak érte. Mivel nem dolgozom, legtöbbször itthon vagyok, vagy én megyek el bevásárolni/postára/a nagyszülőknek gyógyszert íratni/orvoshoz kísérem őket, vagy én takarítok, füvet nyírok stb. Szinte nincs olyan nap hogy ne mondogatnák a szomszédok: Mikor mész már dolgozni? Mit tudsz otthon csinálni, egész nap netezel mi? Ma megkaptam mikor az egyik öreggel összefutottam és próbáltam lerázni: Minek sietsz, otthon úgyse csinálsz semmit.
Tiszta ideg vagyok mindig a bsztatásaik miatt...
Lefogadom, hogy vidéken laksz : ott "divat", hogy mindenbe belepofázik mindenki!...
Én Bp-en születtem, itt nem divat az ilyesmi, nem szólnak bele a szomszédok a másik életébe, tiszteletben tartjuk a másik magánéletét...
Köszönünk egymásnak, maximum megbeszéljük az időjárást, aztán mindenki megy a dolgára.
Amikor férjhez mentem, akkor elköltöztem a férjemékhez (Bp-környéki kertváros), ott éltem 20 évig, de nem tudtam megszokni ezt a vidéki-stílust!...
Mindenki tudott mindenről, semmit nem lehetett úgy csinálni, hogy félóra múlva ne tudta volna az összes helyi pletykafészek!... :-[
Életem legszebb napja volt, amikor visszaköltözhettem Bp-re!!!... Itt a 12 lakásos társasházban csak futólag, látásból ismerjük egymást, köszönünk és megyünk tovább, bezárom magam után az ajtót, oszt jónapot!... :-))
Kicsit sem hiányzik az életemből, hogy bármelyik idegen ember azon agyaljon, hogy mit főztem, hova mentem, mit vásároltam, hol dolgozom, ki jön hozzám, stb...
Köszönöm a válaszokat.
Na igen, Tescos, meg takarítónői munkák -_-"
Pont az egyik szomszéd mondta, hogy a Tescoban mindig pénztárost keresnek, meg hogy mehetnék házakhoz takarítani. Vagy mehetnék a népszámláláshoz számlálóbiztosnak.
Gondolom majd kapok ezek után a mondatok után olyat, hogy "Büdös a munka" meg "Na mégsem keresel te annyira munkát, mert akkor nem válogatnál" de azért nem is akarok ilyeneket elvállalni...Na jó mondjuk árufeltöltősre a közeljövőben jelentkezni fogok, bár akkor meg azt hallgathatom, hogy milyen szr a munkám, meg milyen rossz a fizetésem. Mert pont az egyik szomszéd szokott arról dicsekedni, hogy az ő unokája egy amerikai cégnél dolgozik és 300 ezret keres, a másik unokája meg úgy talált egy pénzes munkát, hogy az apja betetette az ő munkahelyére....
Ha már ennyire "szívükön viselik " a sorsodat, esetleg tényleg segíthetnének inkább észosztás helyett.
Egyébként kertvárosban, faluhelyen valóban többet tudnak egymásról az emberek. Ha összetartanak, segítik egymást az nagyon jó dolog, de az ilyen kíváncsiskodás tényleg zavaró lehet.
A városokban is azért akadnak kíváncsiskodók. Főleg az olyan régi, körfolyosós házakra gondolok, ahol egymás ablaka-ajtaja alatt közlekednek, kint lebzselnek, leselkednek, hallgatóznak egyes lakók.
Én lakótelepen lakom, Pesten, néhány ilyen itt is van, de, mint ahogy fentebb is írta valaki, a szomszédok jobbára alig ismerik egymást. Én is csak néhány környékbeli emberrel szoktam beszélgetni, eleve el akarom kerülni a pletykálkodást. Mellettünk pl. kínaiak laknak, akik alig beszélnek magyarul. Hazamegyek, ajtó bezár, külvilág kinnreked. Én nehezen szoknám meg, hogy kertes házban éljek, legfőképp egy községben, faluban. Persze, azért nincs az a nyüzsgés, zaj, tisztább a levegő, mint egy nagyvárosban.
Ez így elég egyoldalú és életszerűtlen!!
Konkrétan mióta nem dolgozol??
Mert az sem igaz, hogy egy-két hónapja végeztél és ezért még biztos, hogy nem szólnának a szomszédok!!
Gyorieto: persze, sajnos az is benne lehet a pakliban. Meg jobban áthallatszanak a zajok egy panelházban.
Minden lakóhelynek megvan az előnye és a hátránya, ez már tény és való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!