Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férfiak, ti örülnétek, ha...

Férfiak, ti örülnétek, ha jövendőbeli feleségeteknek lenne saját lakása, de saját nevén akarja tartani?

Figyelt kérdés
Van egy saját lakásom, de nem akarom közös névre íratni. Vagyis akarom, ha van olyan feltétel ami kikötné, hogyha a férjem hibájából (azaz megcsal, testileg bántalmaz vagy akármi) kénytelen lennék elválni akkor visszaszállna a tulajdonjog rám. Ilyen van?
2011. szept. 25. 15:23
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Anyós el van kicsit tévedve, ne így próbáljon a fiának biztonságot teremteni. Ha véletlenül nem jön össze, akkor meg megy a balhé, mert ha most követelné a felét, akkor, ha már harag van, mi lenne?
2011. szept. 25. 17:09
 22/30 anonim ***** válasza:
26%
Csak kérdezem: van egy lány, lakást vettek neki a szülei, a férje egy táska ruhával ment, semmi mással. Születik egy gyermek. Véletlenül az anyukával valami történik, a lakás a gyermekre száll, ő örökli,az apa, aki gondozza, felügyeli a gyermeket bent maradhat a lakásban. És anyósnak is öröme lehet, mert ha nem is a fiáé a lakás, de benne marad a gyermek nagykorúságáig, s valahol a családé lett a lakás.Ilyen is lehet, nem?
2011. szept. 25. 17:28
 23/30 anonim ***** válasza:
Az más, mert a gyerekéé, és valahol jogos, hogy a férjéé is valahol.
2011. szept. 25. 17:37
 24/30 A kérdező kommentje:
17.28-as igen természetesen ez a lehetőség is előfordulhat. (De nagyon remélem, hogy a jó Isten azért nem szólít magához ilyen korán, és megérem azt, hogy a jövendő gyerekeim felnőnek, és gyerekük születik.) Természetesen a gyereké lesz a lakás, és a férjemé, bár akkor sok öröm nem lesz benne az biztos...:( Úgy tervezem, hogy mivel nekünk nem kell házra gyűjteni (szerencsére), így tudnánk a gyerekeknek külön gyűjteni pénzt, hogy könnyebb legyen nekik is elkezdeni az életet valamiből. Lakás nélkül az ember egy egész életen át meg van kötve, főleg a mostani devizahitel, meg a magas kamatok mellett.
2011. szept. 25. 17:50
 25/30 anonim ***** válasza:
Én inkább arra hajtanék hogy ne veszítsem el a feleségem és akkor nem lenne ilyen gond, hameg olyan suttyó lennék hogy megcsalom vagy ilyenek akkor meg is érdemelném hogy ne kapjak semmit.
2011. szept. 25. 17:52
 26/30 anonim ***** válasza:
44%
Én pusztán csak abból a szempontból szőttem tovább a fonalat, hogy a lány szülei megspóroltak egy lakásra valót, s milliók szállhatnak így a másik családhoz. De igaz, hogy az unokájuk örökölné, viszont ha mondjuk a nász-szülők között nem jó a viszony, akkor esetleg abba a lakásba sem teszik/tehetik be a lábukat, amit ők szenvedtek össze. De reméljük, az élet nem olyan kegyetlen, hogy ilyet produkáljon.
2011. szept. 25. 18:03
 27/30 anonim ***** válasza:

Ami az eskövő elött a tied volt az is marad akkár váltok akkár nem ez a törvény nem kell közös névre venni.

Ez a te különvagyonod.

2011. szept. 25. 20:31
 28/30 anonim ***** válasza:

Azt azért nem árt tudni, hogyha vettél egy lakást, de hitelt fizetsz utána, és összeházasodtok, akkor onnantól a hitelt közös pénzből törlesztitek, tehát elvileg e törlesztőrészlet felét minden hónapban ő állja. Ez alapján pedig váláskor ki kell majd fizetni neki az általa beleadott pénzeket. Ha ez a helyzet, akkor azért értem az anyóst, a fia által fizetett összegért cserébe szeretné a részbeni tulajdonlást. Ez esetben szerintem neked kell döntened, hogy beveszed résztulajdonosnak, vagy inkább váláskor fizeted ki. Mindkettő problémás, de hát a szakítás/válás nem az egyszerűségéről híres (félre ne érts, ha tartósan együtt éltek (5 éven túl), akkor is ez a helyzet!).

Én ilyen esetben nem tartom fair megoldásnak a házassági szerződést, hiszen mindenképp közös pénzből fizeted majd a hiteledet (pl. beleadtok 100-100 ezret, majd te kiveszel 50-60 ezret a te hiteledre, a közös céloktól, az esetleges közös lakástól, a közös gyerektől véve el így a pénzt). Ilyen összegű havi kiadás már nem a házasfelek egyéni zsebpénz kategóriája általában. Persze házassági szerződésben azt ki lehet kötni, hogy a lakás a tied marad, és kifizeted inkább őt. De ennél tovább menni szerintem gusztustalan.

2011. szept. 26. 07:48
 29/30 anonim ***** válasza:

nekem is van lakásom, már 2 éve benne élünk a párommal. soha sem ő sem pedig az anyukája nem vetette fel, hogy írassak a nevére akár csak 1% tulajdonrészt is.

ezért az lakásért az én családom dolgozott meg, neki annyi köze van hozzá, hogy benne él, és a fenntartási költségeit elosztjuk.

ez így tisztességes. ha másik lakásba költöznénk, azt is az én pénzemből vennénk, ő pedig gyűjtheti a saját pénzét a bankszámlájára, amihez pedig nekem nem lesz semmi közöm. remélhetőleg együtt maradunk még jó sokáig, hiszen közös gyermeket tervezünk. :)

2011. szept. 26. 09:55
 30/30 anonim ***** válasza:

Úristen kérdező!!!!

Mióta ilyen jótékonysági intézmények a nők?

Szerinted ha fordítva lenne a helyzet, TE KAPNÁL VALAMIT IS TŐLÜK?

Szerintem az anyós csak a fiacskáját akarja kitartatni veled!

Nehogy odaadd a saját házadat a pasinak!

A pasi majd vesz magának egyet ha akar! A magánvagyon a magánvagyon!

Különben is: a férfiak dolga hogy a családnak lakást vegyenek (nem még a nőtől elvenni!)

Arra nem gondoltál mi lesz ha váltok? Így legalább lenne hova vinni a gyerekeket...de úgy mehetnél a csőbe mint a többi naiv nő.

2011. szept. 26. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!