Férfiak, ti örülnétek, ha jövendőbeli feleségeteknek lenne saját lakása, de saját nevén akarja tartani?
Ami az eskövő elött a tied volt az is marad akkár váltok akkár nem ez a törvény nem kell közös névre venni.
Ez a te különvagyonod.
Azt azért nem árt tudni, hogyha vettél egy lakást, de hitelt fizetsz utána, és összeházasodtok, akkor onnantól a hitelt közös pénzből törlesztitek, tehát elvileg e törlesztőrészlet felét minden hónapban ő állja. Ez alapján pedig váláskor ki kell majd fizetni neki az általa beleadott pénzeket. Ha ez a helyzet, akkor azért értem az anyóst, a fia által fizetett összegért cserébe szeretné a részbeni tulajdonlást. Ez esetben szerintem neked kell döntened, hogy beveszed résztulajdonosnak, vagy inkább váláskor fizeted ki. Mindkettő problémás, de hát a szakítás/válás nem az egyszerűségéről híres (félre ne érts, ha tartósan együtt éltek (5 éven túl), akkor is ez a helyzet!).
Én ilyen esetben nem tartom fair megoldásnak a házassági szerződést, hiszen mindenképp közös pénzből fizeted majd a hiteledet (pl. beleadtok 100-100 ezret, majd te kiveszel 50-60 ezret a te hiteledre, a közös céloktól, az esetleges közös lakástól, a közös gyerektől véve el így a pénzt). Ilyen összegű havi kiadás már nem a házasfelek egyéni zsebpénz kategóriája általában. Persze házassági szerződésben azt ki lehet kötni, hogy a lakás a tied marad, és kifizeted inkább őt. De ennél tovább menni szerintem gusztustalan.
nekem is van lakásom, már 2 éve benne élünk a párommal. soha sem ő sem pedig az anyukája nem vetette fel, hogy írassak a nevére akár csak 1% tulajdonrészt is.
ezért az lakásért az én családom dolgozott meg, neki annyi köze van hozzá, hogy benne él, és a fenntartási költségeit elosztjuk.
ez így tisztességes. ha másik lakásba költöznénk, azt is az én pénzemből vennénk, ő pedig gyűjtheti a saját pénzét a bankszámlájára, amihez pedig nekem nem lesz semmi közöm. remélhetőleg együtt maradunk még jó sokáig, hiszen közös gyermeket tervezünk. :)
Úristen kérdező!!!!
Mióta ilyen jótékonysági intézmények a nők?
Szerinted ha fordítva lenne a helyzet, TE KAPNÁL VALAMIT IS TŐLÜK?
Szerintem az anyós csak a fiacskáját akarja kitartatni veled!
Nehogy odaadd a saját házadat a pasinak!
A pasi majd vesz magának egyet ha akar! A magánvagyon a magánvagyon!
Különben is: a férfiak dolga hogy a családnak lakást vegyenek (nem még a nőtől elvenni!)
Arra nem gondoltál mi lesz ha váltok? Így legalább lenne hova vinni a gyerekeket...de úgy mehetnél a csőbe mint a többi naiv nő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!