Hogyan reagáljak, amikor anyukám megszégyenít?
Például mert nem ismerek egy (amúgy sem túl közismert) klasszikus zenei művet?
Vagy legyen szó bármiről, mindig azt kell kiemelni, amit nem tudok, nem azt, amit már tudok.
Az angollal is olyan jól haladtam, de a kinevetések, finom kis gunyoros beszólások (ha nem tudok egy szót) annyira elkedvetlenítenek, hogy inkább nem is foglalkozom vele, igaz, így egyáltalán nem haladok, de legalább nem gondolok rá. Mert tanulás közben is egyfolytában az jár a fejemben, hogy még ezt sem tudom, de ha meg is tanulom, mi van, ha elfelejtem, és önkéntelenül odaképzelek magam köré egy társaságot, akik jól megaláznak és azt éreztetik velem, hogy egy nagy nulla vagyok és kiröhögnek.
Hogyan tudnám ezt a belémsulykolt negatív önképet átírni?
Remélem mások előtt ez nem folyik. Ha igen, akkor miest befejezte, hívd külön, és mondd meg neki, hogy nem érzékenykedni akarsz, de neked ez rosszul esik.
Lehet, hogy sokra tartják sokan, de ne hidd, hogy tökéletesnek. Csak olyasmiről az emberek nem beszélnek. Még a legjobb barátnőjében is az ember találhat kivetnivalót, csak a jó rész több benne. És nem hangoztatjuk. Semmilyen esetben nem hangoztatják, barátok, kollégák, az egymás iránti negatívumukat. Ne hidd, hogy feltétlen el is hiszik, amit mondd, vagy mikor leír téged, nem sajnálnak téged. Nem tudhatod ki mit gondol, de egyet tudnod kell, magadat te irányítod, nem anyud, és senki. Valamelyest a szülők igen, de már vagy olyasmi korban úgy érzem, mikor helyt kell állj magadért, az agyadban félrerakni a bántalmakat, és a pozitívakra gondolj !!!! És haladj előre. Szó sem lehet arról, hogy olyan is leszel amit mondd rólad, hogy igaza legyen. Ezt felejtsd el. Lehet sose leszel, mert nem vagy olyan típus mint ő, hogy nagytudású, vagy más az érdeklődésed. A fontos, hogy te értékeld magad reálisan. Ha ő nem olyan neveltetést kapott, és nem tudja levonni a következtetést, hogy nem volt jó ne adja tovább, azzal nem tudsz nagyon mit tenni. Bár próbálkozhatsz, hogy megemlted neki a dolgokat nyugiban.
Fel a fejjel !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!