Érdemes lenne pszichológushoz fordulnom?
Anyukám 1 évvel ezelőtt halt meg autóbalesetben. A mai napig nem tudtam ezt eldolgozni, jóformán minden gondolatom körülötte forog, ami szerintem már nem normális. Árnyéka vagyok régi önmagamnak, nem járok társaságba egy ideje, otthagytam az iskolát, kilátástalannak látom a helyzetem. Már terveim/céljaim sincsenek a jövőre nézve, egyszerűen csak sodródom az árral. Nem egyszer fordult meg a fejemben az öngyilkosság gondolata.
Apával nincs és soha nem is volt szoros apa-lánya kapcsolatunk. Ő rendszeresen piál és olyankor mérhetetlenül agresszív. Nyomdafestéket nem tűrő szavakat használ rám és Anyukámra. Talán a viselkedése miatt váltak el a szüleim évekkel ezelőtt.......
Apa soha nem támogatott semmiben sem. Számára én mindig egy "hülyegyerek" maradok. Felvettek a fősulira, ő erre azt mondta...könnyű szak. Dolgozni akartam, ő erre: Úgyse vesznek fel, ha mégis nem fogod bírni. Fogyni akarok, ő: Hiába diétázol/sportolsz, aki hízékony úgyis dundi marad.
Folyamatosan csak a negatívat kapom tőle, lassan már elhiszem amit mond. Komolyan mondom megőrülök mellette.
Egy pszichológus hogyan tudna nekem segíteni?
Előző folytatása:
És ha lenne is rá szükség, azt a pszichológus el tudja dönteni, és ő küldi tovább.
13.40: Nem tudom, hogy te mit tudsz a pszichiáteriai ellátásról, de azt látom, nagy szamárságokat hordasz össze. :(
VAN ingyenes terápia, és nem feketén. Nincs olyan, hogy egy pszichiáter "feketén" dolgozik, mert nem kuruzsló, hanem szakember! A fene egye meg, miért Soma Mamagésán és a többi hasonló féleszű csatornatölteléken nőttök fel?!
Az édesanyja elvesztése miatti gyász tipikusan traumának számít és minden normális szakeber úgy is kezeli. Értsd: nem agyongyógyszerezi, hanem kezeli! A terápia MELLETT lehet adni nyugtatót, HA a páciens állapta megkívánja.
Kérdező: menj csak bártan és fel a fejjel! Mindig van segítség, de ahhoz, hogy segítsenek, te magad is kellesz: hogy akard, hogy segítsenek! Minden jót és szurkolok neked!
14:32, sajnos tapasztalatokat tudok,
és a másik kedves hozzászólónak üzenem, hogy nem Somamamagésán nőttem fel, nem egészen értem, hogy ezt honnan szeded, de mozgok pszichológusok körében, és velük beszéltem ilyenekről.
Ne keverjük a pszichológust a pszichiáterrel, én ismerek ilyet is, olyat is, de eddig (vagy 100-ból) csak egy olyat, aki mindkettő egyszerre. Ez két, egymástól eléggé különböző megközelítése ugyanannak a problémának.
Másrészt ingyen leves nincs. Nem volt, nem van és nem is lesz egyhamar. Ellentétes az emberi természettel. Olyan van, hogy a költség rejtett, vagy látszólag valaki más fizeti helyettem stb. Ilyenek vannak. Csak éppen az én véleményem szerint ez nem túl jó, mert nem szolgálja a terápiában részt vevők érdekeit. Nekik közös érdekük, hogy a "szerződésük" tiszta legyen.
Egy kedves ismerősömhöz egyszer beállított valaki, akinek szüksége lett volna a segítségre. Nem volt pénze. Ismerősöm hallotta, hogy jól rajzol az illető. Megállapodtak, hogy ezért Ő kap pár rajzot, amit kitehet a rendelője falára. Sosem kapta meg őket. El is küldte az illetőt a második alkalom után, próbáljon szerencsét máshol. A véleményem szerint jól tette. Így elkerült egy megmentő-megmentésre vágyó játszmát.
Én tehát úgy látom, ez nem véletlenül alakult így ki. Persze, minden szabályt meg lehet szegni, fel lehet rúgni, akad is általában aki megteszi. Amit nem lehet, mindezt következmények nélkül megtenni.
(11:23-as)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!