Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy közel 30 éves férfinak...

Egy közel 30 éves férfinak mikor "kell" leszakadni a szüleiről?

Figyelt kérdés
A párom 29 éves, és minden vasárnap elmegy a szüleihez, meg a nagymamájához. Ezzel nincs is gond, de állandóan csak veszekednek, szóval nincs meg az a családi idill. Mégis elmegy, ha ez a mi időnk rovására is megy. A karácsonyt is velük akarja tölteni, és nem velem. Pont ma beszélgettem Anyukámmal, és ő azt mondta, h a férfiak nagyon nehezen válnak le az anyjukról. Na de ennyire?
2011. szept. 27. 15:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%
Akkor majd viszi a gyerekeket vasarnaponkent a nagymamahoz, par orara. Valaszthatsz. Pihensz, vagy mesz veluk. Nem tudom miert problemzol. Igy nem sokaig fog tartani a kapcsolatotok. Ne probald kisajatitani ot.
2011. szept. 27. 15:35
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

"A kérdező kommentje:

Nem vagyok irigy. Csak egy 30 éves embernek szerintem egy 3 éves kapcsolatban a párját kéne előtérbe helyeznie a szüleivel szemben. Mi lesz ha lesznek gyerekeink? Akkor hazarohan majd mindenért anyuci szoknyája alá?"

Ezt komolyan mondod? A szüleivel szemben? :DDDD

A párom bármikor leléphet, de a szüleim mindig a szüleim lesznek.

2011. szept. 27. 17:02
 13/17 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van Kedves utolsó, nem is úgy értettem. Inkább úgy fogalmaznék, hogy egy 30 éves embernek, aki családot tervez az adott nővel, nem így kéne viselkednie, szerintem.
2011. szept. 27. 17:05
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Tévedsz.

Úgy igaz ahogy itt többen is írták.

Lehet, hogy túl ki akarod sajátítani a párod.

Mi is beosztjuk a karácsonyt.

Jobban örülnél ha a haverjaihoz menne ennyit?

2011. szept. 27. 19:15
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezzel nincs gond, mi minden vasárnap megyünk a nagyszüleimhez vasárnapi ebédre, ez a szokás valahogy nálunk megmaradt. Vagyis én már nem mindig, mert elköltöztem a városból. Nálunk is vannak/voltak veszekedések, az természetes, mindenhol megtörténik. Szerintem hetente egy alkalom nem sok és ha nem a szüleivel él még 30 évesen és nem telefonál az anyuka fél óránként, akkor levált. A karácsonyt meg osszátok fel, mi 2 hetes szabin körbejárjuk a családot és még pihenni is marad idő. Másik megoldás, hogy egyik évben hozzátok másikban hozzájuk.

24N

2011. szept. 27. 19:18
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát, figyelj, a karácsony családi ünnep, amíg nincs gyereketek, addig szerintem normális, hogy szülőkkel töltitek. Be kéne osztani, hogy melyik szülőnél karácsonyoztok (ha nem megy a 250 km egy nap alatt, hogy 25-én a te szüleidnél, 26-án az övénél, akkor lehet évente váltogatni is).
2011. szept. 28. 02:29
 17/17 anonim ***** válasza:

Mi minden hétvégén megyünk a párom szüleihez, s a nagymamájához is. Az én párom 31 éves. Beszólások ott is vannak, bár annyira nem veszik fel egymásra. Attól függ mi az a veszekedés.

Mi gyerekestől járunk hozzájuk. A karácsony nálunk igy lesz:

Szenteste itthon, hiszen az a mi kis családunké. Karácsony első napja anyósoméknál.

Én szeretek oda járni, olyankor ott vagyunk egy délutánt, kb. 3-4 órát, aztán jövünk haza.

Beszéljétek meg a karácsonyt, hogy egy nap a tietek, egy nap a párod szüleinél, egy nap a te szüleidnél, igy nem lesz belőle konfliktus.

2011. szept. 28. 05:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!