Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ilyenkor mi szokott történni?

Ilyenkor mi szokott történni?

Figyelt kérdés

Meghalt az anyám.A nővérem mondta a telefonban múlt héten.Nem igazán tört le a dolog,tudomásul vettem,hogy az aki a világra hozott meghalt..De ennyi.Olyan mint amikor egy idegen hallja hogy meghalt a szomszéd bácsinak az egyik rokona.Nem igazán tudsz vele együtt érezni,de tudomásul veszed..

Külföldön élek,és azon gondolkodom,hogy elmenjek-e a temetésre.Nem igazán akarok,hiszen a testvéreim sem lesznek ott,és lassan 20 éve nem láttam,nem tartottam a kapcsolatot az anyámmal.

A kérdésem az,hogy ilyenkor ha egyikünk sem jelenik meg,végül is hogyan zajlik az egész??Ki temeti el? ilyenkor mi lesz az örökséggel?? Már most mondom a vita elkerülése véget.Nem akarok semmit sem örökölni(hiszen ha van is valamije csak adóssága lehet) De ha ne adj isten milliomos lenne(bár ez kizárt) én akkor sem kérek egy fillért sem.Egyikünk sem tart igényt semmire.De ilyenkor mit tesz egy közjegyző??Írni kéne,hogy ne is keressen minket,csináljon amit akar??Vagy hogy is van ez??

41/N

2011. szept. 28. 10:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát valakinek el kell intézni a temetést, nem úgy megy az, hogy otthagyjátok a testet és csináljanak vele, amit akarnak... Ennyi azért mindenkinek ját.
2011. szept. 28. 10:49
 2/17 A kérdező kommentje:
A temetési költségeket kifizetjük,csak éppen nem jelenünk meg..ennyi.
2011. szept. 28. 10:52
 3/17 anonim ***** válasza:
Valakinek el kell intézni, biztos meg lehet beszélni, hogy nem akartok ott lenni. Egyébként én a helyedben elmennék mégis csak az anyám volt.
2011. szept. 28. 11:00
 4/17 anonim ***** válasza:
47%

Hát, ti tudjátok.

Azért belegondoltál, hogy ha ő nincs, akkor te most nem irkálsz ide?

A közjegyző meg nem csinál, amit akar, mert ő közjegyző. Sajnálom, ígyis-úgyis foglalkoznod kell majd pár órát ezzel az uncsi és adminisztratív eseménnyel, hogy meghalt az édesanyád.

2011. szept. 28. 11:01
 5/17 A kérdező kommentje:

A temetési költségeket írtam,hogy kifizetjük(már össze is dobtuk a hamvasztásra a pénzt.) A nővérem már intézi a dolgokat,de egyikünk sem lesz ott.Lehet hogy elmennek a még élő testvérei(értesítve lettek,bár ők is vagy 20 éve eltűntek) lehet hogy 1-2 ivócimborája is ott lesz..De mi nem..

Igazából az érdekelne,hogy a közjegyzővel mit kéne csinálni.Értesíteni kell hogy zárja le az ügyet,ne várjon ránk?? Ezt nem tudjuk csak..

2011. szept. 28. 11:03
 6/17 anonim ***** válasza:
Szerintem illő elmenned bár mi is volt előtte.Viszont ha adósság maradt utána az most már lehet,hogy a tietek lesz ez a törvény ha nem volt más hozzá tartozója.
2011. szept. 28. 11:04
 7/17 A kérdező kommentje:

kedves Palm

Nem tudom hogy férfi vagy nő vagy,de kérdezhetek valamit??

-Te kit tartasz anyának?

1.Aki világra hoz egy gyereket,és felneveli,mindig mellette van.

2. Világra hoz egy gyereket majd becsavarja egy pokrócba és ott hagyja a vonat wc-ében???

Nos???

2011. szept. 28. 11:06
 8/17 A kérdező kommentje:

Adósságot csak az örökségi összeg erejéig örökli az ember.

Az örökségről bárki, bármikor lemondhat.

Ezt is tudjuk már.

2011. szept. 28. 11:07
 9/17 anonim ***** válasza:
21%
Attól még ha nem szül meg, akkor nem lennél itt.
2011. szept. 28. 11:08
 10/17 anonim ***** válasza:
A közjegyző fog keresni benneteket, illetve először a polgármesteri hivatal fog egy hagyatéki leltárt csinálni. Én ugyanezt eljátszottam tíz évvel ezelőtt az apámmal, akit 14 évesen láttam utoljára, utána meg tíz év múlva egy urnában. Én is eltemettem, és a temetésen is ott voltam, bár nem érdemelte meg. Amikor a nagybátyám értesített, hogy meghalt, nem mondom, hogy közömbös maradtam, pedig soha nem törődött velem. Miután megvolt a temetés, írtam az illetékes közjegyzőnek, hogy visszautasítom az örökséget és ennyi.
2011. szept. 28. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!