A nagyim szerint alkalmatlan vagyok a munkára. Akkor mit csináljak?
Májusban végeztem a sulival, és eddig semmi munkát nem találtam. Érettségim + OKJ-m van. Irodában lenne jó dolgozni, de nem tudok elhelyezkedni, ezért árufeltöltőként próbálok munkát keresni már. Mikor megtudta a nagyim elkezdett sopánkodni, hogy "Hát nem tudom hogyan fogod viselni a munkát, mennyire lesznek veled megelégedve hogy fogod bírni?". Kb egy szrnak néz aki nem alkalmas arra hogy dolgozzon. Rákezdett arra hogy addig volt jó amíg tanultál, meg hogy tuti ügyetlen leszek és majd kirúgnak...
Amúgyis önbizalmam nulla, de ettől mégjobban beparáztat....
Szia! A legfontosabb, hogy ne ess kétségbe...!
Várhatóan még 1-2 évig nem is fogsz normális munkát találni..
Én mérnök vagyok (nem büfé szakos!) tervezői jogosultsággal, műszaki ellenőri végzettséggel, cc. 3-4éves munkaviszonnyal, még éppen 30 alatt...férfi vagyok
Ideális mi??? Ezzel együtt 1,5 év alatt találtam értelmes munkát - és nem valahol az Isten háta mögötti helyen élek, hanem Bp.-en!!
Aki 4-5évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy 1,5 évig keresgélni fogok, vagy akár végzősként is, azt szimplán pofánröhögtem volna... :-/
1 millió új munkahely?? pffff.. a realítás: ahol most dolgozom 46-an jelentkeztünk - még egyszer hangsúlyozom, olyan képesítési feltételek voltak, hogy az ember azt hinné vadászni kell a munkavállalókat...
Jelentkeztem sima ügyintézői, "könnyű fizikai munka", irodai munka, ügynöki munka, érettségit követelő munka stb. stb.-re is anno: volt olyan, hogy konkrétan a portás mondta el, hogy 1 héttel azelőtt kezdődött a válogatás, átlag fél óránként rendelték be az embereket - úgy, hogy előtte még előzetes szelekciót is tartottak az életrajzok alapján....
Így maradt meg ~1400 jelentkező.... :-/
Egyetlen álláshelyre!!! :-o
Amikor elkezdtem személyi asszisztensként dolgozni, szüleim is ezen aggódtak. Apám nyugdíj előtt vezető beosztásban dolgozott, így a főnök szemszögéből kezdte el sorolni, hogy mi mindenre kell figyelnem, nehogy olyat csináljak, hogy...
Mondtam, hogy oké, most tessék abbahagyni, ha kirúgtak, akkor lehet majd folytatni. Első hét után a főnököm kezet rázott velem, hogy jól megálltam a helyem a mélyvízben, a kollégák pedig remegtek, hogy nehogy elmenjek, mert a főnök néha felidegeli magát csapkod-ordít. Igen, de tartalmilag nem mondott soha bántó dolgot és később nyitott volt az építő jellegű kritikára, nem képzelte magát atyaúristennek.
Szülők azóta büszkélkednek velem - de ehhez az kellett, hogy az elején leállítsam őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!