Ilyenkor mi szokott történni?
Meghalt az anyám.A nővérem mondta a telefonban múlt héten.Nem igazán tört le a dolog,tudomásul vettem,hogy az aki a világra hozott meghalt..De ennyi.Olyan mint amikor egy idegen hallja hogy meghalt a szomszéd bácsinak az egyik rokona.Nem igazán tudsz vele együtt érezni,de tudomásul veszed..
Külföldön élek,és azon gondolkodom,hogy elmenjek-e a temetésre.Nem igazán akarok,hiszen a testvéreim sem lesznek ott,és lassan 20 éve nem láttam,nem tartottam a kapcsolatot az anyámmal.
A kérdésem az,hogy ilyenkor ha egyikünk sem jelenik meg,végül is hogyan zajlik az egész??Ki temeti el? ilyenkor mi lesz az örökséggel?? Már most mondom a vita elkerülése véget.Nem akarok semmit sem örökölni(hiszen ha van is valamije csak adóssága lehet) De ha ne adj isten milliomos lenne(bár ez kizárt) én akkor sem kérek egy fillért sem.Egyikünk sem tart igényt semmire.De ilyenkor mit tesz egy közjegyző??Írni kéne,hogy ne is keressen minket,csináljon amit akar??Vagy hogy is van ez??
41/N
Már bocs, a kérdező kezdett moralizálni azon, hogy mit érzett, meg mit nem, amikor megtudta.
Kérdezhetett volna annyit, hogy "Ha egy ember temetésén egyetlen örököse sem tud jelen lenni, akkor mik az adminisztratív teendők?"...
Mikor jutunk el oda, hogy ha valaki kérdez valamit, akkor vagy válaszoltok a kérdésre, vagy nem, de nem kezditek el kioktatni a kérdezőt?
Az én apám is úgy lett eltemetve, hogy 4 gyerek közül egyikünk sem jelent meg a temetésén és erre mindannyiunknak nagyon jó oka volt. Mivel nem maradt utána semmi, adósság sem, így a temetés után egy percig sem kellett tovább foglalkozni az ügyintézéssel. Ez lassan 17 évvel ezelőtt történt, de azóta sem sajnálom, hogy nem voltam ott az utolsó útján. Nyilván ha ti is kollektíven kihagyjátok, nektek is nyomós okotok van erre, amit mindenki tartson tiszteletben!
Na gyerekek!!
Jó ha megszokjátok, hogy Palm mindig csűri-csavarja a szavakat. Soha nem a lényeget ragadja meg abból amit írsz, hanem azt ahogy írod. Próbál mindig a dolgok mélyére látni, ami persze nem mmindenesetben jó. Persze, ha személyesen szemtől szembe beszélnél vele, akkor viszont ügyelni kell mint mondassz, mert nagy tehetség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!