A párom rám akarja kényszeríteni az akaratát. Mit csináljak?
A vőlegényemmel több éve vagyunk együtt.Még nem élünk együtt, de nem sokára összeköltözünk.Azonban sok mindenben nem értünk egyet a jövőt illetően és úgy érzem csak a saját igazát hajtogatja, hogy ez az miért lenne jó én meg hiába mondom, hogy én azt nem szeretném és jussunk közös nevezőre ő a végén mindíg annál lyukad ki amit ő kitalált.
Pl.ha majd veszünk közösen egy házat akkor ő már erőszakoskodik, hogy ő milyet akar, de amit én szeretnék azt letolja magas ívben.Én olyat szeretnék ami mindkettőnknek jó és én képes vagyok kompromisszumokat kötni, de úgy látom ő csak ami neki jó azt hajtogatja.Vagy más nagy dolgokban is ilyen.Van úgy, hogy megállapodunk valamiben már úgy érzem hogy jól van ezt megbeszéltük és akkor később megint elkezdni, hogy úgy legyen minden ahogy ő akarja mert amit együtt kitaláltunk az nem jó mert az én ötletem is benne van(ezt nem mondja persze).Más ezt, hogy oldja meg?
Nos nem tudom mennyire túlzod el a dolgot mert nők hajlamosak bolhából elefántot csinálni....
Amennyiben tényleg ennyire komolya a dolog és semmiben nincs beleszólásod akkor javaslom az azonnali szakítást mert egy ilyen emberel a későbbiekben komoly gondjaid lesznek...ahogy telnek múlnak az évek egyre jobban fogod feladni a saját akaratodat és a végén már mindenre csak bólogatni fogsz mint egy kis pincsi.
Anyámmal ugyan ilyen volt apám mint veled a vőlegényed,anyám semmibe nem szólhatott bele,ha bele szólt akkor le volt ugatva a feje és ha valamit vett apám,akkor meg sem kérdezte anyámat és ez így ment 20 éven kersesztül amit anyám végig szenvedett és én ezt láttam végig.Ha ilyen életet akarsz akkor hajrá tessék,azonban ha meg akarod magad kímélni egy önző embertől aki semmiben vesz,akkor MÉG A MAI NAPON HAGYD EL,MERT EZ EGYRE CSAK ROSSZABB LESZ!!!!!!!!!!!!
NE AKARD TÖNKRE TENNI MAGAD!!!!!
kedves 12:17
igaz hogy nem mindig van közös nevező de akkor előnyök és hátrányok megbeszélésével kell müködjön a dolog, ha nem akkor nincs értelme az egésznek
pénzel kapcsolatban meg azt gonolom ha valakik szerelemből házasodnak akko a döntések meghozatalában nem szabadna számitson hogy ki mennyit tett a közösbe, mégpedig azért mert most keresek 2x annyit mint ő na de vajon így lessze ez mindig?? és ha mondjuk baleset ér és nemtudok többet dolgozni akkor hogy fog nekem esni ha azt mondja hogy bocsika most ebből kimaradsz mert nem keresel annyit?...
visszatérve hiába mondod hogy a nők manipulálnak, ha nincs akit akkor mit lehet a manipulálni?
a kérdezőnek pedig ha nincs kire ráerőszakolni a döntést akko kész passz
12:17-es:Elmondanám, hogy hitelből vennénk majd a házat és persze közösen törlesztenénk mert mindketten dolgozunk és hasonlóan is keresünk.Tehát fele-fele az arány és nem úgy van, hogy ő megveszi a házat a saját pénzéből én meg dumálok csak.Azt mondja ő falun szeretne élni, én nem igazán, mert laktam már falun és nem szerettem, de mondtam hogy jó akkor lakjunk ott mert ott olcsóbban is van ház.Ő valamilyen nagyon olcsó, szinte romhalmaz házat képes lenne megvenni, amire költeni kell több milliót és akkor sem lesz az a hejde jó.Én meg inkább valami jobbat(persze határokon belül) amire nem kell annyit költeni pluszba de árba ugyanott vagyunk mint az ő variációjánál.Mondtam neki, hogy olyat vegyünk ami nem romhalmaz, de lehet rajta újítani a saját ízlésünk szerint és akkor megvan a vágya hogy tatarozhat, de az enyém is.
Mi például olcsó dolgokat szoktunk venni kajából, ruhából stb.De én inkább kicsit többet fizetek például egy normális ágyért amit 10-en évig használunk és azt egyszer kell megvenni, de ő megvenné abból is a nagyon rosszat ami szétmegy 1 éven belül(jártunk már így) és 10 év alatt 10x kell megvenni és ugyanott vagyunk+ tortúra.Mondtam neki, hogy jó akkor vegyünk olyat ami közepes árfekvésű tehát nekem is és neki is jó de mégsem gagyi és nem kell cserélgetni évente.De ez sem tetszett neki, ő ragaszkodik a gagyihoz.
A kocsi színe vagy típusa:Most akar venni, de az az ő pénzéből lesz csak.Kérdezte nekem mi tetszik, milyen színben stb.Mondtam neki, hogy az az ő kocsija lesz döntse el ő engem nem hoz lázba(akkor se érdekelne ha közösből venné).Szerintem ez korrekt.
Igazából a kisebb dolgokban megtudunk egyezni.A nagyobb fontosabb dönteséknél van gond.Az a gond, hogy ő nem méri fel a súlyát a dolgoknak.Például a háznál sem, mert ha abban szeretnénk élni életnk végéig nem mindegy milyen állapotút veszünk és nem mindegy hogy rádöl e a fejünkre mert olyan rossz vagy nem.
nem annyira durva mert csak nagyobb dolgoknál nincs szavad :))
hát majd lesz durva ha még nem az
naív vagy ha azt hiszed hogy ez változhat
csak abban fog változni hogy együttélés után egyre több dolog kell ugy legyen ahogy a akarja
A komment megírásának időpontja: ma 13:14
Hát lehet hogy nem durva a helyzet de pont a lényeges dolgokban nincs bele szólásod,mondjuk abban hogy hol és milyen házban szeretnél élni és milyen környéken...ja ez végülis nem olyan lényeges igaz is.....
Az hogy milyen mosógépet vagy hajszárítót vegyetek abba meg egyet értetek...
érdekes elgondolás na mindegy végülis ti tudjátok!
De szerintem az elég fontos lenne hogy abban egyet értsetek hogy ki milyen környéken és milyen házban szeretne élni és nem pedig csak kis apró dolgokban értenétek egyet,de ha te ennyire megalkuvó vagy és ez jó neked akkor persze jó ez így....de ha annyira jó lenne akkor nem tetted volna fel a kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!