Ilyenkor mi szokott történni?
Meghalt az anyám.A nővérem mondta a telefonban múlt héten.Nem igazán tört le a dolog,tudomásul vettem,hogy az aki a világra hozott meghalt..De ennyi.Olyan mint amikor egy idegen hallja hogy meghalt a szomszéd bácsinak az egyik rokona.Nem igazán tudsz vele együtt érezni,de tudomásul veszed..
Külföldön élek,és azon gondolkodom,hogy elmenjek-e a temetésre.Nem igazán akarok,hiszen a testvéreim sem lesznek ott,és lassan 20 éve nem láttam,nem tartottam a kapcsolatot az anyámmal.
A kérdésem az,hogy ilyenkor ha egyikünk sem jelenik meg,végül is hogyan zajlik az egész??Ki temeti el? ilyenkor mi lesz az örökséggel?? Már most mondom a vita elkerülése véget.Nem akarok semmit sem örökölni(hiszen ha van is valamije csak adóssága lehet) De ha ne adj isten milliomos lenne(bár ez kizárt) én akkor sem kérek egy fillért sem.Egyikünk sem tart igényt semmire.De ilyenkor mit tesz egy közjegyző??Írni kéne,hogy ne is keressen minket,csináljon amit akar??Vagy hogy is van ez??
41/N
Hát, ti tudjátok.
Azért belegondoltál, hogy ha ő nincs, akkor te most nem irkálsz ide?
A közjegyző meg nem csinál, amit akar, mert ő közjegyző. Sajnálom, ígyis-úgyis foglalkoznod kell majd pár órát ezzel az uncsi és adminisztratív eseménnyel, hogy meghalt az édesanyád.
A temetési költségeket írtam,hogy kifizetjük(már össze is dobtuk a hamvasztásra a pénzt.) A nővérem már intézi a dolgokat,de egyikünk sem lesz ott.Lehet hogy elmennek a még élő testvérei(értesítve lettek,bár ők is vagy 20 éve eltűntek) lehet hogy 1-2 ivócimborája is ott lesz..De mi nem..
Igazából az érdekelne,hogy a közjegyzővel mit kéne csinálni.Értesíteni kell hogy zárja le az ügyet,ne várjon ránk?? Ezt nem tudjuk csak..
kedves Palm
Nem tudom hogy férfi vagy nő vagy,de kérdezhetek valamit??
-Te kit tartasz anyának?
1.Aki világra hoz egy gyereket,és felneveli,mindig mellette van.
2. Világra hoz egy gyereket majd becsavarja egy pokrócba és ott hagyja a vonat wc-ében???
Nos???
Adósságot csak az örökségi összeg erejéig örökli az ember.
Az örökségről bárki, bármikor lemondhat.
Ezt is tudjuk már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!